Dennis Grombkowski/Getty Images
Tenis 10.10.2017 | 10:47

Becker razkril, zakaj je prekinil z Novakom

Avtor

V tej novici

Novak Đoković

Legendarni nemški teniški igralec Boris Becker je razkril, zakaj sta leta 2016 z Novakom Đokovićem končala s sodelovanjem.

Novak Djokovic in Boris Becker

Getty Images

Novak Djokovic in Boris Becker

Novak Đoković in Boris Becker sta skupaj preživela in ustvarila triletno časovno obdobje polno uspehov, saj je v času njunega sodelavnja Đoković dominiral v svetovnem tenisu, vse pa je nagradil s prvo zmago na OP Francije leta 2016 in osvojil še svoj četrti grand slam zapored in karierni slam.

S sodelovanjem sta pričela leta 2013: "Bil sem v Južni Afriki, ko me je poklical Novakov agent in me vprašal, če sem zainteresiran za sodelovanje. Vprašal sem ga, ali je to sploh potrebno, saj je bil Novak takrat drugi tenisač sveta, pa mi je odgovoril, da je ravno v tem težava."

Sodelovanje sta končala na koncu leta 2016, ko je Novak izgubil prvo mesto na ATP lestvici. Becker je nedavno razkril, zakaj se je njuna pravljica končala in zakaj ne skrbi več za Đokovića: "Tenis mora biti na prvem, družina pa na drugem mestu. Tako pač je. V nasprotnem primeru lahko ostanemo prijatelji, trenirati pa ne moreva več skupaj."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Toni: Pravilo 25 sekund? To je za manj inteligentne

Avtor

Toni: Pravilo 25 sekund? To je za manj inteligentne

Toni Nadal, stric in nekdanji trener Rafaela Nadala, je prepričan, da je pravilo 25 sekund, ki jih bodo imeli teniški igralci po odigrani točki za pripravo za naslednjo, ni prava rešitev za pohitritev obračunov.

Vajda ostaja do konca leta, Novak pa spet v top 10

Avtor

Vajda ostaja do konca leta, Novak pa spet v top 10

Slovak Marjan Vajda bo vsaj do konca sezone 2018 ostal glavni trener Novaka Đokovića, do odločitve pa sta Slovak in Srb prišla po njunih besedah po največjem presenečenju v njunih skupnih karierah - zmagi na turnirju v Wimbledonu.

"Nadal mladim ni najboljši vzgled"

Avtor

"Nadal mladim ni najboljši vzgled"

Nekadanja številka tri svetovnega moškega tenisa, Nizozemec Richard Krajiček pravi, da Rafael Nadal ne predstavlja dobrega vzgleda mladim teniškim igralcem in igralkam.

Kyrgios: Končno sem sprejel zrelo odločitev

Avtor

Kyrgios: Končno sem sprejel zrelo odločitev

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios pravi, da je pripravljen pustiti vse pretekle težave za seboj in da želi pustiti dober vtis na turnirjih na travnati podlagi, predvsem na igriščih Wimbledona.
Loading...