Al Bello/Getty Images
Tenis 14.02.2018 | 18:48

Becker: Novak bo še osvajal grand slame

V tej novici

Novak Đoković

Nemec Boris Becker je prepričan, da bo Novak Đoković v prihodnje, ko dokončno pozdravi poškodbo komolca, osvojil še kar nekaj naslovov na turnirjih za grand slam.

Cameron Spencer, Getty Images

Boris Becker nekdanjega varovanca dobro pozna, prav pod njegovim vodstvom pa je Novak Đoković osvojil šest naslovov za grand slam. Po zmagi na Roland Garrosu leta 2016 je sledil strm padec, ki še traja.

"Morda Novak ni dovolj cenjen, ker igra v eri dveh neverjetno popularnih in uspešnih igralcev. To sta Roger Federer in Rafael Nadal," je začel Nemec in dodal: "Đoković je ustvaril neverjetno kariero in v čast mi je bilo sodelovati z njim in z njegovo ekipo. Želim mu vse najboljše in verjamem, da bo še osvajal grand slame."

Becker se je dotaknil tudi poškodovanega Andyja Murrayja, ki je pred začetkom sezone prestal operacijo kolka.

"Andy je zagotovo eden izmed najboljših. Če bi igral v drugem obdobju, bi osvojil več naslovov in potrdil svojo kvaliteto. Ima željo, da je na vrhu in to je nekaj posebnega," je o Britancu dejal Becker.

Ob vprašanju kdo bi lahko v prihodnje zamenjal igralce iz velike četverice je Becker odgovoril: "Obstaja kar nekaj mladih igralcev, ki se počasi prebijajo naprej. A Federer, Đoković, Murray in Nadal so, ko so povsem zdravi, še vedno najboljši. Zdajšnji 19-letniki niso tako zreli kot smo bili v mojih časih. Fizično so dobro pripravljeni, psihočno pa niso dovolj močni."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avtor

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avstralski tenisač Nick Kyrgios je potrdil, da je zaključil z nastopi v letošnji sezoni.

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Avtor

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Gerard Pique poudarja, da ga ne skrbi možnost odsotnosti velikih teniških imen iz Davisovega pokala. Rafael Nadal je svojo prisotnost že potrdil.

Bedene zapravil pet žogic za zmago in izgubil

Avtor

Bedene zapravil pet žogic za zmago in izgubil

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je doživel neprijeten poraz v drugem krogu turnirja serije 250 v Moskvi.

Novak: Nič nimam proti, če me testirajo tudi 30-krat

Avtor

Novak: Nič nimam proti, če me testirajo tudi 30-krat

Drugi lopar teniškega sveta Novak Đokovič je spregovoril o protidopinškem sistemu, ki je po njegovem mnenju dobro zastavljen in učinkovit.
Loading...