Shaun Botterill, Getty Images

Zimski

11.06.2019 | 14.21

"Ilko moramo pripraviti, da se ne bo več ogrožala!"

Avtor

Ilka Štuhec je na novinarski konferenci predstavila člane svoje ekipe za sezono 2019/2020. Ekipo poleg Ilke Štuhec, vodje ekipe Darje Črnko in serviserja Aleša Sopotnika sestavljajo še nov glavni trener Švicar Stefan Abplanalp, kondicijski trener Jani Gril in fizioterapevt David Kukovec.

Stefan Abplanalp

Propiar

Stefan Abplanalp

44-letni Švicar Stefan Abplanalp je v svoji bogati karieri sodeloval tudi z Ameriško šampionko Lindsay Vonn, pa Julio Mancuso, Norvežanko Ragnhild Mowinckel in ostalimi vrhunskimi smučarkami. “Imela sem dovolj časa za temeljit premislek, kako in s kom naprej. Z vsakim posebej sem se srečala in spoznala do te mere, da sem začutila, da smo na isti valovni dolžini. Tudi zdravstveno se počutim odlično. Treniram po začrtanem programu in brez večjih bolečin, obenem pa smo uvedli in še vedno uvajamo novosti, ki pridejo še kako prav v samem procesu treninga. Upam, da bo tudi v prihodnje podobno,” je medijem sporočila Ilka Štuhec.

“Govorimo o eni največjih šampionk v beli karavani. Ilko sicer poznam že dalj časa, tokrat pa smo se uspeli dogovoriti za tesnejše sodelovanje, ki bi lahko prineslo lepe stvari. Gre za tekmovalko z agresivnim slogom smučanja, zaradi česar je možnost poškodb nekoliko večja. Moramo jo pripraviti do tega, da bo zavoje zaključevala tako, da ne bo ogrožala lastnega zdravja. veliko časa bomo posvetili strategiji, njenemu ravnovesju na smučeh. Na prvem mestu pa bodo v prihodnjih dneh in tednih osnove, na katerih bomo gradili naslednje korake,” je povedal Abplanalp, ki se je danes tudi uradno predstavil sedmi sili.  

Z mediji sta spregovorila tudi Jani Gril, ki že bdi nad kondicijsko pripravo dvakratne zaporedne svetovne prvakinje v smuku, in David Kukovec, ki bo kot fizioterapevt skozi celotno sezono potoval s smučarsko karavano. Oba sta izpostavila, da jima je v veliko čast in zadovoljstvo sodelovati z Ilko Štuhec. 

Nova ekipa Ilke Štuhec

Propiar

Nova ekipa Ilke Štuhec

Kondicijski trener Janez Gril je v predstavitvenem govoru izpostavil veliko čast, da bo v prihodnje del tako kakovostne ekipe. Z Ilko sva uspešno sodelovala že v sezoni 2006/07, ko je postala mladinska svetovna prvakinja. Nato sta se najini poti razšli, zdaj pa sva se znova našla, tako da vse poteka po načrtih. Skupen dogovor je takšen, da gremo korak za korakom. Poškodba je na srečo že preteklost, moramo pa ostati previdni in dvigovati raven pripravljenosti v skladju z Ilkinim počutjem," je poudaril Gril, ki bo z ekipo med sezono potoval kolikor se bo le dalo. Kukovec ob tem dodaja: "Ilkino povabilo v ekipo sprejemam kot velik izziv. Kot neko novo izkušnjo v delu z vrhunskimi športniki. S preostalimi člani ekipe se odlično razumemo, zato verjamem v uspešno sezono," pravi Kukovec.

Breme sestave nove ekipe je nosila tudi vodja ekipe Darja Črnko: "Vsi člani trenerskega štaba se medsebojno odlično razumejo. Najboljša stvar pri Ilki je ta, da v trenutku pokaže, ali ji je nekdo po godu ali ne. Celotne priprave bomo opravili na evropskih ledenikih, na katerih je višek snega. Le želimo si, da tako ostane vse do konca avgusta, ko bo Ilka najverjetneje prvič stopila na sneg. V načrtu je, da bo Ilkina prva tekma v novi sezoni tista v Lake Louisu. Večkrat jo je potrebno brzdati, naj ne pretirava v treningih." 

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Anna Veith končala kariero: Smučanje je moje življenje

Avtor

Anna Veith končala kariero: Smučanje je moje življenje

Anna Veith končala kariero: Smučanje je moje življenje

Avstrijska smučarka Anna Veith se je odločila, da zaključi svojo smučarsko kariero. Svojo odločitev pa je sporočila kar preko svojega Instragram profila.

Tekme v Wengnu od 2023 pod močnim vprašajem!?

Avtor

Tekme v Wengnu od 2023 pod močnim vprašajem!?

Tekme v Wengnu od 2023 pod močnim vprašajem!?

Eno najbolj legendarnih smučarskih prizorišč - Wengen, se je znašel v sporu s švicarsko smučarsko zvezo. od Slednja pa od mednarodne smučarske zveze (FIS) zahteva, da se tekme v tem zimskem športnem središču črtajo s koledarja.

Ilka Štuhec na Kaninu vnovič na snegu!

Avtor

Ilka Štuhec na Kaninu vnovič na snegu!

Ilka Štuhec na Kaninu vnovič na snegu!

Epidemija koronavirusa je dvakratni svetovni prvakinji Ilki Štuhec in ekipi odnesla več tednov priprav na snegu. Na sneg se je slovenska šampionka vrnila na edinem slovenskem visokogorskem smučišču Kanin, ki premore več metrov snežne podlage in kljub visokim temperaturam omogoča trening.

Ilka Štuhec se je VRNILA na sneg!

Avtor

Ilka Štuhec se je VRNILA na sneg!

Ilka Štuhec se je VRNILA na sneg!

Smučarke in smučarji so že pred časom končali sezono, ki jo je skrajšala pandemija koronavirusa, ob sproščanju ukrepov pa se nekateri počasi vračajo na bele strmine. Med njimi je tudi naša šampionka Ilka Štuhec.
Loading...