Vir: Clive Brunskill, Getty Images
Tenis 21.08.2017 | 17:42

Federer: "Če osvojim OP ZDA, bo to že smešno!"

Avtor

V tej novici

Roger Federer

Švicar Roger Federer je izjavil, da ni čisto prepričan, ali lahko v eni sezoni pri 36 letih osvoji kar tri turnirje za Grand slam. Že za Melbourne in Wimbledon je dejal, da sta bili zmagoslavji naravnost nori.

Vir: Minas Panagiotakis, Getty Images

Osvajalec 19 turnirjev za Grand slam bo v New Yorku napadel svojo 20 zmago na največjih tekmovanjih, kar jih nudi tenis. Pri 36 letih je Švicar vsekakor eden izmed favoritov za turnirsko zmago v Flushing Meadowsu, dodatno motivacijo pa mu daje tudi dejstvo, da lahko po turnirju spet prevzame 1. mesto na ATP lestvici.

"Bilo bi res smešno, da bi praktično iz ničesar osvojil kar tri turnirje velike četverice v enem letu. Vem, da imam možnosti, če ostanem v dobri formi, a da bi turnir osvojil...V določenih trenutkih moramo pač ostati realni. Nimam več 25 let in nisem prepričan, da lahko v enem letu osvojim kar tri Grand Slame. Že ta dva v Melbournu in Wimbledonu sta norost," poduarja Federer.

Švicar, trenutno tretji na ATP lestvici, je v finalu Melbourna premagal Rafaela Nadala, v finalu Wimbledona pa je bil prepričljivo boljši od Marina Čilića. "To je scenarij, ki si ga želiš, a je tako zastrašujoče nor, da o njem niti ne smeš preveč razmišljati." je o dosedanjem poteku sezone govoril Švicar.

Tri turnirje v eni sezoni (OP Avstralije, Wimbledon in OP ZDA) je Federer osvojil trikrat v svoji karieri in sicer v letih 2004, 2006 ter 2007. Masters v Cincinnatiju prejšnji teden je izpustil zaradi rahle poškodbe hrbta. OP ZDA se začne 28. avgusta.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Grand Slam spremembe: 16 nosilcev, omejen čas za servis

Grand Slam spremembe: 16 nosilcev, omejen čas za servis

Na turnirje velike četverice se leta 2019 vrača sistem s 16 nosilci, namesto trnutnih 32. Mednarodna teniška zveza je sprejela še nekaj ostalih pomembnih novosti.

"Ni bilo Novaka in Rafe, Roger bo obžaloval London"

Avtor

"Ni bilo Novaka in Rafe, Roger bo obžaloval London"

Nekdanji britanski teniški igralec Greg Rusedski je mnenja, da je Rogerju Federerju žal, da ni izkoristil priložnosti za zmago na zaključnem turnirju ob odsotnosti Novaka Đokovića in Rafaela Nadala.

Grigor je zaslužil in prišel tik za Nadala in Federerja

Avtor

Grigor je zaslužil in prišel tik za Nadala in Federerja

Nesporni kralj zaključka teniške sezone in z njim zaključnega mastersa osmerice v Londonu je postal Grigor Dimitrov. Med drugim je prišel do svoje najvišje uvrstitve na ATP lestvici, od danes dalje je tretji teniški igralec sveta.

Goffin in Dimitrov za zadnjo letošnjo lovoriko

Avtor

Goffin in Dimitrov za zadnjo letošnjo lovoriko

David Goffin je prvi finalist zaključnega turnirja v Londonu, potem ko je po preobratu zaustavil pohod Rogerja Federerja. Belgijca v finalu čaka Grigor Dimitrov, ki je prav tako po preobratu izločil Jacka Socka.
Loading...