Vir: Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:23 > 17:27

Ilka se je sprijaznila in zastavila nove cilje

Avtor

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se počasi privaja na zimo brez tekmovanj. Zdravljenje poškodbe kolena poteka po načrtu, zvezdnica minule sezone pa že gleda v prihodnost.

Ilka Štuhec

Vir: Marko Cirman

Ilka Štuhec

"Ilka je prava športnica. Že večkrat je bila v podobnem položaju, zato nima težav s ponavljanjem vaj in urami na fizioterapiji. Prejšnji teden sva delali vaje za rehabilitacijo, zdaj pa sva se začeli posvečati tudi treningu drugih delov telesa. Pomembno je, da celotno telo ostane v formi," je dejala Anja Šešum, Ilkina sodelavka in kineziologinja.

Glede na to, da je bila za Štuhčevo to že šesta operacija, prva na levi nogi, je zdravljenje tudi s psihološkega vidika , pa čeprav se to smešno sliši, nekoliko lažje. "Začetni šok ob poškodbi je bil velik za vse nas. A zdi se mi, da smo ga že vsi dali v pozabo in zdaj razmišljamo samo še o sezoni 2018/19. Kar naenkrat bodo ti meseci mimo in spomladi bo že treba začrtati smernice za naprej," je dodala Šešumova.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenske blagovne znamke so Ilka, Dragić in NK Maribor

Avtor

Slovenske blagovne znamke so Ilka, Dragić in NK Maribor

Prvi dan Sporto konference v Portorožu se je končal z razglasitvijo najmočnejših športnih blagovnih znamk v Sloveniji. Med ženskami je nagrado prvič prejela alpska smučarka Ilka Štuhec.

Sezone (žal) konec, Ilka pa vseeno nasmejana

Avtor

Sezone (žal) konec, Ilka pa vseeno nasmejana

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je na novinarski konferenci v Baslu pojasnila, da je zanjo sezone po poškodbi prednje križne vezi v levem kolenu in operaciji konec.

Ilka Štuhec uspešno prestala operacijo levega kolena

Avtor

Ilka Štuhec uspešno prestala operacijo levega kolena

Danes v dopoldanskih urah je bila v Univerzitetni kliniki v Baslu operirana Ilka Štuhec. Operacija sprednjih križnih vezi v levem kolenu je bila uspešno izvedena s strani prof. Niklausa Friedericha.

Za rojstni dan Ilka Štuhec na operacijo

Avtor

Za rojstni dan Ilka Štuhec na operacijo

Ilka Štuhec, ki je pre dnevi zaradi poškodbe že končala letošnjo sezono, ki se sploh še ni začela je danes odšla na operacijo križne vezi in to točno na njen rojstni dan.
Loading...