EHF

Rokomet

13.10.2019 | 21.55

Zmaga Krima na Švedskem, poraz Celja v Franciji

Krim je na gostovanju pri Sävehofu prišel do prve zmage v Lige prvakinj letos (25:21), pivovarji so klonili pri PSG-ju (27:18). V Belorusiji se je končala evropska pot Ribnice, nadaljujeta pa jo Gorenje in Maribor, ki sta izločila srbskega predstavnika in predstavnika Ferskih otokov.

RK Krim Mercator

RK Krim Mercator

RK Krim Mercator

Krim Mercator je prišel do prve zmage v novi sezoni rokometne Lige prvakov. Krimovke so proti Sävehofu vodile že po prvem polčasu (13:10), na koncu pa slavile s 25:21 in po porazu proti češkem Baniku v 1. krogu, na Švedskem prišle do prve zmage v Ligi prvakov letos. Nina Zulić je dosegla 6 zadetkov, 4 gole so prispevale Alja Varagić, Polona Barić in Valentina Klemenčič.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 4. krogu Lige prvakov gostovali v Parizu. Pivovarji so proti PSG-ju v prvih 30-ih minutah zaostajali za dva gola (11:13), na koncu pa so naši državni prvaki izgubili z 9 zadetki razlike - 27:18. Jan Grebenc je bil najboljši celjski strelec s 5 zadetki.

Riko Ribnica je na prvem srečanju EHF pokala proti SKA Minsku doma remizirala s 33:33, na povratnem srečanju v Belorusiji pa izgubila z 28:23 (13:13) in se s tem porazom poslavlja od Evrope. Rok Setnikar je dosegel 5 zadetkov, Jan Pucelj in Gašper Horvat sta dodala 4 gole.

Gorenje je po zmagi na prvem srečanju v Pokalu EHF v gosteh proti Metaloplastiki z 32:24, srbskega predstavnika premagalo tudi na povratnem srečanju doma. Velenjčani so slavili z 32:29 (15:16). Vlado Matanović je dosegel 11 zadetkov, 7 jih je prispeval Matic Verdinek.

Maribor Branik je obe srečanji v pokalu Challenge odigrali na Ferskih otokih. Po včerajšnjem porazu za gol (25:24) so danes proti H71 prišli do zmage z 31:24 (17:10). Luka Kljun je 8-krat zatresel nasprotnikovo mrežo, 5 golov je dodal Filip Jerenec.

Poraz pivovarjev na Madžarskem

Poraz pivovarjev na Madžarskem

Poraz pivovarjev na Madžarskem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu Lige prvakov gostovali na Madžarskem. Po dobrem prvem polčasu (14:14) so na koncu izgubili s 24:31. To je bil 5. poraz Celjanov v Ligi prvakov, z eno zmago in dvema točkama ostajajo na 6. mestu, ki po rednem delu še vodi v izločilne boje.

Krimovke sezono v Ligi prvakov odprle z domačim porazom

Krimovke sezono v Ligi prvakov odprle z domačim porazom

Krimovke sezono v Ligi prvakov odprle z domačim porazom

Rokometašice Krima so novo sezono Lige prvakov odprle doma. Na Kodeljevem so gostile novinca v ligi, češki Banik iz Ostrave, ki je bil boljši z 29:31 (14:13).

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Loading...