Vir: Al Bello/Getty Images
Tenis 17.09.2017 | 15:12

Polom šampionov: Argentina izpadla iz svetovne skupine

Aktualni svetovni reprezentančni prvaki v tenisu, Argentina, so izpadli iz svetovne skupine Davisovega pokala, potem ko jih je v tekmi za obstanek premagal Kazahstan. Azijska reprezentanca je slavila s 3-2.

Argentina, Dejvis kup, Davis cup

Vir: Clive Brunskill Getty Images

Argentina je po letu 1999 postala prva reprezentanca, ki je v eni sezoni osvojila "solatno skledo", potem pa že kar v naslednji izpadla. To se je pred osemnajstimi leti pripetilo Švedom. Tretjo odločilno točko Kazahstanu je priigral Mihail Kukuškin, ki je Diega Schwartzmana ugnal s 6:4, 6:4, 7:6.

V petek je Kukuškin s 3-1 premagal Guida Pello, Argentina je izenačila po zmagi Schwartzmana nad Dmitrijem Popkom (3-0), srečanje dvojic pa sta v kazahstansko korist obrnila Timur Habibulin in Aleksandr Nedovjesov, ki sta bila boljša od Maxima Gonzaleza ter Andresa Moltenija (3-1). Popko in Pella predvidenega petega srečanja nista odigrala, saj je Popko predal, a to na končni razplet ne vpliva.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Nadal ugnal Mayerja, Tsonga in Wozniackijeva trpela

Avtor

Nadal ugnal Mayerja, Tsonga in Wozniackijeva trpela

Tretji dan OP Avstralije v Melbournu je prinesel dve veliki vrnitvi, ki sta ju uprizorila Caroline Wozniacki in Jo-Wilfried Tsonga. V 3. krog se je brez izgubljenega niza uvrstil tudi prvi nosilec Rafael Nadal.

Za uvod OP Avstralije izpadla Kavčič in Hercogova

Avtor

Za uvod OP Avstralije izpadla Kavčič in Hercogova

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v uvodnem krogu prvega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije, izgubila proti Rusinji Jekaterini Aleksandrovi s 6:7 (2) in 4:6.

PODCAST: Federer, Nadal, "Nole", ali kdo drug?

Avtor

PODCAST: Federer, Nadal, "Nole", ali kdo drug?

Kot je to že v naši navadi, pred prvim vrhuncem letošnje teniške sezone predstavljamo podcast, v katerem sta Peter Pevc in Tom Kočevar Dešman analizirala žreb v moški in ženski konkurenci Odprtega prvenstva Avstralije.

Đoković: "Drugače je, vznemirljivo, lahko pridem daleč"

Avtor

Đoković: "Drugače je, vznemirljivo, lahko pridem daleč"

Srbski tenisač Novak Đoković se pospešeno pripravlja za uradno vrnitev nazaj na teniška igrišča in začetek prvega turnirja velike četverice v sezoni 2018.
Loading...