Že pri 25 letih se poslavlja senzacija US Opena 2009

WTA 19. Avg 201711:27 > 11:30
Chris Trotman/Getty Images

Ameriška tenisačica Melanie Oudin je sinoči objavila, da se ne more več profesionalno ukvarjati s tenisom. Dekle, ki je z odličnimi rezultati zaslovelo že v nasjtniških letih, je imela v zadnjem obdobju preveč težav s poškodbami.

“Že ko sem imela 9 let, sem vedela, da želim biti profesionalna tenisačica. Dala sem vse od sebe, da bi dosegla svoj cilj in sanjala sem, da zaigram na US Openu z najboljšimi na svetu. Leta 2008 sem dosegla svoje sanje in postala profesionalka. Žal so me od konca leta 2012 spremljale številne poškodbe in zdravstvene težave. Pripravljena sem trdo delati za vrnitev, a potem bi se vedno znova našel nov problem in to je pri meni pustilo močan čustven pečat,” je med drugim povedala 25-letna Oudinova in rekla:

Zato sem sprejela težko odločitev o upokojitvi. Tenis mi je dal ogromno in za to sem vsem delavcem okoli mene hvaležna. To sicer ni kariera, o kateri sem sanjala, toda v življenju stvari ne gredo vedno tako, kot bi načrtovali. Pogrešam tekmovanja, ne bom pa nikdar pozabila na vse lepe trenutke, ki sem jih preživela na igriščih,” pravi Oudinova.

Oudinova je v karieri osvojila WTA turnir v Birminghamu leta 2012, osvojila je US Open v mešanih dvojicah skupaj z Jackom Sockom, najbolj pa si jo bomo verjetno zapomnili po fantastični seriji rezultatov na Odprtem prvenstvu ZDA leta 2009, ko je tedaj s 17 leti prišla celo do četrtfinala.

Premagala je Pavljučenkovo, Dementievo, Šarapovo in Petrovo ter izpadla od Caroline Wozniacki. V karieri je z nagradami na WTA turnirjih in Grand slamih zaslužila milijon in pol dolarjev.