RZS/Twitter

Rokomet

29.05.2020 | 18.02

Na parketu znova tudi ženska članska reprezentanca

Avtor

Slovenski rokometni reprezentanti so v kultni dvorani na Kodeljevem v torek opravili prvo skupno vadbo po izbruhu pandemije novega koronavirusa, v petkovih dopoldanskih urah pa so se prvič zbrale tudi rokometašice.

slovenska rokometna ženska reprezentanca, rokomet

RZS/Twitter

Slovenski selektor Uroš Bregar je prvič po decembrskem svetovnem prvenstvu na Japonskem, kjer so njegove varovanke zasedle 19. mesto in v skupinskem delu premagale kasnejše svetovne prvakinje Nizozemke, organiziral lažji trening, večino časa pa namenil pogovoru in pogledu v prihodnost.

Marčevska akcija - kvalifikacijski tekmi z Nemčijo za nastop na evropskem prvenstvu 2020 - je po izbruhu pandemije odpadla, po odločitvi Evropske rokometne zveze (EHF) pa so bile nadaljnje kvalifikacije nato odpovedane. Slovenke so si na podlagi uvrstitve na evropskem prvenstvu v Franciji 2018 zagotovile tretji zaporedni in skupno sedmi nastop na letošnjem zaključnem turnirju stare celine, ki bo med 3. in 20. decembrom na Norveškem in Danskem.

"Glede na to, da gre za nekakšen zaključek sezone, na današnjem treningu ne bo neke bogate rokometne vsebine, saj ne želimo tvegati poškodb. Najbolj pomembno je, da smo znova skupaj. V času epidemije smo bili veliko v telefonskih stikih, vsem nam pa je manjkalo druženje, tako da bo danes to v ospredju," je pred skupnim treningom dejal Bregar, ki je večino vadbe prepustil svojemu strokovnjaku za telesno pripravo Gregorju Sobočanu.

Na Kodeljevo je prišla tudi prva slovenska zvezdnica Ana Gros. Desna zunanja igralka bo v francoskem Brestu ostala še dve sezoni, današnjo vadbo svojih reprezentančnih soigralk pa je spremljala na tribuni. V Franciji so trenutno zaustavljene vse rokometne aktivnosti, država pa je na svoja pleča prevzela več kot 80-odstotni delež, ki ga klubi namenijo za plačilo svojih igralcev oziroma igralk.
"V klubu so nam zavoljo tega strogo prepovedali vse rokometne dejavnosti in tako bo vse do preklica. V Franciji sem lahko izvajala le posamične vaje za moč in skrbela za telesno kondicijo, po vrnitvi v domovino pa sem na 'pavzi', če se lahko tako izrazim. V tem času sem se temeljito posvetila tudi junijskim izpitom, ki me čakajo na fakulteti za turizem," je dejala Grosova, ki načrtuje, da se bo v Francijo predvidoma vrnila v prvi polovici julija, ko naj bi se začele priprave za novo sezono.

Zbora na Kodeljevem so se udeležile vse vabljene rokometašice - Maja Vojnović, Hana Vučko, Nina Zulić, Nina Žabjek, Nataša Ljepoja, Tija Gomilar Zickero in Valentina Tina Klemenčič (vse Krim Mercator), Maja Svetik, Dominika Mrmolja in Nuša Fegic (vse Mlinotest Ajdovščina), Ana Abina in Živa Čopi (obe Krka), Tjaša Stanko in Aneja Beganović (obe Podravka Koprivnica), Teja Ferfolja (Paok), Karin Kuralt (Olimpija) in Jasmina Pišek (Z'dežele). Bregar je na trening naknadno povabil še nadarjeno vratarko Hano Gjerek (Krim Mercator).

Reprezentanco so na zboru pozdravile tudi kapetanka Ana Gros (Brest), Alja Varagić, Polona Barič in Tamara Mavsar (vse Krim Mercator).

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Občasni bosanski reprezentant iz Dobove v Velenje

Avtor

Občasni bosanski reprezentant iz Dobove v Velenje

Občasni bosanski reprezentant iz Dobove v Velenje

Potem, ko so v velenjskem klubu ostali brez Grega Okleščena, ki se je odločil, da svojo pot nadaljuje v Katarju, so pred kratkim v klubu sklenili novo pogodbo. V Šaleško dolino z naslednjo sezono prihaja mladi, občasni bosanski reprezentant, Vladan Lončar.

V Maribor prihajajo Žabić, Rakita, Košec in Blagotinšek

Avtor

V Maribor prihajajo Žabić, Rakita, Košec in Blagotinšek

V Maribor prihajajo Žabić, Rakita, Košec in Blagotinšek

V RK Maribor Branik se nadaljuje sestavljanje članske ekipe za sezono 2020/2021. Iz kluba so sporočili, da bodo v prihodnji sezoni dres Maribora nosili Stefan Žabić, Filip Rakita, Matic Košec in Anže Blagotinšek.

Pri Krimu pozdravili novo okrepitev

Avtor

Pri Krimu pozdravili novo okrepitev

Pri Krimu pozdravili novo okrepitev

Mlada in izjemno nadarjena rokometašica Budućnosti in reprezentantka Črne gore Branka Konotar bo kariero nadaljevala v ekipi Krima iz Ljubljane.

Celjani v novi sezoni LP znova z Barcelono

Avtor

Celjani v novi sezoni LP znova z Barcelono

Celjani v novi sezoni LP znova z Barcelono

Na Dunaju so v sredo izžrebali skupine Lige prvakov in Lige prvakinj v rokometu. Celjani bodo v sezoni 2020/2021 igrali v skupini B, dobili pa so zelo zahtevne tekmece.
Loading...