Getty Images

Zimski

02.12.2019 | 10.24

Prvi superveleslalom sezone Mayerju, Kline 29.

Avtor

V Lake Louisu je v uvodu v sezono zmagal Matthias Mayer, drugo mesto je, tako kot dan prej na smuku, osvojil Italijan Dominik Paris, tretje pa sta si delila Vincent Kriechmayer in Mauro Caviezel. Izmed peterice Slovencev se je med dobitnike točk uvrstil Boštjan Kline, ki je osvojil 29 mesto.

Boštjan Kline.

Getty Images

Boštjan Kline.

Štartna številka 13 Avstrijcu Matthiasu Mayerju ni prinesla nesreče, saj je na prvem superveleslalomu sezone dobil tretji superveleslalom za svetovni pokal v karieri. 29-letni Korošec, ki je član smučarskega kluba z Osojščice (Gerlitzen) je dobro pripravljenost pokazal že na včerajšnjem smuku, ki ga je končal na petem mestu. Italijan Dominik Paris je včerajšnjemu drugemu mesto dodal še eno, za leto mlajšim Mayerjem je zaostal za 40 stotink. Tako kot včeraj pa sta na tretjo stopničko stopila kar dva smučarja. Identičen čas (49 stotink za zmagovalcem) sta namreč dosegla Avstrijec Vincent Kriechmayer in Švicar Mauro Caviezel.

Prvi superveleslalom sezone, ki ga je zakoličil naš trener Peter Pen (postavljanje so mu zaupali prvič v petnajstletni trenerski karieri), je končalo oseminpetdeset smučarjev. Izmed peterice Slovencev se je med dobitnike točk uvrstil le Boštjan Kline, z Italijanom Petrom Fillom si je delil devetindvajseto mesto. 28-letni član mariborskega Branika je tako nekoliko popravil slab vtis z včerajšnjega smuka. Superveleslalomske točke je osvojil že štiriindvajsetič v karieri. Preostalim našim fantom se ni uspelo uvrstiti med dobitnike točk. Klemen Kosi in Martin Čater, ki sta včeraj osvojila smukaške točke, sta danes končala za najboljšo trideseterico. Kosi je osvojil 34., Čater pa 37. mesto. Štirinajst mest za Čaterjem (51. mesto) je končal Miha Hrobat, Tilen Debelak, ki se je na progo podal predzadnji (nastopilo je 61 superveleslalomistov) pa je na svojem devetem superveleslalomskem nastopu za svetovni pokal zasedel 54. mestu.

Trener Peter Pen z današnjo predstavo Slovencev ni najbolj zadovoljen. ˝Nismo dosegli zastavljenih ciljev. Še najbolje je odsmučal Boštjan Kline. V zadnjih dveh delih pa je žal izgubil preveč. Naslednji teden se bodo fantje morali bolj zbrati. Potrebno energijo in željo imajo, so kakovostni in ˝zraven˝, tako da verjamem, da bo naslednji teden v Beaver Creeku precej bolje,˝ napoveduje naš glavni trener za hitre discipline in dodaja, da je bila tekma sicer lepa, konkurenca pa izredno močna in zgoščena.

Moški del svetovnega pokala se s Kanade seli v ZDA. Že v torek (3.12.) se v Beaver Creeku pričnejo uradni smukaški treningi, konec tedna pa bo šlo zares.

Še teden dni: Ilka pripravljena na zeleno luč!

Avtor

Še teden dni: Ilka pripravljena na zeleno luč!

Še teden dni: Ilka pripravljena na zeleno luč!

Ilka Štuhec je s svojo ekipo zaključila še zadnji del priprav na novo sezono svetovnega pokala. V ameriškem Copper Mountainu so bili pogoji za trening neprecenljivi, zdaj je na sporedu nekaj dni počitka, potem pa pot v Lake Louise, kjer bo 6. decembra na sporedu prva tekma svetovnega pokala v smuku.

Smučarke in smučarji začenjajo mini severnoameriško pot

Avtor

Smučarke in smučarji začenjajo mini severnoameriško pot

Smučarke in smučarji začenjajo mini severnoameriško pot

Alpske smučarke in smučarji se po uvodnih evropskih tekmah za svetovni pokal v obeh tehničnih disciplinah selijo v Severno Ameriko. Tam bosta na sporedu ženski slalom in veleslalom (Killington, ZDA) ter moški smuk in superveleslalom (Lake Louise, Kanada).

Kline dober 12., Paris osvojil SVSL globus

Avtor

Kline dober 12., Paris osvojil SVSL globus

Kline dober 12., Paris osvojil SVSL globus

Klemen Kosi in Boštjan Kline finale zapuščata z mešanimi občutki. Kline je nastopil zelo spodbudno in sezono zaključil z 12. mestom, Kosi pa je napravil napako in odstopil. Sezono je na najboljši možni način sklenil Italijan Dominik Paris, ki je v Andori slavil na obeh tekmah v hitrih disciplinah.

Slovenci v Kvitfjellu ostali brez točk

Avtor

Slovenci v Kvitfjellu ostali brez točk

Slovenci v Kvitfjellu ostali brez točk

V Kvitfjellu so se smukači merili za nove točke svetovnega pokala. Na startu so bili trije Slovenci, ki so ostali brez novih točk svetovnega pokala. Zmagal je Italijan Dominik Paris.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Loading...