Vir: Adam Pretty/Bongarts/Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:17 > 17:20

Prevc samozavestno v novo sezono

Avtor

Prvi z nordijsko sezono začenjajo skakalci, od katerih slovenska javnost tudi največ pričakuje. Peter Prevc bo branil olimpijski kolajni in naslov svetovnega prvaka v poletih.

Peter Prevc

Vir: sloski.si

Na vseh omenjenih vrhuncih je Peter Prevc že blestel. Novoletno turnejo je osvojil pred dvema letoma, pod Poncami je tudi že zmagoval, v Oberstdorfu bo branil naslov svetovnega prvaka v poletih izpred dveh let s Kulma, v Pjongčangu pa olimpijsko srebro ter bron iz Sočija. "Le okoli božiča je malo zatišja, sledijo pa vrhunci od novoletne turneje, svetovnega prvenstva in olimpijskih iger do zaključka v Planici. Želim si, da bom na tekmah mirnejši, kot pa sem bil lani, ko je bila cela sezona neko nezadovoljstvo in negodovanje nad samim seboj. Želim si, da bom skakal umirjeno in čez tekme lepo rasel ter z njih odhajal zadovoljen," je za RTV povedal 25-letni Prevc, ki tokrat v ekipi ob sebi ne bo imel nobenega izmed mlajših bratov, saj se nista uvrstila v ekipo.

Po sezoni, ko ni imel prave konkurence in je osvojil vse, kar se je dalo, je imel lani ogromno težav, tudi poletni del se letos ni izšel po načrtih, vendar pa zdaj bolj optimistično pričakuje sezono, kot jo je po koncu poletne velike nagrade: "Zdaj sem bolj miren. Čakam, da gremo. Sem pripravljen, samozavesten in lahko sem tudi miren, saj vsa oprema "štima". Po koncu poletja še ni bilo pravega materiala. Čevlje smo imeli obrabljene in nismo vedeli zaradi česa. Zdaj smo to lepo izpeljali in oprema je pripravljena. Z njo sem zadovoljen. Dobro je, da imam že zdaj izbrano, kaj bom imel na prvi tekmi."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Slovenci na šestem mestu daleč od najboljših

Avtor

Slovenci na šestem mestu daleč od najboljših

V Wisli se je z ekipno tekmo začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Slovenski kvartet je zasedel šesto mesto, zmagali so Norvežani pred Poljaki in Avstrijci, ki so si razdelili drugo mesto. V nedeljo sledi še prva posamična preizkušnja v novi sezoni.

Na nedeljsko tekmo v Wisli štirje "orli"

Na nedeljsko tekmo v Wisli štirje "orli"

V Wisli na Poljskem se je s kvalifikacijami za nedeljsko tekmo posameznikov začela sezona smučarskih skokov. Med 50 udeležencev prve tekme v sezoni 2017/2018 sta se ob Petru Prevcu uvrstila še Timi Zajc in Tilen Bartol.

Janus izbral sedmerico za začetek sezone v Wisli

Avtor

Janus izbral sedmerico za začetek sezone v Wisli

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je po treningih v Oberstdorfu in domačem Kranju na ledeni smučini že določil sedem skakalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na uvodnih tekmah svetovnega pokala prihodnji konec tedna v poljski Wisli.

Schlierenzauer spet poškodovan

Avtor

Schlierenzauer spet poškodovan

Dvakratni zmagovalec svetovnega pokala Gregor Schlierenzauer se je znova poškodoval. Tokrat je znova nastradalo njegovo koleno desne noge, ko si je na treningu natrgal stranske vezi.
Loading...