Vir: Cameron Spencer, Getty Images
Tenis 11.08.2017 | 22:35

Super Federer ekspresno v polfinale

Avtor

Roger Federer še naprej blesti na Rogers Cupu v Montrealu. Švicar je za preboj v polfinale v vsega 70 minutah z 2:0 odpravil Španca Roberta Bautisto-Aguta.

Vir: Getty images/Ronald Martinez

V prvih osmih igrah sta oba suvereno držala svoj servis. Do devete igre ni bilo niti ene žogice za odvzem servisa, ttakrat je Roberta Bautista-Agut malce popustil, Roger Federer pa je izkoristil drugo priložnost za break. V naslednji igri je brez izgubljene točke potrdil vodstvo z 1:0.

Federer je drugi niz začel odlično, nasprotniku odvzel servis, vendar mu je Agut že v naslednji igri vrnil z enako mero. Švicar se ni pustil zmesti, prišel do novega breaka, nato pa prednost zadržal do konca.

Švicar se bo za peti finale v Kanadi, prvega po letu 2014, v polfinalu pomeril proti Robinu Haaseju, ki je bil z 2:1 boljši od Diega Schwartzmana.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Federer za začetek odpihnil Bedeneta

Avtor

Federer za začetek odpihnil Bedeneta

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izgubil proti drugem igralcu sveta, Švicarju Rogerju Federerju s 3:6, 4:6 in 3:6. Posamičnih nastopov za slovenske igralce na prvem turnirju za grand slam v sezoni je tako konec.

PODCAST: Federer, Nadal, "Nole", ali kdo drug?

Avtor

PODCAST: Federer, Nadal, "Nole", ali kdo drug?

Kot je to že v naši navadi, pred prvim vrhuncem letošnje teniške sezone predstavljamo podcast, v katerem sta Peter Pevc in Tom Kočevar Dešman analizirala žreb v moški in ženski konkurenci Odprtega prvenstva Avstralije.

Đoković: "Drugače je, vznemirljivo, lahko pridem daleč"

Avtor

Đoković: "Drugače je, vznemirljivo, lahko pridem daleč"

Srbski tenisač Novak Đoković se pospešeno pripravlja za uradno vrnitev nazaj na teniška igrišča in začetek prvega turnirja velike četverice v sezoni 2018.

OP Avstralije: Bedene za uvod proti Federerju

Avtor

OP Avstralije: Bedene za uvod proti Federerju

Aljaža Bedeneta v prvem krogu OP Avstralije v Melbournu čaka branilec naslova Roger Federer, medtem ko se bo drugi slovenski predstavnik Blaž Kavčič pomeril z 29. nosilcem Richardom Gasquetom.
Loading...