Michael Dodge/Getty Images
Tenis 08.12.2017 | 12:18

"Federer najboljši vseh časov, Nadal na drugem mestu"

Avtor

Za nekdanjega osmega igralca sveta Avstralca Marka Philippoussisa ni dvoma, kdo je najboljši igralec v zgodovini tenisa: "Roger je najboljši."

Rafael Nadal in Roger Federer

Julian Finney Getty Images Sport

Rafael Nadal in Roger Federer

Mark Philippoussis je v karieri osvojil tri turnirje serije ATP, uvrstitev v finale OP ZDA leta 1998 in Wimbledona leta 2003 pa sta njegova najboljša dosežka na turnirjih za grand slam. "Mislim, da je Roger najboljši. Takoj za njim je Rafael Nadal, ki ima tri grand slame manj od Federerja. On je vedno dober. Mislim, da je bila odločitev, da se malce odpočije po 2016 pametna in pravilna," je dejal Avstralec.

Philippoussis je dodal, da je za tenis zelo pomembno, ker sta Roger Federer in Rafael Nadal na vrhu lestvice ATP. "Neverjetno smo srečni, ker lahko gledamo neverjetne predstave velikih igralcev, ki pogosto igrajo eden proti drugemu," je prepričan Avstralec, ki je dobil enega od petih medsebojnih obračunov z legendarnim Švicarjem.

Za Federerjem in Nadalom je izjemna sezona, v kateri sta skupaj osvojila 13 turnirjev in pobrala zmage na vseh štirih grand slamih.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Novak o Rafi in Rogerju: "Nismo govorili"

Avtor

Novak o Rafi in Rogerju: "Nismo govorili"

Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković so zaznamovali zadnjih 15 let v svetu tenisa. Njihovi medsebojni odnosi so stalna tema medijev. Tokrat je spregovoril Đoković.

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avtor

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avstralski tenisač Nick Kyrgios je potrdil, da je zaključil z nastopi v letošnji sezoni.

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Avtor

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Gerard Pique poudarja, da ga ne skrbi možnost odsotnosti velikih teniških imen iz Davisovega pokala. Rafael Nadal je svojo prisotnost že potrdil.

Federer: Veselim se turnirja v Baslu, ampak ...

Avtor

Federer: Veselim se turnirja v Baslu, ampak ...

Najboljši teniški igralec vseh časov, ki je prejšnji teden igral na turnirju serije Masters v Šanghaju in izpadel v polfinalu, ne bo imel veliko časa za počitek pred svojim domačim turnirjem v švicarskem Baslu.
Loading...