Al Bello/Getty Images
Tenis 14.02.2018 | 18:48

Becker: Novak bo še osvajal grand slame

V tej novici

Novak Đoković

Nemec Boris Becker je prepričan, da bo Novak Đoković v prihodnje, ko dokončno pozdravi poškodbo komolca, osvojil še kar nekaj naslovov na turnirjih za grand slam.

Cameron Spencer, Getty Images

Boris Becker nekdanjega varovanca dobro pozna, prav pod njegovim vodstvom pa je Novak Đoković osvojil šest naslovov za grand slam. Po zmagi na Roland Garrosu leta 2016 je sledil strm padec, ki še traja.

"Morda Novak ni dovolj cenjen, ker igra v eri dveh neverjetno popularnih in uspešnih igralcev. To sta Roger Federer in Rafael Nadal," je začel Nemec in dodal: "Đoković je ustvaril neverjetno kariero in v čast mi je bilo sodelovati z njim in z njegovo ekipo. Želim mu vse najboljše in verjamem, da bo še osvajal grand slame."

Becker se je dotaknil tudi poškodovanega Andyja Murrayja, ki je pred začetkom sezone prestal operacijo kolka.

"Andy je zagotovo eden izmed najboljših. Če bi igral v drugem obdobju, bi osvojil več naslovov in potrdil svojo kvaliteto. Ima željo, da je na vrhu in to je nekaj posebnega," je o Britancu dejal Becker.

Ob vprašanju kdo bi lahko v prihodnje zamenjal igralce iz velike četverice je Becker odgovoril: "Obstaja kar nekaj mladih igralcev, ki se počasi prebijajo naprej. A Federer, Đoković, Murray in Nadal so, ko so povsem zdravi, še vedno najboljši. Zdajšnji 19-letniki niso tako zreli kot smo bili v mojih časih. Fizično so dobro pripravljeni, psihočno pa niso dovolj močni."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Đoković: Zaradi Rogerja in Rafe sem tukaj, kjer sem

Avtor

Đoković: Zaradi Rogerja in Rafe sem tukaj, kjer sem

Novak Đoković poudarja, da se počuti priviligeranega in počaščenga, ker je postal prvi teniški igralec v zgodovini, ki ima v kolekciji vseh devet zmag iz turnirjev serije masters.

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Avtor

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Novaku Đokoviću je v šestem poizkusu le uspelo slaviti v finalu mastersa v Cincinnatiju, s čimer je kot prvi igralec v teniški zgodovini slavil na prav vseh mastersih. Srb je v finalu s 6:4 in 6:4 odpravil Rogerja Federerja, v zgornjem posnetku si poglejte zmagovito točko.

Đoković kot prvi v zgodovini dobil vse masterse

Avtor

Đoković kot prvi v zgodovini dobil vse masterse

Novak Đoković je v Cincinnatiju na novo spisal zgodovino tenisa, saj je postal prvi igralec v odprti eri, ki je dobil vseh devet mastersov. Srbski zvezdnik je v finalu s 6:4 in 6:4 odpravil Rogerja Federerja.

Novak za zgodovino, Federer brani trdnjavo

Avtor

Novak za zgodovino, Federer brani trdnjavo

Eno izmed največjih rivalstev v zgodovini tenisa bo danes dobilo novo poglavje. V finalu mastersa v Cincinnatiju se bosta pomerila Roger Federer in Novak Đoković. To bo že 46. medsebojni obračun, a šele prvi na tem prizorišču in prvi po dveh letih in pol.
Loading...