Adam Pretty/Bongarts/Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:17 > 17:20

Prevc samozavestno v novo sezono

Avtor

Prvi z nordijsko sezono začenjajo skakalci, od katerih slovenska javnost tudi največ pričakuje. Peter Prevc bo branil olimpijski kolajni in naslov svetovnega prvaka v poletih.

Peter Prevc

sloski.si

Na vseh omenjenih vrhuncih je Peter Prevc že blestel. Novoletno turnejo je osvojil pred dvema letoma, pod Poncami je tudi že zmagoval, v Oberstdorfu bo branil naslov svetovnega prvaka v poletih izpred dveh let s Kulma, v Pjongčangu pa olimpijsko srebro ter bron iz Sočija. "Le okoli božiča je malo zatišja, sledijo pa vrhunci od novoletne turneje, svetovnega prvenstva in olimpijskih iger do zaključka v Planici. Želim si, da bom na tekmah mirnejši, kot pa sem bil lani, ko je bila cela sezona neko nezadovoljstvo in negodovanje nad samim seboj. Želim si, da bom skakal umirjeno in čez tekme lepo rasel ter z njih odhajal zadovoljen," je za RTV povedal 25-letni Prevc, ki tokrat v ekipi ob sebi ne bo imel nobenega izmed mlajših bratov, saj se nista uvrstila v ekipo.

Po sezoni, ko ni imel prave konkurence in je osvojil vse, kar se je dalo, je imel lani ogromno težav, tudi poletni del se letos ni izšel po načrtih, vendar pa zdaj bolj optimistično pričakuje sezono, kot jo je po koncu poletne velike nagrade: "Zdaj sem bolj miren. Čakam, da gremo. Sem pripravljen, samozavesten in lahko sem tudi miren, saj vsa oprema "štima". Po koncu poletja še ni bilo pravega materiala. Čevlje smo imeli obrabljene in nismo vedeli zaradi česa. Zdaj smo to lepo izpeljali in oprema je pripravljena. Z njo sem zadovoljen. Dobro je, da imam že zdaj izbrano, kaj bom imel na prvi tekmi."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Semenič na petem mestu najboljši Slovenec

Avtor

Semenič na petem mestu najboljši Slovenec

Kranj je gostil uvodno tekmo celinskega pokala v novi sezoni 2018/19. Najboljši od slovenske zasedbe je bil Anže Semenič na 5. mestu.

Brez sprememb v prihajajoči skakalni sezoni

Avtor

Brez sprememb v prihajajoči skakalni sezoni

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je po več sestankih objavila začasen koledar tekmovanj v svetovnem pokalu smučarski skokov za sezono 2018/19.

Gorazd Bertoncelj predstavil svojo vizijo dela

Avtor

Gorazd Bertoncelj predstavil svojo vizijo dela

Na novinarski konferenci se je danes predstavil kandidat za novega trenerja slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih Gorazd Bertoncelj. Z delom bo začel po potrditvi na Zboru za smučarske skoke.

Gorazd Bertoncelj novi trener slovenskih skakalcev

Avtor

Gorazd Bertoncelj novi trener slovenskih skakalcev

Gorazd Bertoncelj je postal glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev in je nasledil Gorana Janusa, ki bo po osmih letih vodenja ekipe poslej športni direktor, je za slovensko televizijo po seji zbora za skoke in nordijsko kombinacijo povedal predsednik tega organa Smučarske zveze Slovenije.
Loading...