Al Bello/Getty Images
Tenis 13.03.2018 | 12:13

Federer: Moje odločitve niso odvisne od Rafe in Novaka

Avtor

Najboljši teniški igralec na svetu Roger Federer je dejal, da je občutek na turnirjih, ko ne igrata Rafael Nadal in Novak Đoković, popolnoma drugačen.

Elsa, Getty Images

Švicar v Indian Wellsu brani lanski naslov, Đoković je izpadel že v 2. krogu, Nadal pa ne nastopa zaradi težav s poškodbo. "Ko sta prisotna, je na turnirju vzdušje popolnoma drugačno," je povedal Federer ter dodal:

"Ne vem, kakšno poškodbo je imel Novak. Čeprav se dobro poznava, ga skoraj nič nisem videl. Vsekakor pa ni stoodstotno pripravljen. Upam, da si opomore, tako kot to želim tudi Stanu Wawrinki, Keiju Nišikoriju ter Andyu Murrayu."

Na vprašanje Jima Courierja, če se bo za igranje na peščeni podlagi letos odločil glede na to, ali bo dovolj dobro pripravljen tudi Rafa Nadal, je Roger dejal: "Ne, ne vem še, kaj bom storil, toda moje odločitve niso odvisne od razporeda Đokovića ali Nadala. Pomembno je samo to, kako se počutim in kaj želim. Sicer sem popravil bekhand udarec, a ne vem, če bi mi to pomagalo na pesku, kjer se Rafa odlično giblje."

Federer se bo v osmini finala Indian Wellsa pomeril proti Francozu Jeremyu Chardyu, za ubranitev prvega mesta na ATP lestvici pa ta teden potrebuje vsaj uvrstirev v polfinale.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avtor

Kyrgios končal z letošnjo sezono

Avstralski tenisač Nick Kyrgios je potrdil, da je zaključil z nastopi v letošnji sezoni.

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Avtor

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Gerard Pique poudarja, da ga ne skrbi možnost odsotnosti velikih teniških imen iz Davisovega pokala. Rafael Nadal je svojo prisotnost že potrdil.

Bedene zapravil pet žogic za zmago in izgubil

Avtor

Bedene zapravil pet žogic za zmago in izgubil

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je doživel neprijeten poraz v drugem krogu turnirja serije 250 v Moskvi.

Novak: Nič nimam proti, če me testirajo tudi 30-krat

Avtor

Novak: Nič nimam proti, če me testirajo tudi 30-krat

Drugi lopar teniškega sveta Novak Đokovič je spregovoril o protidopinškem sistemu, ki je po njegovem mnenju dobro zastavljen in učinkovit.
Loading...