Al Bello/Getty Images
Tenis 13.03.2018 | 12:13

Federer: Moje odločitve niso odvisne od Rafe in Novaka

Avtor

Najboljši teniški igralec na svetu Roger Federer je dejal, da je občutek na turnirjih, ko ne igrata Rafael Nadal in Novak Đoković, popolnoma drugačen.

Elsa, Getty Images

Švicar v Indian Wellsu brani lanski naslov, Đoković je izpadel že v 2. krogu, Nadal pa ne nastopa zaradi težav s poškodbo. "Ko sta prisotna, je na turnirju vzdušje popolnoma drugačno," je povedal Federer ter dodal:

"Ne vem, kakšno poškodbo je imel Novak. Čeprav se dobro poznava, ga skoraj nič nisem videl. Vsekakor pa ni stoodstotno pripravljen. Upam, da si opomore, tako kot to želim tudi Stanu Wawrinki, Keiju Nišikoriju ter Andyu Murrayu."

Na vprašanje Jima Courierja, če se bo za igranje na peščeni podlagi letos odločil glede na to, ali bo dovolj dobro pripravljen tudi Rafa Nadal, je Roger dejal: "Ne, ne vem še, kaj bom storil, toda moje odločitve niso odvisne od razporeda Đokovića ali Nadala. Pomembno je samo to, kako se počutim in kaj želim. Sicer sem popravil bekhand udarec, a ne vem, če bi mi to pomagalo na pesku, kjer se Rafa odlično giblje."

Federer se bo v osmini finala Indian Wellsa pomeril proti Francozu Jeremyu Chardyu, za ubranitev prvega mesta na ATP lestvici pa ta teden potrebuje vsaj uvrstirev v polfinale.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Dimitrov: Sem na nivoju Đokovića in Nadala

Avtor

Dimitrov: Sem na nivoju Đokovića in Nadala

Bolgarski tenisač Grigor Dimitrov je imel v eni izmed izjav dovolj poguma, da je izjavil, da je na nivoju, kjer sta Novak Đoković in Rafael Nadal.

Rusedski: Đoković najboljši vseh časov? Še ima čas...

Avtor

Rusedski: Đoković najboljši vseh časov? Še ima čas...

Greg Rusedski, nekdanji kanadski tenisač, je prepričan, da bo Novak Đoković v primeru dveh ali treh naslovov na turnirjih za grand slam upravičeno postal kandidat za naziv največjega tenisača vseh časov.

Đoković: Zaradi Rogerja in Rafe sem tukaj, kjer sem

Avtor

Đoković: Zaradi Rogerja in Rafe sem tukaj, kjer sem

Novak Đoković poudarja, da se počuti priviligeranega in počaščenga, ker je postal prvi teniški igralec v zgodovini, ki ima v kolekciji vseh devet zmag iz turnirjev serije masters.

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Avtor

VIDEO: Točka, ki je dopolnila sestavljanko

Novaku Đokoviću je v šestem poizkusu le uspelo slaviti v finalu mastersa v Cincinnatiju, s čimer je kot prvi igralec v teniški zgodovini slavil na prav vseh mastersih. Srb je v finalu s 6:4 in 6:4 odpravil Rogerja Federerja, v zgornjem posnetku si poglejte zmagovito točko.
Loading...