Vir: Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:23 > 17:27

Ilka se je sprijaznila in zastavila nove cilje

Avtor

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se počasi privaja na zimo brez tekmovanj. Zdravljenje poškodbe kolena poteka po načrtu, zvezdnica minule sezone pa že gleda v prihodnost.

Ilka Štuhec

Vir: Marko Cirman

Ilka Štuhec

"Ilka je prava športnica. Že večkrat je bila v podobnem položaju, zato nima težav s ponavljanjem vaj in urami na fizioterapiji. Prejšnji teden sva delali vaje za rehabilitacijo, zdaj pa sva se začeli posvečati tudi treningu drugih delov telesa. Pomembno je, da celotno telo ostane v formi," je dejala Anja Šešum, Ilkina sodelavka in kineziologinja.

Glede na to, da je bila za Štuhčevo to že šesta operacija, prva na levi nogi, je zdravljenje tudi s psihološkega vidika , pa čeprav se to smešno sliši, nekoliko lažje. "Začetni šok ob poškodbi je bil velik za vse nas. A zdi se mi, da smo ga že vsi dali v pozabo in zdaj razmišljamo samo še o sezoni 2018/19. Kar naenkrat bodo ti meseci mimo in spomladi bo že treba začrtati smernice za naprej," je dodala Šešumova.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slivnik z 10. mestom razveselil Kranjsko Goro

Avtor

Slivnik z 10. mestom razveselil Kranjsko Goro

V Kranjski Gori je bil danes na sporedu še drugi veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev športnikov invalidov. Vnovič se je izkazal naš nadarjeni parasmučar 17-letni Jernej Slivnik.

Elita prihaja v Kranjsko Goro, na progi tudi Slivnik

Avtor

Elita prihaja v Kranjsko Goro, na progi tudi Slivnik

V Kranjski Gori se veselijo jutrišnjega dne. V četrtek in petek bo Slovenija, točneje proga v Podkorenu, središče alpskega smučanja za športnike invalide, Kranjska Gora pa četrta postaja v letošnjem svetovnem pokalu.

Perutnina Ptuj bo 3000 otrok poslala na smučanje

Avtor

Perutnina Ptuj bo 3000 otrok poslala na smučanje

Pred vrati je družbeno odgovorna akcija Šolar na smuči, katere ponudnik in nosilec je RTC Krvavec.

Hirscher nepremagljiv, Žan Kranjec peti

Hirscher nepremagljiv, Žan Kranjec peti

Na izredno zahtevni veleslalomski progi v švicarskem Adelobdnu je do nove zmage prišel izjemni Avstrijec Marcel Hirscher. Drugo mesto je znova osvojil Henrik Kristoffersen, Žan Kranjec je v finalu napredoval do petega mesta.
Loading...