Al Bello/Getty Images
Tenis 13.10.2018 | 16:07

Dvoboj življenja - Ćorić zlomil Federerja za finale

Avtor

Hrvaški tenisač Borna Ćorić bo v nedeljskem finalu mastersa v Šanghaju izzval Novaka Đokovića. Mladenič je v drugem polfinalu s 6:4 in 6:4 odpravil prvega nosilca Rogerja Federerja.

Borna Ćorić

Lintao Zhang/Getty Images

Novak Đoković, dobil je tudi oba medsebojna obračuna, bo v nedeljskem finalu (ob 10:30 v živo na SK 1) izraziti favorit proti Borni Ćoriću, a v kolikor bi mladi Hrvat ponovil polfinalno predstavo, bo imel tudi Srb vse prej kot lahko delo.


Za Ćorića je bila to že druga zaporedna zmaga proti Rogerju Federerju, potem ko mu je načrte prekrižal že v finalu Halleja tik pred začetkom Wimbledona. Komaj 21-letni Hrvat je do odločilne prednosti v obeh nizih prišel že v samem uvodu, saj je Federerju tako v prvem kot drugem nizu že na začetku odvzel servis, nato pa prednost suvereno zadržal do konca.


Švicar je skupno naredil kar 24 neizsiljenih napak, Ćorić pa na poti v svoj prvi finale na turnirjih serije masters zgolj 13. Ćorić je bil veliko uspešnejši tudi pri osvojenih točkah (61:49) in se tako povsem zasluženo veselil velike zmage.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Novak o Rafi in Rogerju: "Nismo govorili"

Avtor

Novak o Rafi in Rogerju: "Nismo govorili"

Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković so zaznamovali zadnjih 15 let v svetu tenisa. Njihovi medsebojni odnosi so stalna tema medijev. Tokrat je spregovoril Đoković.

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Avtor

Pique: Nadal bo igral, prepričali bomo tudi Đokovića

Gerard Pique poudarja, da ga ne skrbi možnost odsotnosti velikih teniških imen iz Davisovega pokala. Rafael Nadal je svojo prisotnost že potrdil.

Novak: Nič nimam proti, če me testirajo tudi 30-krat

Avtor

Novak: Nič nimam proti, če me testirajo tudi 30-krat

Drugi lopar teniškega sveta Novak Đokovič je spregovoril o protidopinškem sistemu, ki je po njegovem mnenju dobro zastavljen in učinkovit.

Federer: Veselim se turnirja v Baslu, ampak ...

Avtor

Federer: Veselim se turnirja v Baslu, ampak ...

Najboljši teniški igralec vseh časov, ki je prejšnji teden igral na turnirju serije Masters v Šanghaju in izpadel v polfinalu, ne bo imel veliko časa za počitek pred svojim domačim turnirjem v švicarskem Baslu.
Loading...