Shaun Botterill, Getty Images

Zimski

11.06.2019 | 14.21

"Ilko moramo pripraviti, da se ne bo več ogrožala!"

Avtor

Ilka Štuhec je na novinarski konferenci predstavila člane svoje ekipe za sezono 2019/2020. Ekipo poleg Ilke Štuhec, vodje ekipe Darje Črnko in serviserja Aleša Sopotnika sestavljajo še nov glavni trener Švicar Stefan Abplanalp, kondicijski trener Jani Gril in fizioterapevt David Kukovec.

Stefan Abplanalp

Propiar

Stefan Abplanalp

44-letni Švicar Stefan Abplanalp je v svoji bogati karieri sodeloval tudi z Ameriško šampionko Lindsay Vonn, pa Julio Mancuso, Norvežanko Ragnhild Mowinckel in ostalimi vrhunskimi smučarkami. “Imela sem dovolj časa za temeljit premislek, kako in s kom naprej. Z vsakim posebej sem se srečala in spoznala do te mere, da sem začutila, da smo na isti valovni dolžini. Tudi zdravstveno se počutim odlično. Treniram po začrtanem programu in brez večjih bolečin, obenem pa smo uvedli in še vedno uvajamo novosti, ki pridejo še kako prav v samem procesu treninga. Upam, da bo tudi v prihodnje podobno,” je medijem sporočila Ilka Štuhec.

“Govorimo o eni največjih šampionk v beli karavani. Ilko sicer poznam že dalj časa, tokrat pa smo se uspeli dogovoriti za tesnejše sodelovanje, ki bi lahko prineslo lepe stvari. Gre za tekmovalko z agresivnim slogom smučanja, zaradi česar je možnost poškodb nekoliko večja. Moramo jo pripraviti do tega, da bo zavoje zaključevala tako, da ne bo ogrožala lastnega zdravja. veliko časa bomo posvetili strategiji, njenemu ravnovesju na smučeh. Na prvem mestu pa bodo v prihodnjih dneh in tednih osnove, na katerih bomo gradili naslednje korake,” je povedal Abplanalp, ki se je danes tudi uradno predstavil sedmi sili.  

Z mediji sta spregovorila tudi Jani Gril, ki že bdi nad kondicijsko pripravo dvakratne zaporedne svetovne prvakinje v smuku, in David Kukovec, ki bo kot fizioterapevt skozi celotno sezono potoval s smučarsko karavano. Oba sta izpostavila, da jima je v veliko čast in zadovoljstvo sodelovati z Ilko Štuhec. 

Nova ekipa Ilke Štuhec

Propiar

Nova ekipa Ilke Štuhec

Kondicijski trener Janez Gril je v predstavitvenem govoru izpostavil veliko čast, da bo v prihodnje del tako kakovostne ekipe. Z Ilko sva uspešno sodelovala že v sezoni 2006/07, ko je postala mladinska svetovna prvakinja. Nato sta se najini poti razšli, zdaj pa sva se znova našla, tako da vse poteka po načrtih. Skupen dogovor je takšen, da gremo korak za korakom. Poškodba je na srečo že preteklost, moramo pa ostati previdni in dvigovati raven pripravljenosti v skladju z Ilkinim počutjem," je poudaril Gril, ki bo z ekipo med sezono potoval kolikor se bo le dalo. Kukovec ob tem dodaja: "Ilkino povabilo v ekipo sprejemam kot velik izziv. Kot neko novo izkušnjo v delu z vrhunskimi športniki. S preostalimi člani ekipe se odlično razumemo, zato verjamem v uspešno sezono," pravi Kukovec.

Breme sestave nove ekipe je nosila tudi vodja ekipe Darja Črnko: "Vsi člani trenerskega štaba se medsebojno odlično razumejo. Najboljša stvar pri Ilki je ta, da v trenutku pokaže, ali ji je nekdo po godu ali ne. Celotne priprave bomo opravili na evropskih ledenikih, na katerih je višek snega. Le želimo si, da tako ostane vse do konca avgusta, ko bo Ilka najverjetneje prvič stopila na sneg. V načrtu je, da bo Ilkina prva tekma v novi sezoni tista v Lake Louisu. Večkrat jo je potrebno brzdati, naj ne pretirava v treningih." 

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Štuhčeva nadaljuje z nekdanjim trenerjem Vonnove

Avtor

Štuhčeva nadaljuje z nekdanjim trenerjem Vonnove

Štuhčeva nadaljuje z nekdanjim trenerjem Vonnove

Ilka Štuhec je razkrila imena celoten trenerske ekipa za naslednjo sezono. Na mestu glavnega trenerja bo Grego Koštomaja nasledil Švicar Stefan Abplanalp, ki je pred tem sodeloval tudi z ameriško zvezdnico Lindsey Vonn.

Ilka Štuhec bo v ponedeljek predstavilo celotno ekipo

Avtor

Ilka Štuhec bo v ponedeljek predstavilo celotno ekipo

Ilka Štuhec bo v ponedeljek predstavilo celotno ekipo

Smukaška kraljica Ilka Štuhec je sestavila celoten mozaik sodelavcev za novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Giro: Chaves dobil etapo, na vrhu brez sprememb

Avtor

Giro: Chaves dobil etapo, na vrhu brez sprememb

Giro: Chaves dobil etapo, na vrhu brez sprememb

19. etapo letošnjega Gira je dobil Kolumbijec Esteban Chaves. Razlika med vodilno trojko se v petek ni spremenila.

Znana sta nova člana v ekipi Ilke Štuhec

Avtor

Znana sta nova člana v ekipi Ilke Štuhec

Znana sta nova člana v ekipi Ilke Štuhec

Ilka Štuhec uspešno okreva po zadnji poškodbi in načrtuje povratek na bele strmine. Pridružila se ji bosta dva nova člana kolektiva , ki bosta skrbela za kondicijsko pripravljenost najboljše slovenske smučarke, to sta kondicijski trener Janez Gril in fizioterapevt David Kukovec.
Loading...