Al Bello/Getty Images
Tenis 10.08.2018 | 10:42

Federer: Kdo je največji? To je odprta razprava

Avtor

V tej novici

Roger Federer

Švičarski tenisač Roger Federer sumi v možnost, da se lahko en igralec izpostavi kot najboljši vseh časov, saj so generacije igralcev pred njim igrale pod povsem drugačnimi pogoji kot zdajšnja teniška elita.

Clive Mason, Getty Images Sport

V pogovorih, ki nimajo konca, je Roger Federer največkrat omenjen kot najboljši teniški igralec vseh časov, glede na to, da ima v svoji vitrini največ turnirskih zmag iz grand slamov in da je na vrhu ATP lestvice preživel največ časa - 310 tednov. 

"To je odprta razprava in nikoli ne bomo imeli pravega odgovora. V prehodu iz amaterskega v profesionalni tenis, so turnirji velike četverice postali najpomembnejši v kravani. Vse več igralcev odhaja na največje štiri turnirje v sezoni. V zadnjih 25 letih pa se je veliko spremenilo," je dejal Federer.

"V preteklosti je bila tudi ATP lestvica in njeno točkovanje povsem drugačna, kot je danes. Danes se je treba prijaviti na turnirje. Danes podiramo več rekordov, kot so jih pred desetletji. Zdaj imamo možnost, da igramo dlje, manj je poškodb. Število igralcev, ki so uspeli, pa se je povečalo, tako da tukaj je jasen odgovor nemogoč."

Federer je po porazu v četrfinalu Wimbledona proti Kevinu Andersonu spet vzel malce daljši odmor, ki ga bo končal z nastopom na Mastersu v Cincinattiju, ki ga boste lahko v celoti spremljali na programih Sportkluba.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Federer: Igram, da osvajam turnirje

Avtor

Federer: Igram, da osvajam turnirje

Švicar Roger Federer je priznal, da bi bil precej bolj vesel, če bi osvojil turnir serije 250, kot pa izpadel v polfinalu turnirja serje Masters.

Poškodovani Wawrinka (spet) zaključil s sezono

Avtor

Poškodovani Wawrinka (spet) zaključil s sezono

Trikratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam Stan Wawrinka je zaradi poškodbe hrbta odpovedal nastop na turnirju serije 500 v Baslu in že zaključil s sezono 2018.

Federer poškodovan že tri mesece

Avtor

Federer poškodovan že tri mesece

Tretji tenisač sveta Roger Federer je razkril, da si je poškodoval roko med sezono na travi, a ni želel delati iz muhe slona.

Cicipas poskrbel za prvo grško zmago na ATP turnirjih

Avtor

Cicipas poskrbel za prvo grško zmago na ATP turnirjih

Grški tenisač Stefanos Cicipas je v Stockholmu prišel do prve turnirske zmage v svoji karieri. V finalu turnirja Serije 250 je s 6:4 in 6:4 ugnal Ernestsa Gulbisa.
Loading...