Vir: Adam Pretty/Bongarts/Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:17 > 17:20

Prevc samozavestno v novo sezono

Avtor

Prvi z nordijsko sezono začenjajo skakalci, od katerih slovenska javnost tudi največ pričakuje. Peter Prevc bo branil olimpijski kolajni in naslov svetovnega prvaka v poletih.

Peter Prevc

Vir: sloski.si

Na vseh omenjenih vrhuncih je Peter Prevc že blestel. Novoletno turnejo je osvojil pred dvema letoma, pod Poncami je tudi že zmagoval, v Oberstdorfu bo branil naslov svetovnega prvaka v poletih izpred dveh let s Kulma, v Pjongčangu pa olimpijsko srebro ter bron iz Sočija. "Le okoli božiča je malo zatišja, sledijo pa vrhunci od novoletne turneje, svetovnega prvenstva in olimpijskih iger do zaključka v Planici. Želim si, da bom na tekmah mirnejši, kot pa sem bil lani, ko je bila cela sezona neko nezadovoljstvo in negodovanje nad samim seboj. Želim si, da bom skakal umirjeno in čez tekme lepo rasel ter z njih odhajal zadovoljen," je za RTV povedal 25-letni Prevc, ki tokrat v ekipi ob sebi ne bo imel nobenega izmed mlajših bratov, saj se nista uvrstila v ekipo.

Po sezoni, ko ni imel prave konkurence in je osvojil vse, kar se je dalo, je imel lani ogromno težav, tudi poletni del se letos ni izšel po načrtih, vendar pa zdaj bolj optimistično pričakuje sezono, kot jo je po koncu poletne velike nagrade: "Zdaj sem bolj miren. Čakam, da gremo. Sem pripravljen, samozavesten in lahko sem tudi miren, saj vsa oprema "štima". Po koncu poletja še ni bilo pravega materiala. Čevlje smo imeli obrabljene in nismo vedeli zaradi česa. Zdaj smo to lepo izpeljali in oprema je pripravljena. Z njo sem zadovoljen. Dobro je, da imam že zdaj izbrano, kaj bom imel na prvi tekmi."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Ema Klinec v finalu zdrstnila z drugega na šesto mesto

Avtor

Ema Klinec v finalu zdrstnila z drugega na šesto mesto

Smučarske skakalke so se v Oberstdorfu pomerila ne predzadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala. Zmage se je razveselila Japonka Sara Takanaši, najboljša Slovenka Ema Klinec pa je osvojila šesto mesto.

Semenič drugi, na tekmi deset Slovencev

Avtor

Semenič drugi, na tekmi deset Slovencev

Prvi del planiškega skakalnega praznika v Planici si je v sončnem vremenu ogledalo okoli 13 tisoč gledalcev in uživalo v dolgih poletih. Kvalifikacije je dobil Johan Andre Forfang, tik za njim najboljši Slovenec Anže Semenič. Skupno se je na petkovo tekmo prebilo kar deset naših orlov.

Na preizkusu Planice dva poleta do 222 metrov

Avtor

Na preizkusu Planice dva poleta do 222 metrov

V Planici je danes 35 predskakalcev tradicionalno, dan pred začetkom prireditve, preizkusilo letalnico bratov Gorišek.

Vstopnice za Planico prodane že v 31 državah

Avtor

Vstopnice za Planico prodane že v 31 državah

Nov planiški spektakel v smučarskih poletih je tik za ovinkom, glas Planice pa se uspešno širi po svetu tudi v tem letu. Vstopnice za planiško prireditev so bile prodane v kar 31 državah tega sveta.
Loading...