Al Bello/Getty Images
Tenis 15.04.2018 | 12:53

Lopez: Federer mora spoštovati Tour in igrati na pesku

Avtor

Španski tenisač Feliciano Lopez je kritiziral Rogerja Federerja zaradi njegove odločitve, da vnovič izpusti celotno sezono na pesku.

Getty Images Ian Walton

Feliciano Lopez, ki je vrstnik Rogerja Federerja (letnika 1981), bo v Madridu zaigral 17. zapored, letos pa bo skupaj z Manolom Santanom opravljal tudi vlogo direktorja turnija, medtem ko bo naslednje leto samostojno v tej vlogi.

"Želim se učiti in se pridružiti organizaciji turnirja. Dobro se reagirali in srečni so zaradi mene. Z igralci ni lahko, vsi želimo igrati na najboljših terenih, v najboljšem času, toda vsem ne moreš ugoditi," je dejal Lopez in se dotaknil tudi švicarskega velikana: "Želim, da Federer znova zaigra v Madridu, preden konča kariero. Treniral sem z njim v Rotterdamu in imel srečo, da sva se pogovorila. Dejal mi je, da občuduje Santano in da bi zaigral v Madridu, če bi se odločil nastopiti na Roland Garrosu. Škoda, ker ne bo igral, saj je pesek enako pomemben kot trda podlaga in trava. Kot ostali igralci, bi tudi Federer moral spošttovati ATP Tour in tekmovati skozi celotno leto."

Turnir v španski prestolnici se začenja 4. maja.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Wawrinka strl odpor borbenega Bedeneta

Avtor

Wawrinka strl odpor borbenega Bedeneta

Švicar Stan Wawrinka je v uvodnem krogu turnirja v Sr. Peterburgu s 7:5 in 7:6 ugnal slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta.

Federer: Bilo je zabavno gledati Novaka kako napreduje

Avtor

Federer: Bilo je zabavno gledati Novaka kako napreduje

Roger Federer je na zanimiv način govoril o svojem rivalstvu z Novakom Đokovićem, s katerim se je v uradnih obračunih srečal kar 46-krat, osemkrat več kot z Rafaelom Nadalom.

Woodbridge: Novak lahko osvoji še vsaj pet grand slamov

Avtor

Woodbridge: Novak lahko osvoji še vsaj pet grand slamov

Upokojeni avstralski tenisač Todd Woodbridge je prepričan, da se Novak Đoković ne bo zaustavil pri 14 naslovih na turnirjih za grand slam.

"Frustriran zaradi velike četverice? Ne, ponosen sem."

Avtor

"Frustriran zaradi velike četverice? Ne, ponosen sem."

Juan Martin del Potro je ponosen, da tenis igra v času "velike četverice". Argentinec ni prav nič razočaran, ker so mu Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer in Andy Murray zaenkrat dopustili le en naslov na turnirjih za grand slam.
Loading...