Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:23 > 17:27

Ilka se je sprijaznila in zastavila nove cilje

Avtor

Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se počasi privaja na zimo brez tekmovanj. Zdravljenje poškodbe kolena poteka po načrtu, zvezdnica minule sezone pa že gleda v prihodnost.

Ilka Štuhec

Marko Cirman

Ilka Štuhec

"Ilka je prava športnica. Že večkrat je bila v podobnem položaju, zato nima težav s ponavljanjem vaj in urami na fizioterapiji. Prejšnji teden sva delali vaje za rehabilitacijo, zdaj pa sva se začeli posvečati tudi treningu drugih delov telesa. Pomembno je, da celotno telo ostane v formi," je dejala Anja Šešum, Ilkina sodelavka in kineziologinja.

Glede na to, da je bila za Štuhčevo to že šesta operacija, prva na levi nogi, je zdravljenje tudi s psihološkega vidika , pa čeprav se to smešno sliši, nekoliko lažje. "Začetni šok ob poškodbi je bil velik za vse nas. A zdi se mi, da smo ga že vsi dali v pozabo in zdaj razmišljamo samo še o sezoni 2018/19. Kar naenkrat bodo ti meseci mimo in spomladi bo že treba začrtati smernice za naprej," je dodala Šešumova.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Rok Perko končal kariero

Avtor

Rok Perko končal kariero

Slovenski alpski smučar Rok Perko je preko Facebooka sporočil, da končuje svojo kariero.

Jansrud si je že zagotovil globus, Kline brez finala

Avtor

Jansrud si je že zagotovil globus, Kline brez finala

Norvežan Kjetil Jansrud je v Kvitfjellu navdušil domače navijače in si z zmago že pred finalom sezone zagotovil tretji globus v superveleslalomu.

Za rokometaše in košarkaše Bloudkove nagrade za 2017

Avtor

Za rokometaše in košarkaše Bloudkove nagrade za 2017

Na Brdu pri Kranju so nocoj podelili Bloudkove nagrade, ki so najvišje državno priznanje Republike Slovenije, ki jih od leta 1965 podeljuje Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj za dosežke na področju športa.

Anja Drev trikrat na stopničkah

Avtor

Anja Drev trikrat na stopničkah

Naša alpska smučarka Anja Drev se je v minulih dneh izkazala na treh tekmah evropskega pokala za gluhe in naglušne v avstrijskem Steinachu.
Loading...