Vir: Getty Images/Clive Brunskill
Tenis 14.08.2017 | 12:02

Vzhajoča zvezda Zverev: Dva neverjetna tedna!

Avtor

V tej novici

Roger Federer

Peti naslov letos, drugi zapored, deset zaporednih zmag. Alexander Zverev igra najboljši tenis v karieri pa šteje komaj 20-let.

Zverev

Vir: Getty Images/Minas Panagiotakis

Zadnjič, ko je nek igralec izven "velike četverice" osvojil dva zaporedna turnirja serije Masters, je bilo leta 2007, ko je to uspelo Davidu Nalbandianu. Deset let kasneje zgodovino na novo piše Alexander Zverev, ki je presrečen, potem ko je pred Montrealom slavil že v Washingtonu.

"Osvojiti dva naslova serije Masters v enem letu je nekaj neverjetnega. Igral sem dobro v Washingtonu in tudi tukaj v Montrealu. Dva neverjetna tedna, čutim, da igram svoj najboljši tenis v življenju. Žreb v Cincinnatiju je zelo težak. Ne vem, ali bom tudi na naslednjem turnirju prišel daleč, saj sem tudi malce utrujen. Toda zelo sem srečen, kako stvari trenutno stojijo," je bil zadovoljen 20-letnik.

Zverev je v finalu Rogers Cupa nadigral 16-let starejšega Rogerja Federerja, najuspešnejšega igralca v zgodovini tenisa. "Odlično se poznava, pogsto sva trenirala skpaj. Zelo sem srečen za njega, ker je dvignil nivo svoje igre, a ne za eno stopničko, temveč za dve. V prihodnosti mu želim vse najboljše in nadejam se, da bo sezono zaključil v velikem stilu," je kapo pred vzhajajočo zvezdo snel tudi sam Roger Federer.

%MCEPASTEBIN%

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Grand Slam spremembe: 16 nosilcev, omejen čas za servis

Grand Slam spremembe: 16 nosilcev, omejen čas za servis

Na turnirje velike četverice se leta 2019 vrača sistem s 16 nosilci, namesto trnutnih 32. Mednarodna teniška zveza je sprejela še nekaj ostalih pomembnih novosti.

Đoković se na igrišča vrača 1. januarja

Avtor

Đoković se na igrišča vrača 1. januarja

Najboljši srbski tenisač in nekdaj številka ena Novak Đoković se vrača na teniška igrišča 1.januarja, ko bo na sporedu turnir v Dohi.

"Ni bilo Novaka in Rafe, Roger bo obžaloval London"

Avtor

"Ni bilo Novaka in Rafe, Roger bo obžaloval London"

Nekdanji britanski teniški igralec Greg Rusedski je mnenja, da je Rogerju Federerju žal, da ni izkoristil priložnosti za zmago na zaključnem turnirju ob odsotnosti Novaka Đokovića in Rafaela Nadala.

Grigor je zaslužil in prišel tik za Nadala in Federerja

Avtor

Grigor je zaslužil in prišel tik za Nadala in Federerja

Nesporni kralj zaključka teniške sezone in z njim zaključnega mastersa osmerice v Londonu je postal Grigor Dimitrov. Med drugim je prišel do svoje najvišje uvrstitve na ATP lestvici, od danes dalje je tretji teniški igralec sveta.
Loading...