Vir: Al Bello/Getty Images
Tenis 17.09.2017 | 15:12

Polom šampionov: Argentina izpadla iz svetovne skupine

Aktualni svetovni reprezentančni prvaki v tenisu, Argentina, so izpadli iz svetovne skupine Davisovega pokala, potem ko jih je v tekmi za obstanek premagal Kazahstan. Azijska reprezentanca je slavila s 3-2.

Argentina, Dejvis kup, Davis cup

Vir: Clive Brunskill Getty Images

Argentina je po letu 1999 postala prva reprezentanca, ki je v eni sezoni osvojila "solatno skledo", potem pa že kar v naslednji izpadla. To se je pred osemnajstimi leti pripetilo Švedom. Tretjo odločilno točko Kazahstanu je priigral Mihail Kukuškin, ki je Diega Schwartzmana ugnal s 6:4, 6:4, 7:6.

V petek je Kukuškin s 3-1 premagal Guida Pello, Argentina je izenačila po zmagi Schwartzmana nad Dmitrijem Popkom (3-0), srečanje dvojic pa sta v kazahstansko korist obrnila Timur Habibulin in Aleksandr Nedovjesov, ki sta bila boljša od Maxima Gonzaleza ter Andresa Moltenija (3-1). Popko in Pella predvidenega petega srečanja nista odigrala, saj je Popko predal, a to na končni razplet ne vpliva.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Hercogova in Klepačeva močno napredovali

Avtor

Hercogova in Klepačeva močno napredovali

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je z zmago v francoskem Saint-Maloju na mednarodni lestvici WTA s 150. napredovala na 128. mesto, Andreja Klepač pa je v konkurenci dvojic po uvrstitvi v finale Tokia prišla med najboljših 30 v konkurenci.

"Federer me je z obnašanjem razočaral"

Avtor

"Federer me je z obnašanjem razočaral"

Boris Sobkin, trener Mihaila Južnija, je za ruske medije povedal, da je mnenje o Rogerju Federerju kot človeku, po tekmi Švicarja z njegovim varovancem na OP ZDA, spremenil.

Klepačeva v Tokiu trasirala pot proti Singapurju

Klepačeva v Tokiu trasirala pot proti Singapurju

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez osvojila turnir serije Premier v Tokiu. Za Koprčanko je to njen peti naslov na WTA turnirjih v karieri, z njim pa se je pomaknila za sedem mest na 27. mesto v razvrstitvi dvojic.

Laverjev pokal - Evropa vodi s 3:1

Avtor

Laverjev pokal - Evropa vodi s 3:1

V O2 Areni (Praga) se je danes začela prva izvedba Laverjevega pokala, revijalnega tekmovanja pod pokroviteljstvom švicarskega tenisača Rogerja Federerja in njegove menedžerske ekipe. Tenisači so razdeljeni v ekipi Evrope in Sveta, pri čemer sta kapetana Björn Borg (Evropa) in John McEnroe (Svet).
Loading...