Slovenia Open
Tenis 11.08.2018 | 22:43 > 22:56

Francoz Lestienne zmagovalec turnirja v Portorožu

Avtor

Francoz Constant Lestienne je zmagovalec teniškega turnirja Zavarovalnica Sava v Portorožu. Do drugega naslova na turnirjih serije challenger je prišel z zmago v finalu proti Italijanu Andreu Arnaboldiju s 6:2 in 6:1.

Šestindvajsetletni Constant Lestienne, ki je 2016 osvojil turnir enakega ranga v Ostravi, je za zmago prejel 9200 evrov in 80 točk, ki ga bodo na novi lestvici ATP približale njegovi dosedanji najvišji uvrstitvi - 169. mestu.

Challenger v Portorožu, ki se najverjetneje poslavlja in v naslednjih letih mesto prepušča turnirju serije WTA, pa bo v lepem spominu ostal tudi štiri leta starejšemu Italijanu Andreu Arnaboldiju, ki se je po osemnajstih polfinalih na challengerjih prvič v karieri prebil v boj za naslov.

"Zelo sem vesel drugega naslova. Prvič sem zmagal pred dvema letom. Danes sem igral izjemno dobro, praktično nisem naredil napake. Zmage 6:2, 6:1 res nisem pričakoval. Ključen je bil začetek dvoboja. Hitro sem prišel do vodstva 2:0, tako da je bil Andrea ves čas za menoj. S tem sem pridobil na samozavesti in nato je bilo vse veliko lažje," je po zmagi dejal Francoz.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Courier: "Številnim igralcem je upokojitev enaka smrti"

Avtor

Courier: "Številnim igralcem je upokojitev enaka smrti"

Nekoč prvi igralec sveta Jim Courier je dejal, da se mu je življenje pri 29. letih po upokojitvi obrnilo na bolje.

Đokovič: Čestitam dragi Luka, velik trenutek za regijo

Avtor

Đokovič: Čestitam dragi Luka, velik trenutek za regijo

Najboljši tenisač na svetu Novak Đokovič je čestital vezistu Reala Luki Modriču za osvojeno Zlato žogo.

Če je uspelo Noletu, Rafi in Rogerju, bo tudi Andyju

Avtor

Če je uspelo Noletu, Rafi in Rogerju, bo tudi Andyju

John McEnroe meni, da se Andy Murray lahko vrne v sam svetovni vrh do US Opna 2019, a pod pogojem, da bo popolnoma fizično pripravljen.

"Rafa je kot Ronaldo, Federer pa kot Messi"

Avtor

"Rafa je kot Ronaldo, Federer pa kot Messi"

Toni Nadal, stric in nekdanji trener Rafaela Nadala, je ponudil zanimivo primerjavo dveh najboljših tenisačec in nogometašev. Svojega nečaka je primerjal s Cristianom Ronaldom.
Loading...