Scott Barbour/Getty Images
Tenis 15.04.2018 | 18:37

Bedene na Bašića, "Nole" na Lajovića

Danes se je s prvimi dvoboji že začel tretji masters sezone v Monte Carlu. Od jutri boste tekme na rdečem pesku ob kneževini lahko spremljali tudi na programih televizije Sportklub, vrhunec pa bo srbski obračun med Đokovićem in Lajovićem.

Dušan Lajović

Marcelo Endelli/Getty Images

Organizatorji so pohiteli z razkritjem jutrišnjega programa. Nas seveda najbolj zanima, kdaj bo na igrišče stopil Aljaž Bedene. Ljubljančan bo srečanje 1. kroga žal odigral na igrišču številka 9, kjer bosta v popoldanskih urah (verjetno okoli 16. ali 17. ure) merila moči z Mirzo Bašićem.

Ta si je pot do glavnega dela tekmovanja utrl kot srečni poraženec predtekmovanja, kjer ga je ustavil Grk, Stefanos Tsitsipas. Bašić in Bedene sta se doslej pomerila enkrat in sicer že sedem let nazaj na futuresu s trdo podlago v Zagrebu, ko je zmagal Bošnjak.

Če bo Aljaž uspešen, se bo v 2. krogu pomeril proti prvemu favoritu turnirja, Rafaelu Nadalu.

Zelo pester program se nam obeta na osrednjem igrišču, kjer bo tretji obračun obarvan povsem srbsko. Srečala se bosta Novak Đoković in Dušan Lajović, za konec pa sledi še srečanje dveh najstnikov in velikih bodočih upov svetovnega tenisa, Denisa Šapovalova in prej omenjenega Tsitsipasa.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

V zasluženi pokoj odhaja Daniel Nestor

V zasluženi pokoj odhaja Daniel Nestor

Svojo zadnjo profesionalno srečanje je včeraj odigral kanadski veteran Daniel Nestor. Teniški igralec, rojen v Beogradu kot Daniel Nestorović, je v svoji karieri slovel predvsem kot izvrsten igralec dvojic.

Kavčič do svojega 17. naslova na challengerjih

Kavčič do svojega 17. naslova na challengerjih

Blaž Kavčič je prišel do prvega letošnjega naslova na profesionalnih teniških turnirjih. V finalu šanghajskega challengerja je z izidom 6:1 in 7:6 ugnal Japonca, Hirokija Morijo in se tako razveselil že svojega 17. pokala za zmago na turnirjih te ravni.

"Benko" premagal Portugalca (in bolečine v dimljah)

"Benko" premagal Portugalca (in bolečine v dimljah)

Aljaž Bedene je kljub težavam po treh nizih napredoval v 2. krog ATP turnirja v Umagu. Ljubljančan je po več kot 2 urah in pol s 7:6, 4:6 in 6:4 ugnal Joãa Souso.

Lanski zmagovalec Portoroža letos prvi nosilec

Lanski zmagovalec Portoroža letos prvi nosilec

Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se začne 3. avgusta. Od prijavljenih teniških igralcev se je od Slovencev v glavni del turnirja uspelo uvrstiti le Blažu Roli, medtem ko bosta s povabilom zagotovo nastopila Nik Razboršek in Jaka Kaplja.
Loading...