Vir: Al Bello/Getty Images
Tenis 21.08.2017 | 09:55

Zmaga kariere: Dimitrov najboljši v Cincinnatiju!

Avtor

Grigor Dimitrov je osvojil daleč najpomembnejšo trofejo v svoji karieri, potem ko je bil v finalu mastersa v Cincinnatiju s 6:3 in 7:5 boljši od Nicka Kyrgiosa.

Vir: Clive Brunskill, Getty Images

Tako Bolgar kot Avstralec sta prvič igrala v finalu turnirja serije masters, ki se je končal po željah izkušenejšega Grigorja Dimitrova, ki je prišel do sedmega naslova v karieri in tretjega letos. Finale se je končalo po 90 minutah, v katerih je Dimitrov zelo zanesljivo igral na svoj servis, tako da mu Nick Kyrgios niti enkrat ni odvzel servisa.

Avstralec je imel v peti igri sicer prvi priložnost za odvzem servisa, vendar je ni izkoristil, Dimitrov pa ga je kaznoval že v naslednji igri.

Kyrgios je imel tudi v sedmi igri priložnost za break, vendar je Dimitrov ostal miren v najpomembnejših trenutkih in prvi niz dobil s 6:3.

V drugem nizu je bila igra še bolj izenačena. Kyrgios je popustil šele v finišu, saj mu je Dimitrov servis odvzel v enajsti igri, nato pa na svoj servis prišel do največje zmage v karieri.

Bolgar je tako dobil še drugi medsebojni obračun proti Kyrgiosu in se vrnil v Top 10 na lestvici ATP.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Nosilci padajo kot domine: Izpadla Berdych in Dimitrov

Nosilci padajo kot domine: Izpadla Berdych in Dimitrov

Ruski tenisač Andrej Rubljov nadaljuje serijo presenetljivih rezultatov na letošnjem OP ZDA. V 2. krogu New Yorka je premagal zmagovalca Cincinnatija, Grigorja Dimitrova.

Kyrgios bo spet plačal za svoje obnašanje

Avtor

Kyrgios bo spet plačal za svoje obnašanje

Avstralski tenisač Nick Kyrgios bo moral zaradi neprimernega obnašanja in preklinjanja v 1. krogu OP ZDA plačati 5500 ameriških dolarjev.

Evropejci kraljujejo moškemu tenisu

Avtor

Evropejci kraljujejo moškemu tenisu

Naslov v Cincinnatiju, ki ga je v nedeljo osvojil Grigor Dimitrov, je 105. zaporedna zmaga na velikem teniškem turnirju, ki je šla v roke Evropejcu.

Največji uspeh v karieri: Kyrgios v finalu Cincinnatija

Avtor

Največji uspeh v karieri: Kyrgios v finalu Cincinnatija

V finalu teniškega turnirja v Cincinnatiju se bosta pomerila Nick Kyrgios in Grigor Dimitrov. Za Avstralca je to največji uspeh v dosedanji karieri.
Loading...