Vir: Al Bello/Getty Images
Tenis 16.08.2017 | 23:11

Zverev: Najbolj sem napredoval v fizičnem smislu

Avtor

Obetavni mladi nemški teniški igralec Alexander Zverev opravičuje naziv najboljšega mladega teniškega igralca na svetu.

Aleksandar Zverev

Vir: Minas Panagiotakis/Getty Images Sport

Alexander Zverev je najboljši mladi teniški igralec na svetu, kar je nemški mladenič dokazal tudi z dvema zmagama na turnirjih serije Masters. Na ameriški turneji je poleg turnirja v Montrealu osvojil še Washington, kar ga uvršča tudi med glavne favorite za vrhunec ameriškega dela sezone na OP ZDA. 

Zverev je več kot očitno napredoval, sam pa svoje uspehe pripisuje napredku v fizični pripravljenosti: "Na igrišču se počutim odlično, zelo sem samozavesten. Igram dobro, a sem to tudi pričakoval. V Washingtonu in Montrealu sem prvi dvoboj dobil šele v tretjem nuzu s 7:6, a po tem nisem izgubil več niti enega. Takšni dvoboju mi dajejo samozavest. Največji napredek sem storil pri fizični pripravi. Servis je prav tako boljši, return tud, a to so malenkosti, male razlike, ki štejejo v moj prid. Generalno je moja igra postala hitrejša," je dejal Zverev.


Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Lestvica ATP: Na vrhu brez sprememb

Avtor

Lestvica ATP: Na vrhu brez sprememb

Osvežitev lestvice ATP ni prinesla nobene večje spremembe, prvi seveda ostaja Španec Rafael Nadal.

Osvojil eno točko, še to po dvojni napaki nasprotnika!

Avtor

Osvojil eno točko, še to po dvojni napaki nasprotnika!

V francoskem kraju Plaisir se bo jutri začel profesionalni teniški turnir serije futures, na katerega se je prek kvalifikacij želel prebiti tudi Britanec, Daniel Drake. Revež je v prvem krogu predtekmovanja osvojil eno samo točko, pa še to mu je nasprotnik "podaril".

Toni Nadal: Rafa bo dohitel Rogerja

Avtor

Toni Nadal: Rafa bo dohitel Rogerja

Trener in stric Rafaela Nadala Toni Nadal pričakuje, da bo njegov nečak prvo mesto na lestvici ATP zadržal do konca sezone in v prihodnje osvojil še kar nekaj turnirjev za grand slam.

KOLUMNA: "To lahko prenese samo nadčlovek"

KOLUMNA: "To lahko prenese samo nadčlovek"

Pri najboljši volji ne pomnim, kdaj sem nazadnje tako zelo površno spremljal katerega koli izmed turnirjev velike četverice. Kje so tisti časi, ko sem recimo na počitnicah teroriziral svoje bližnje, da gremo prej s plaže, samo zato, da bom lahko ujel polfinale Wimbledona.
Loading...