Michael Dodge/Getty Images
Tenis 08.12.2017 | 12:18

"Federer najboljši vseh časov, Nadal na drugem mestu"

Avtor

Za nekdanjega osmega igralca sveta Avstralca Marka Philippoussisa ni dvoma, kdo je najboljši igralec v zgodovini tenisa: "Roger je najboljši."

Julian Finney Getty Images Sport

Mark Philippoussis je v karieri osvojil tri turnirje serije ATP, uvrstitev v finale OP ZDA leta 1998 in Wimbledona leta 2003 pa sta njegova najboljša dosežka na turnirjih za grand slam. "Mislim, da je Roger najboljši. Takoj za njim je Rafael Nadal, ki ima tri grand slame manj od Federerja. On je vedno dober. Mislim, da je bila odločitev, da se malce odpočije po 2016 pametna in pravilna," je dejal Avstralec.

Philippoussis je dodal, da je za tenis zelo pomembno, ker sta Roger Federer in Rafael Nadal na vrhu lestvice ATP. "Neverjetno smo srečni, ker lahko gledamo neverjetne predstave velikih igralcev, ki pogosto igrajo eden proti drugemu," je prepričan Avstralec, ki je dobil enega od petih medsebojnih obračunov z legendarnim Švicarjem.

Za Federerjem in Nadalom je izjemna sezona, v kateri sta skupaj osvojila 13 turnirjev in pobrala zmage na vseh štirih grand slamih.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Avtor

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Novaku Đokoviću je v šestem poizkusu le uspelo slaviti v finalu mastersa v Cincinnatiju, s čimer je kot prvi igralec v teniški zgodovini slavil na prav vseh mastersih. Srb je v finalu s 6:4 in 6:4 odpravil Rogerja Federerja, v zgornjem posnetku si poglejte zmagovito točko.

Đoković kot prvi v zgodovini dobil vse masterse

Avtor

Đoković kot prvi v zgodovini dobil vse masterse

Novak Đoković je v Cincinnatiju na novo spisal zgodovino tenisa, saj je postal prvi igralec v odprti eri, ki je dobil vseh devet mastersov. Srbski zvezdnik je v finalu s 6:4 in 6:4 odpravil Rogerja Federerja.

Goffin: Nisem čutil roke, niti ramena

Avtor

Goffin: Nisem čutil roke, niti ramena

Belgijec David Goffin je v polfinalnem obračunu Mastersa v Cincinnatiju proti Rogerju Federerju obračun predal zaradi poškodbe, po dvoboju pa povedal, da zaradi bolečin ni bilo smiselno nadaljevati obračuna.

Novak za zgodovino, Federer brani trdnjavo

Avtor

Novak za zgodovino, Federer brani trdnjavo

Eno izmed največjih rivalstev v zgodovini tenisa bo danes dobilo novo poglavje. V finalu mastersa v Cincinnatiju se bosta pomerila Roger Federer in Novak Đoković. To bo že 46. medsebojni obračun, a šele prvi na tem prizorišču in prvi po dveh letih in pol.
Loading...