Adam Pretty/Bongarts/Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:17 > 17:20

Prevc samozavestno v novo sezono

Avtor

Prvi z nordijsko sezono začenjajo skakalci, od katerih slovenska javnost tudi največ pričakuje. Peter Prevc bo branil olimpijski kolajni in naslov svetovnega prvaka v poletih.

Peter Prevc

sloski.si

Na vseh omenjenih vrhuncih je Peter Prevc že blestel. Novoletno turnejo je osvojil pred dvema letoma, pod Poncami je tudi že zmagoval, v Oberstdorfu bo branil naslov svetovnega prvaka v poletih izpred dveh let s Kulma, v Pjongčangu pa olimpijsko srebro ter bron iz Sočija. "Le okoli božiča je malo zatišja, sledijo pa vrhunci od novoletne turneje, svetovnega prvenstva in olimpijskih iger do zaključka v Planici. Želim si, da bom na tekmah mirnejši, kot pa sem bil lani, ko je bila cela sezona neko nezadovoljstvo in negodovanje nad samim seboj. Želim si, da bom skakal umirjeno in čez tekme lepo rasel ter z njih odhajal zadovoljen," je za RTV povedal 25-letni Prevc, ki tokrat v ekipi ob sebi ne bo imel nobenega izmed mlajših bratov, saj se nista uvrstila v ekipo.

Po sezoni, ko ni imel prave konkurence in je osvojil vse, kar se je dalo, je imel lani ogromno težav, tudi poletni del se letos ni izšel po načrtih, vendar pa zdaj bolj optimistično pričakuje sezono, kot jo je po koncu poletne velike nagrade: "Zdaj sem bolj miren. Čakam, da gremo. Sem pripravljen, samozavesten in lahko sem tudi miren, saj vsa oprema "štima". Po koncu poletja še ni bilo pravega materiala. Čevlje smo imeli obrabljene in nismo vedeli zaradi česa. Zdaj smo to lepo izpeljali in oprema je pripravljena. Z njo sem zadovoljen. Dobro je, da imam že zdaj izbrano, kaj bom imel na prvi tekmi."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Jaka Hvala v Hakubi na 9. mestu

Avtor

Jaka Hvala v Hakubi na 9. mestu

Na peti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih je Jaka Hvala v japonski Hakubi osvojil 9. mesto, točke so pobrali tudi preostali trije Slovenci, ki so se zvrstili med 14. in 24. mestom. Za domače slavje je poskrbel Rjoju Kobajaši.

Zajcu do prvih stopničk zmanjkalo le pol točke

Avtor

Zajcu do prvih stopničk zmanjkalo le pol točke

Timi Zajc je v Courchevelu na četrti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih osvojil odlično četrto mesto, za prvimi stopničkami v karieri je zaostal le za pol točke.

V Courchevel šest skakalcev in štiri skakalke

Avtor

V Courchevel šest skakalcev in štiri skakalke

Konec tedna se bo v francoskem Courchevelu nadaljevala poletna velika nagrada v smučarskih skokih tako za fante kot za dekleta. Slovenska delegacija obsega skupno 10 tekmovalcev in tekmovalk.

Pet Slovencev na tretjo posamično tekmo v Švico

Avtor

Pet Slovencev na tretjo posamično tekmo v Švico

Konec tedna se v Švici nadaljuje poletna velika nagrada v smučarskih skokih, naš glavni trener Gorazd Bertoncelj bo v ogenj tokrat poslal pet skakalcev.
Loading...