Anderson zaradi poškodbe končal s sezono 2019

ATP 11. Sep 20196:54 > 6:55
Clive Brunskill Getty Images Sport

Kevin Anderson je objavil sporočilo, v katerem je naznanil, da je ta sezona zanj končana in da upa, da bo že na začetku naslednjega koledarskega leta zdrav in pripravljen na tekmovanje nanajvišjem nivoju.

Clive Mason/Getty Images

Kevin Anderson ne bo igral vse do konca letošnje sezona, za njim pa je težko leto, polno poškodb in odpovedi, zato je teniški igralec iz Južne Afrike sklenil, da je bolje, da sezono zaključi in se leta 2020 na igrišča vrne povsem zdrav. 

“Leto 2019 je bilo zelo težko in frustrirajoče zame na igrišču. Bil sem zadovoljen z začetkom in osvojenim turnirjem v Puneju, a od takrat naprej nikoli nisem bil dovolj zdrav, da bi tekmoval na želenem nivoju,” je zapisal Andreson.

“Pogovarjal sem se s svojo ekipo in zdravniki ter se odločil, da je na najbolje, da se umaknem za to sezono in se pripravim na 2020. Tako bom imel dovolj časa za rehabilitacijo in dovolj časa, da ozdravim. Še enkrat bi se želel zahvaliti vsem za sporočila in podporo. Veselim se povratka na igrišča naslednje leto,” je dodal visokorasli teniški igralec. 

Anderson je zaradi poškodbe kolena v tej sezoni izpustil veliko število turnirjev, nazadnje je izpustil tudi OP ZDA, kjer je leta 2017 igral celo v finalu.