Vir: Al Bello/Getty Images
Tenis 17.09.2017 | 15:12

Polom šampionov: Argentina izpadla iz svetovne skupine

Aktualni svetovni reprezentančni prvaki v tenisu, Argentina, so izpadli iz svetovne skupine Davisovega pokala, potem ko jih je v tekmi za obstanek premagal Kazahstan. Azijska reprezentanca je slavila s 3-2.

Argentina, Dejvis kup, Davis cup

Vir: Clive Brunskill Getty Images

Argentina je po letu 1999 postala prva reprezentanca, ki je v eni sezoni osvojila "solatno skledo", potem pa že kar v naslednji izpadla. To se je pred osemnajstimi leti pripetilo Švedom. Tretjo odločilno točko Kazahstanu je priigral Mihail Kukuškin, ki je Diega Schwartzmana ugnal s 6:4, 6:4, 7:6.

V petek je Kukuškin s 3-1 premagal Guida Pello, Argentina je izenačila po zmagi Schwartzmana nad Dmitrijem Popkom (3-0), srečanje dvojic pa sta v kazahstansko korist obrnila Timur Habibulin in Aleksandr Nedovjesov, ki sta bila boljša od Maxima Gonzaleza ter Andresa Moltenija (3-1). Popko in Pella predvidenega petega srečanja nista odigrala, saj je Popko predal, a to na končni razplet ne vpliva.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Začenja se Davisov pokal

Avtor

Začenja se Davisov pokal

Konec teniške sezone tradicionalno pripada finalu Davisovega pokala, v katerem se bosta letos v Lillu pomerili sosedi Francija in Belgija.

Grand Slam spremembe: 16 nosilcev, omejen čas za servis

Grand Slam spremembe: 16 nosilcev, omejen čas za servis

Na turnirje velike četverice se leta 2019 vrača sistem s 16 nosilci, namesto trnutnih 32. Mednarodna teniška zveza je sprejela še nekaj ostalih pomembnih novosti.

Grigor je zaslužil in prišel tik za Nadala in Federerja

Avtor

Grigor je zaslužil in prišel tik za Nadala in Federerja

Nesporni kralj zaključka teniške sezone in z njim zaključnega mastersa osmerice v Londonu je postal Grigor Dimitrov. Med drugim je prišel do svoje najvišje uvrstitve na ATP lestvici, od danes dalje je tretji teniški igralec sveta.

Murray in Lendl prekinila sodelovanje

Avtor

Murray in Lendl prekinila sodelovanje

Britanski tenisač Andy Murray je v petek zvečer sporočil, da se znova razhaja s trenerjem Ivanom Lendlom.
Loading...