Julian Finney/Getty Images
Tenis 11.10.2018 | 21:15

"Piquejev" Davisov pokal brez Novaka, Federerja, ...

Avtor

Novi format Davisovega pokala, ki ga uvaja skupina investitorjev nogometaša Barcelone Gerarda Piqueja, je že zdaj naletela na upor najboljših tenisačev. Đoković, Federer, Zverev so napovedali, da ne bodo igrali.

Roger Federer, Novak Đoković

Matthew Stockman/Getty Images for The Laver Cup

Kar je pri vsem tem najbolj sporno so termini novega formata Davisovega pokala, ki bi se igral kot zaključni turnir 10 dni konec novembra. Takrat najboljši tenisači zaključujejo ATP sezono in vsekakor jim je pomembneje, da to obdobje izkoristijo za počitek, namesto da bi igrali na tem tekmovanju. Kar pa tudi ne podpira novega Davisovega pokala je tekmovanje, ki ga bo ATP začel leta 2020 - Svetovno prvenstvo.

"Izmed teh dveh je gotova prioriteta SP, ker je to ATP tekmovanje. Mislim, da so termini v Davisovem pokalu zelo neugodni. Vsaj za najboljše igralce," je povedal Novak Đoković.

Roger Federer je bil malo blažji v izjavah, a prav tako ne bo igral na Davisovem pokalu.

"Ni več Davisovega pokala, ki smo ga poznali, a tudi novemu formatu je treba dati priložnost. Želim jim uspeh in upam, da bodo navijači uživali. To ni tekmovanje zame, bolj za nove generacije. Nisem govoril z Wawrinko, a vseeno dvomim, da bi on tam igral."

Aleksander Zverev ne pušča niti najmanjše možnosti, da bi zaigral na ''Piquejevem'' tekmovanju.

"Ne pade mi na pamet, da igram tenis konec novembra. In mislim, da bodo tako dejali tudi vsi ostali tenisači iz teniškega vrha. Imamo samo dva meseca in pol odmora, noro bi bilo 10 dni v novembru trošiti za to tekmovanje. Zagotavljam vam, to vam bo reklo še mnogo drugih tenisačev."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Cicipas poskrbel za prvo grško zmago na ATP turnirjih

Avtor

Cicipas poskrbel za prvo grško zmago na ATP turnirjih

Grški tenisač Stefanos Cicipas je v Stockholmu prišel do prve turnirske zmage v svoji karieri. V finalu turnirja Serije 250 je s 6:4 in 6:4 ugnal Ernestsa Gulbisa.

Edmundu prva lovorika, Monfils že 21-ič klonil v finalu

Avtor

Edmundu prva lovorika, Monfils že 21-ič klonil v finalu

Britanski tenisač Kyle Edmund je na ATP turnirju Serije 250 v Antwerpnu prišel do prve turnirske zmage. V finalu je bil s 3:6, 7:6 (-2) in 7:6 (-4) boljši od Francoza Gaela Monfilsa.

Novak o Rafi in Rogerju: "Nismo govorili"

Avtor

Novak o Rafi in Rogerju: "Nismo govorili"

Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković so zaznamovali zadnjih 15 let v svetu tenisa. Njihovi medsebojni odnosi so stalna tema medijev. Tokrat je spregovoril Đoković.

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avtor

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avstralski tenisač Nick Kyrgios je potrdil, da je zaključil z nastopi v letošnji sezoni.
Loading...