Al Bello/Getty Images
Tenis 17.09.2017 | 15:12

Polom šampionov: Argentina izpadla iz svetovne skupine

Aktualni svetovni reprezentančni prvaki v tenisu, Argentina, so izpadli iz svetovne skupine Davisovega pokala, potem ko jih je v tekmi za obstanek premagal Kazahstan. Azijska reprezentanca je slavila s 3-2.

Argentina, Dejvis kup, Davis cup

Clive Brunskill Getty Images

Argentina je po letu 1999 postala prva reprezentanca, ki je v eni sezoni osvojila "solatno skledo", potem pa že kar v naslednji izpadla. To se je pred osemnajstimi leti pripetilo Švedom. Tretjo odločilno točko Kazahstanu je priigral Mihail Kukuškin, ki je Diega Schwartzmana ugnal s 6:4, 6:4, 7:6.

V petek je Kukuškin s 3-1 premagal Guida Pello, Argentina je izenačila po zmagi Schwartzmana nad Dmitrijem Popkom (3-0), srečanje dvojic pa sta v kazahstansko korist obrnila Timur Habibulin in Aleksandr Nedovjesov, ki sta bila boljša od Maxima Gonzaleza ter Andresa Moltenija (3-1). Popko in Pella predvidenega petega srečanja nista odigrala, saj je Popko predal, a to na končni razplet ne vpliva.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

"Benko" premagal Portugalca (in bolečine v dimljah)

"Benko" premagal Portugalca (in bolečine v dimljah)

Aljaž Bedene je kljub težavam po treh nizih napredoval v 2. krog ATP turnirja v Umagu. Ljubljančan je po več kot 2 urah in pol s 7:6, 4:6 in 6:4 ugnal Joãa Souso.

Lanski zmagovalec Portoroža letos prvi nosilec

Lanski zmagovalec Portoroža letos prvi nosilec

Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se začne 3. avgusta. Od prijavljenih teniških igralcev se je od Slovencev v glavni del turnirja uspelo uvrstiti le Blažu Roli, medtem ko bosta s povabilom zagotovo nastopila Nik Razboršek in Jaka Kaplja.

Wimbledon: Rola uspešno čez prvo oviro kvalifikacij

Wimbledon: Rola uspešno čez prvo oviro kvalifikacij

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je uspešno opravil prvo nalogo v predtekmovanju za nastop na tretjem vrhuncu sezone.

Klepačeva uspešno tlakuje pot proti Singapurju!

Klepačeva uspešno tlakuje pot proti Singapurju!

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez sta v tretjem poskusu letos prišli do prve turnirske zmage.
Loading...