Getty Images

Rokomet

26.02.2020 | 10.27

V Flensburgu že potrditev izločilnih bojev?

Avtor

Celjski rokometaši bodo redni del letošnje Velux EHF Lige prvakov zaključili v gosteh proti aktualnemu nemškemu prvaku, SG Flensburg-Handewitt.

rokomet, RK Celje Pivovarna Laško

Twitter/RK Celje PL

Ekipi sta se letos že pomerili v prvem krogu tekmovanja, ko je Flensburg srečno slavil z zadetkom razlike (24:25). Tisto tekmo so Celjani dolgo narekovali ritem igre, zmago pa so jim takrat verjetno odnesle izključitve, ki jih je Flensburg pretvoril v zadetke in tesno slavil. Sedaj je na sporedu zadnji krog in tekma, ki je pomembna za obe ekipi. Namreč v kolikor celjski vitezi na gostovanju osvojijo vsaj točko, si bodo že zagotovili napredovanje v izločilne boje. A tudi domačinom se gre za zmago, s katero bi si lahko zagotovili višjo pozicijo, za katero se borijo z Aalborgom. V primeru domače zmage, bodo celjski rokometaši morali čakati do nedelje, ko v Parizu igra Zagreb. Ta bi se namreč z zmago lahko zavihtel pred njih, a seveda si v mestu ob Savinji vsi želijo, da se to ne zgodi, oziroma, da v sredo že sami osvojijo kakšno točko, ki bi jih brez kalkulacij poslala bodisi nad Kielce ali Montpellier. Vse to bo znano najkasneje konec naslednjega tedna.

Flensburg je sicer moštvo s katerim ima celjski klub dolgo tradicijo dvobojev, v katerih pa so v skupnem uspešnejši Nemci. Pivovarji so jih ugnali v njunem najpomembnejšem dvoboju leta 2004, v isti sezoni so tudi edinkrat osvojili točko v gosteh. Tej so bili blizu tudi v prejšnji sezoni, ko so zelo nesrečno izgubili z zadetkom razlike, potem ko so sami zapravili napad za zmago. Če Celjanom torej še drugič v zgodovini uspe Nemcem vzeti točko v gosteh, se bodo že lahko veselili napredovanja. Kako do tega pa so napovedali z naslednjimi izjavami.

Vid Poteko preteklo sezono, ko so bili Celjani na pragu zmage v Flensburgu, ni bil član ekipe, a izpostavlja, da so z nemškimi ekipami vedno igrali dobro: "Celje iz leta v leta dokazuje, da z nemškimi nasprotniki igra dobro in je vedno blizu zmage, oziroma to doseže. Tudi letos na prvi tekmi smo to dokazali. Najpomembneje v tem trenutku je, da imamo še vedno vse v svojih rokah in ne smemo zapraviti tako lepe priložnosti, da se uvrstimo v izločilne boje lige prvakov. Verjamem, da nam bo uspelo. Tekmeca močno spoštujemo. Flensburg je sicer v ligi prvakov veliko nihal, a na zadnji tekmi odpihnil do takrat drugi Szeged in pokazal vso svojo moč. A z agresivno in hitro igro, ki jo poizkušamo kreirati, se lahko odlično zoperstavimo nasprotniku. Borbenost in višja motivacija morata biti ključ do uspeha na tej tekmi."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Občasni bosanski reprezentant iz Dobove v Velenje

Avtor

Občasni bosanski reprezentant iz Dobove v Velenje

Občasni bosanski reprezentant iz Dobove v Velenje

Potem, ko so v velenjskem klubu ostali brez Grega Okleščena, ki se je odločil, da svojo pot nadaljuje v Katarju, so pred kratkim v klubu sklenili novo pogodbo. V Šaleško dolino z naslednjo sezono prihaja mladi, občasni bosanski reprezentant, Vladan Lončar.

V Maribor prihajajo Žabić, Rakita, Košec in Blagotinšek

Avtor

V Maribor prihajajo Žabić, Rakita, Košec in Blagotinšek

V Maribor prihajajo Žabić, Rakita, Košec in Blagotinšek

V RK Maribor Branik se nadaljuje sestavljanje članske ekipe za sezono 2020/2021. Iz kluba so sporočili, da bodo v prihodnji sezoni dres Maribora nosili Stefan Žabić, Filip Rakita, Matic Košec in Anže Blagotinšek.

Pri Krimu pozdravili novo okrepitev

Avtor

Pri Krimu pozdravili novo okrepitev

Pri Krimu pozdravili novo okrepitev

Mlada in izjemno nadarjena rokometašica Budućnosti in reprezentantka Črne gore Branka Konotar bo kariero nadaljevala v ekipi Krima iz Ljubljane.

Celjani v novi sezoni LP znova z Barcelono

Avtor

Celjani v novi sezoni LP znova z Barcelono

Celjani v novi sezoni LP znova z Barcelono

Na Dunaju so v sredo izžrebali skupine Lige prvakov in Lige prvakinj v rokometu. Celjani bodo v sezoni 2020/2021 igrali v skupini B, dobili pa so zelo zahtevne tekmece.
Loading...