Getty Images

Zimski

27.02.2020 | 11.23

Kranjec s tarčo na hrbtu v smučarski konec tedna

Avtor

Alpski smučarji in smučarke svetovni pokal v naslednjih dneh nadaljujejo v Avstriji in Italiji, na petih prihajajočih preizkušnjah bo nastopilo kar sedem slovenskih smučarjev in smučark, med njimi tudi Žan Kranjec, ki bo v nedeljo branil rdečo majico vodilnega v veleslalomu.

Žan Kranjec

Getty Images

Žan Kranjec

 V Hinterstoderju se bo tridnevni program jutri (28.2.) pričel z alpsko kombinacijo na kateri bo poleg Koštomajeve četverice Martin Čater, Klemen Kosi, Boštjan Kline, Miha Hrobat seveda nastopil tudi Štefan Hadalin, aktualni svetovni podprvak. Pred zadnjo kombinacijsko preizkušnjo v tej sezoni je v skupnem seštevku na vrhu Francoz Alexis Pinturault, katerega največji nasprotnik za osvojitev malega globusa bo Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Med dobitniki kombinacijskih točk so tudi štirje Slovenci (Čater, Kosi, Hadalin in Hrobat), največ jih je zbral Čater, ki je bil v Wengnu šesti.

V soboto Koštomajevo četverico čaka še šesti letošnji superveleslalom (v koledarju jih je osem). ˝Pričakujem odločne in samozavestne nastope,˝ pravi naš trener Grega Koštomaj, ki je z varovanci včeraj opravil slalomski trening na domačem Arehu. Danes bodo to disciplino trenirali v avstrijskem Obdachu, prejšnji teden (17. – 21.2.) pa so trenirali in zelo uspešno tekmovali na italijanskem Nevejskem sedlu (Sella Nevea). Udeležili so se (razen Boštjana Klineta) dveh smukov, dveh superveleslalomov ter alpske kombinacije (FIS tekme). S tremi zmagami (obe smukaški in superveleslalomska) se je izmed naše trojice A reprezentantov najbolj izkazal Hrobat, enkrat je zmagal tudi Čater (supevelslalom), le v alpski kombinaciji so Slovenci zmago prepustili konkurentom, prvo mesto je osvojil Švicar Yannick Chabloz.

Bo Kranjec v nedeljo ostal v rdečem?

Za slovenske ljubitelje smučanja bo zagotovo najbolj zanimiva tretja preizkušnja v Avstriji. Na prvi marčevski dan se bodo veleslalomisti sedmič (v koledarju jih je devet) pomerili za veleslalomske točke. Na preizkušnji, ki je nadomestilo za odpadlo tekmo v francoskem Val´d Iseru bo poleg Žana Kranjca, ki je na Japonskem zadržal rdečo majico vodilnega, nastopil tudi Štefan Hadalin. Medtem ko bo slednji na kombinacijski tekmi, bo najboljši veleslalomist v tej sezoni (doslej je zbral 344 točk) s trenerjem Klemnom Bergantom treniral in pilil podrobnosti pred novo pomembno preizkušnjo v boju za veleslalomski mali kristalni globus. Našemu asu za ovratnik, z desetimi točkami zaostanka, diha Norvežana Henrik Kristoffersen, 56 manj pa sta jih doslej zbrala Alexis Pinturault in Hrvat Filip Zubčič, ki sta pred tekmo v Avstriji v skupni razvrstitvi na tretjem mestu.

Ženski tekmi v Italiji vendarle bosta

Kot so včeraj sporočili organizatorji ženskih tekem svetovnega pokala v zimsko-smučarskem središču La Thulie, ta leži v dolini Aoste (italijanska dežela, ki meji na Francijo in Švico), bosta obe preizkušnji (superveleslalom in alpska kombinacija) izvedeni po predvidenem urniku. Odločitev je bila sprejeta po posvetu z Italijansko zvezo zimskih športov (FISI) in Mednarodno smučarsko zvezo (FIS). Ukrepi, ki so jih za področje severne Italije sprejele italijanske oblasti (odpovedi oziroma prestavitve javnih prireditev zaradi širjenja kronavirusa) namreč za omenjeno deželo ne veljajo. V dolini Aoste ni izrednih razmer, ni tudi nobene uradno zabeležene okužbe z virusom.

Na obeh tekmah (število gledalcev bo zaradi omenjene problematike omejeno) bosta nastopili tudi dve naši smučarki, Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

(Vir: sloski.si)

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Tina Weirather pri 30 letih zaključila kariero

Avtor

Tina Weirather pri 30 letih zaključila kariero

Tina Weirather pri 30 letih zaključila kariero

Osvajalka dveh malih kristalnih globusov v superveleslalomu, 30-letna smučarka iz Lichtensteina Tina Weirather je objavila, da je zaključila svojo tekmovalno kariero in to več kot 14 let po svojem prvem nastopu v avstrijskem Söldnu.

Pokal Vitranc in Planica brez gledalcev!

Avtor

Pokal Vitranc in Planica brez gledalcev!

Pokal Vitranc in Planica brez gledalcev!

Svet za nacionalno varnost je danes sprejel ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Na žalost med drugim tudi ta, da se vse športne prireditve z več kot 500 udeleženci izvedejo brez občinstva, tudi pokal Vitranc in Planica.

Alexis Pinturault do zmage in globusa, Martin Čater 13.

Avtor

Alexis Pinturault do zmage in globusa, Martin Čater 13.

Alexis Pinturault do zmage in globusa, Martin Čater 13.

Francoz Alexis Pinturault je v avstrijskem Hinterstoderju drugič v tej sezoni zmagal na kombinacijski tekmi, že šestič v karieri pa je osvojil tudi kombinacijski mali kristalni globus. Drugi je bil, tako kot včeraj, Švicar Mauro Caviezel, tretji pa Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Ferkova in Štuhčeva ostali brez tekme v kombinaciji

Avtor

Ferkova in Štuhčeva ostali brez tekme v kombinaciji

Ferkova in Štuhčeva ostali brez tekme v kombinaciji

Središče La Thuile, na severozahodu Italije bi danes moglo gostiti zadnjo tekmo za svetovni pokal v alpski kombinaciji v tej sezoni. Tekma je bila zaradi prevelike količine snega na progi odpovedana.
Loading...