Clive Brunskill, Getty Images Sport
Tenis 05.12.2018 | 20:28

"Rafa je kot Ronaldo, Federer pa kot Messi"

Avtor

Toni Nadal, stric in nekdanji trener Rafaela Nadala, je ponudil zanimivo primerjavo dveh najboljših tenisačec in nogometašev. Svojega nečaka je primerjal s Cristianom Ronaldom.

Rafael Nadal, Kristijano Ronaldo

Getty Images/Jasper Juinen

"Rafael je delaven kot Ronaldo. Federer ima najboljšo tehniko, a je tudi Rafael zelo talentiran. Ronaldo prav tako ni le dober strelec, ampak ima ogromno tehničnega znanja. Messijeva in Federerjeva igra je briljantna, tudi Rafael pa ima nekaj edinstvenih kvalitet. Intenziteta s katero igra je neprimerljiva," je razkril Toni Nadal.

Rafael Nadal je v tenisu znan kot levičar, kar pa zanj ne velja v vsakdanjem življenju. Njegov stric je bil zelo pomemben tudi pri sprejetju te odločitve in tako zelo hitro odločno vplival na razvoj španskega kralja peska.

"Vseh zahval ne gre pripisati le meni. Ko je igral nogomet, je Rafa vselej streljal z levo nogo. V tenisu je na začetku oba udarca izvajal dvoročno. Šlo mu je dobro. Koliko igralcev tako forehand kot backhand igra z obema rokama? Zelo malo. Morali smo sprejeti odločitev in najti najboljšo možnost zanj. Mislim, da nam je uspelo. Rafa lahko sicer vse udarce izvede tudi z desnico, a je njegov forehand z levico veliko boljši. Top spini so bolj prodorni," dodaja Toni.

Toni je Rafaela treniral od začetka njegove kariere, njune poti pa so se ločile leta 2017. Stric zdaj v glavnem skrbi za Rafaelovo akademijo, na njegovo mesto pa je prišel Carlos Moya.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Šarapova: Izven igrišč sem brezvezna

Avtor

Šarapova: Izven igrišč sem brezvezna

Nekdanja prva teniška igralka sveta Marija Šarapova je zanikala govorice, da bi se po koncu sezone 2019 želela upokojiti in posloviti od teniškega sveta.

VIDEO: Najbolj kreativna upokojitev vseh časov

Avtor

VIDEO: Najbolj kreativna upokojitev vseh časov

Teniška igralka Marina Eraković, ki je v svoji karieri nastopala pod zastavo Nove Zelandije, se je odločila, da pri 31. letih konča kariero, teniškemu svetu pa je to sporočila na svojevrsten način.

Elitna družba: Messi, Ramos in zdaj Aduriz

Avtor

Elitna družba: Messi, Ramos in zdaj Aduriz

Aritz Aduriz, legendarni napadalec Atletica iz Bilbaa je uspel priti v elitni klub, kjer sta do zdaj bila le še Lionel Messi in Sergio Ramos.

Mbappe: "Pripravljeni smo na peklensko atmosfero"

Avtor

Mbappe: "Pripravljeni smo na peklensko atmosfero"

Nogometaš PSG-ja Kylian Mbappe je pred gostovanjem pri Crveni Zvezdi dejal, da se dobro zaveda peklenskega vzdušja, ki ga bodo na stadionu Rajka Mitića pripravili domači navijači.
Loading...