EHF

Rokomet

13.10.2019 | 21.55

Zmaga Krima na Švedskem, poraz Celja v Franciji

Krim je na gostovanju pri Sävehofu prišel do prve zmage v Lige prvakinj letos (25:21), pivovarji so klonili pri PSG-ju (27:18). V Belorusiji se je končala evropska pot Ribnice, nadaljujeta pa jo Gorenje in Maribor, ki sta izločila srbskega predstavnika in predstavnika Ferskih otokov.

RK Krim Mercator

RK Krim Mercator

RK Krim Mercator

Krim Mercator je prišel do prve zmage v novi sezoni rokometne Lige prvakov. Krimovke so proti Sävehofu vodile že po prvem polčasu (13:10), na koncu pa slavile s 25:21 in po porazu proti češkem Baniku v 1. krogu, na Švedskem prišle do prve zmage v Ligi prvakov letos. Nina Zulić je dosegla 6 zadetkov, 4 gole so prispevale Alja Varagić, Polona Barić in Valentina Klemenčič.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. krogu Lige prvakov gostovali v Parizu. Pivovarji so proti PSG-ju v prvih 30-ih minutah zaostajali za dva gola (11:13), na koncu pa so naši državni prvaki izgubili z 9 zadetki razlike - 27:18. Jan Grebenc je bil najboljši celjski strelec s 5 zadetki.

Riko Ribnica je na prvem srečanju EHF pokala proti SKA Minsku doma remizirala s 33:33, na povratnem srečanju v Belorusiji pa izgubila z 28:23 (13:13) in se s tem porazom poslavlja od Evrope. Rok Setnikar je dosegel 5 zadetkov, Jan Pucelj in Gašper Horvat sta dodala 4 gole.

Gorenje je po zmagi na prvem srečanju v Pokalu EHF v gosteh proti Metaloplastiki z 32:24, srbskega predstavnika premagalo tudi na povratnem srečanju doma. Velenjčani so slavili z 32:29 (15:16). Vlado Matanović je dosegel 11 zadetkov, 7 jih je prispeval Matic Verdinek.

Maribor Branik je obe srečanji v pokalu Challenge odigrali na Ferskih otokih. Po včerajšnjem porazu za gol (25:24) so danes proti H71 prišli do zmage z 31:24 (17:10). Luka Kljun je 8-krat zatresel nasprotnikovo mrežo, 5 golov je dodal Filip Jerenec.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Jovičić podaljšal pogodbo z Gorenjem

Jovičić podaljšal pogodbo z Gorenjem

Jovičić podaljšal pogodbo z Gorenjem

RK Gorenje je v lanski sezoni doživel precejšnje spremembe. Po odhodu številnih rokometašev je bila podoba črno-rumenih precej osvežena in pomlajena. Krmilo velenjske barke je prevzel 44-letni Zoran Jovičić in s klubom sklenil sodelovanje do konca letošnje sezone, zdaj pa je pogodbo podaljšal.

Pivovarji nepričakovano pokleknili na Norveškem

Pivovarji nepričakovano pokleknili na Norveškem

Pivovarji nepričakovano pokleknili na Norveškem

Rokometaši CPL so v 10. krogu LP gostovali na Norveškem, pri zadnjeuvrščenem Elverumu. Za varovanci Tomaža Ocvirka je slab dan, norveški predstavnik je prišel do prve zmage v tej sezoni EHF Lige prvakov. Boljši je bil s kar 37:26 (21:13).

Poraz Krima doma proti Sävehofu

Poraz Krima doma proti Sävehofu

Poraz Krima doma proti Sävehofu

Krimovke so tekmo zadnjega 6. kroga Lige prvakov odigrale na Kodeljevem, nasprotnik je bil švedski Sävehof. Švedinje so že ob polčasu vodile za dva gola (14:12) na koncu pa srečanje dobile z 28:26 in se Ljubljančankam maščevale za poraz na Švedskem v drugem krogu.

Poraz pivovarjev na Madžarskem

Poraz pivovarjev na Madžarskem

Poraz pivovarjev na Madžarskem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu Lige prvakov gostovali na Madžarskem. Po dobrem prvem polčasu (14:14) so na koncu izgubili s 24:31. To je bil 5. poraz Celjanov v Ligi prvakov, z eno zmago in dvema točkama ostajajo na 6. mestu, ki po rednem delu še vodi v izločilne boje.
Loading...