Vir: Al Bello/Getty Images
Tenis 17.09.2017 | 15:12

Polom šampionov: Argentina izpadla iz svetovne skupine

Aktualni svetovni reprezentančni prvaki v tenisu, Argentina, so izpadli iz svetovne skupine Davisovega pokala, potem ko jih je v tekmi za obstanek premagal Kazahstan. Azijska reprezentanca je slavila s 3-2.

Argentina, Dejvis kup, Davis cup

Vir: Clive Brunskill Getty Images

Argentina je po letu 1999 postala prva reprezentanca, ki je v eni sezoni osvojila "solatno skledo", potem pa že kar v naslednji izpadla. To se je pred osemnajstimi leti pripetilo Švedom. Tretjo odločilno točko Kazahstanu je priigral Mihail Kukuškin, ki je Diega Schwartzmana ugnal s 6:4, 6:4, 7:6.

V petek je Kukuškin s 3-1 premagal Guida Pello, Argentina je izenačila po zmagi Schwartzmana nad Dmitrijem Popkom (3-0), srečanje dvojic pa sta v kazahstansko korist obrnila Timur Habibulin in Aleksandr Nedovjesov, ki sta bila boljša od Maxima Gonzaleza ter Andresa Moltenija (3-1). Popko in Pella predvidenega petega srečanja nista odigrala, saj je Popko predal, a to na končni razplet ne vpliva.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Odprto prvenstvo ZDA ima nov logotip

Odprto prvenstvo ZDA ima nov logotip

Ob petdesetletnici profesionalnega tekmovanja v New Yorku, je US Open razkril novo podobo. Logotip, ki ga je v zadnjih desetletjih krasil ogenj, je zamenjal nekoliko prefinjen zaščitni znak.

Hačanov do drugega naslova v karieri, Tiafoe do prvega

Hačanov do drugega naslova v karieri, Tiafoe do prvega

Ruski teniški igralec Karen Hačanov je osvojil ATP turnir serije 250 v Marseilleu, potem ko je v finalu z 2-1 v nizih (7:5, 3:6, 7:5) ugnal domačina Lucasa Pouillea.

Aljažu vrata polfinala zaprl Fognini (in nemški sodnik)

Aljažu vrata polfinala zaprl Fognini (in nemški sodnik)

"Tako blizu, a tako daleč," bi lahko dejali za nastop Aljaža Bedeneta v četrtfinalu turnirja ATP serije 500, v Rio de Janeiru. Ljubljančan je proti stari uganki, Fabiu Fogniniju, dobil prvi niz, a moral Italijanu vseeno še devetič v skupnih obračunih priznati premoč (7-6, 3-6, 1-6).

Zmagovalka Flushinga razgaljena za Sports Illustrated

Zmagovalka Flushinga razgaljena za Sports Illustrated

Ameriška revija Sports Illustrated je znana po tem, da nas športne navdušence vsako leto takole razvaja z izdajo, v kateri se znane športnice oblečejo v kopalke ter nam zbudijo skomine po poletnih mesecih.
Loading...