Al Bello/Getty Images
Tenis 10.08.2018 | 10:42

Federer: Kdo je največji? To je odprta razprava

Avtor

V tej novici

Roger Federer

Švičarski tenisač Roger Federer sumi v možnost, da se lahko en igralec izpostavi kot najboljši vseh časov, saj so generacije igralcev pred njim igrale pod povsem drugačnimi pogoji kot zdajšnja teniška elita.

Clive Mason, Getty Images Sport

V pogovorih, ki nimajo konca, je Roger Federer največkrat omenjen kot najboljši teniški igralec vseh časov, glede na to, da ima v svoji vitrini največ turnirskih zmag iz grand slamov in da je na vrhu ATP lestvice preživel največ časa - 310 tednov. 

"To je odprta razprava in nikoli ne bomo imeli pravega odgovora. V prehodu iz amaterskega v profesionalni tenis, so turnirji velike četverice postali najpomembnejši v kravani. Vse več igralcev odhaja na največje štiri turnirje v sezoni. V zadnjih 25 letih pa se je veliko spremenilo," je dejal Federer.

"V preteklosti je bila tudi ATP lestvica in njeno točkovanje povsem drugačna, kot je danes. Danes se je treba prijaviti na turnirje. Danes podiramo več rekordov, kot so jih pred desetletji. Zdaj imamo možnost, da igramo dlje, manj je poškodb. Število igralcev, ki so uspeli, pa se je povečalo, tako da tukaj je jasen odgovor nemogoč."

Federer je po porazu v četrfinalu Wimbledona proti Kevinu Andersonu spet vzel malce daljši odmor, ki ga bo končal z nastopom na Mastersu v Cincinattiju, ki ga boste lahko v celoti spremljali na programih Sportkluba.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Dimitrov: Sem na nivoju Đokovića in Nadala

Avtor

Dimitrov: Sem na nivoju Đokovića in Nadala

Bolgarski tenisač Grigor Dimitrov je imel v eni izmed izjav dovolj poguma, da je izjavil, da je na nivoju, kjer sta Novak Đoković in Rafael Nadal.

Rusedski: Đoković najboljši vseh časov? Še ima čas...

Avtor

Rusedski: Đoković najboljši vseh časov? Še ima čas...

Greg Rusedski, nekdanji kanadski tenisač, je prepričan, da bo Novak Đoković v primeru dveh ali treh naslovov na turnirjih za grand slam upravičeno postal kandidat za naziv največjega tenisača vseh časov.

Đoković: Zaradi Rogerja in Rafe sem tukaj, kjer sem

Avtor

Đoković: Zaradi Rogerja in Rafe sem tukaj, kjer sem

Novak Đoković poudarja, da se počuti priviligeranega in počaščenga, ker je postal prvi teniški igralec v zgodovini, ki ima v kolekciji vseh devet zmag iz turnirjev serije masters.

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Avtor

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Novaku Đokoviću je v šestem poizkusu le uspelo slaviti v finalu mastersa v Cincinnatiju, s čimer je kot prvi igralec v teniški zgodovini slavil na prav vseh mastersih. Srb je v finalu s 6:4 in 6:4 odpravil Rogerja Federerja, v zgornjem posnetku si poglejte zmagovito točko.
Loading...