Vir: Adam Pretty/Bongarts/Getty Images
Zimski 14.11.2017 | 17:17 > 17:20

Prevc samozavestno v novo sezono

Avtor

Prvi z nordijsko sezono začenjajo skakalci, od katerih slovenska javnost tudi največ pričakuje. Peter Prevc bo branil olimpijski kolajni in naslov svetovnega prvaka v poletih.

Peter Prevc

Vir: sloski.si

Na vseh omenjenih vrhuncih je Peter Prevc že blestel. Novoletno turnejo je osvojil pred dvema letoma, pod Poncami je tudi že zmagoval, v Oberstdorfu bo branil naslov svetovnega prvaka v poletih izpred dveh let s Kulma, v Pjongčangu pa olimpijsko srebro ter bron iz Sočija. "Le okoli božiča je malo zatišja, sledijo pa vrhunci od novoletne turneje, svetovnega prvenstva in olimpijskih iger do zaključka v Planici. Želim si, da bom na tekmah mirnejši, kot pa sem bil lani, ko je bila cela sezona neko nezadovoljstvo in negodovanje nad samim seboj. Želim si, da bom skakal umirjeno in čez tekme lepo rasel ter z njih odhajal zadovoljen," je za RTV povedal 25-letni Prevc, ki tokrat v ekipi ob sebi ne bo imel nobenega izmed mlajših bratov, saj se nista uvrstila v ekipo.

Po sezoni, ko ni imel prave konkurence in je osvojil vse, kar se je dalo, je imel lani ogromno težav, tudi poletni del se letos ni izšel po načrtih, vendar pa zdaj bolj optimistično pričakuje sezono, kot jo je po koncu poletne velike nagrade: "Zdaj sem bolj miren. Čakam, da gremo. Sem pripravljen, samozavesten in lahko sem tudi miren, saj vsa oprema "štima". Po koncu poletja še ni bilo pravega materiala. Čevlje smo imeli obrabljene in nismo vedeli zaradi česa. Zdaj smo to lepo izpeljali in oprema je pripravljena. Z njo sem zadovoljen. Dobro je, da imam že zdaj izbrano, kaj bom imel na prvi tekmi."

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Janus ne skriva: Cilj je medalja!

Avtor

Janus ne skriva: Cilj je medalja!

Pred svetovno skakalno elito je svetovno prvenstvo v Oberstdorfu. Goran Janus je že določil ekipo, ki bo zastopala slovenske barve. Med potniki na prvenstvo tudi branilec naslova Peter Prevc.

Poleti zaradi premočnega vetra na Kulmu odpovedani

Avtor

Poleti zaradi premočnega vetra na Kulmu odpovedani

Prireditelji smučarskih poletov za svetovni pokal v avstrijskem Kulmu so nedeljsko tekmo zaradi premočnega vetra odpovedali. Najprej so avstrijski organizatorji odpovedali kvalifikacije, nato večkrat prestavili začetek tekmovanja, na koncu pa so odpovedali še drugi dan tekmovanja.

Na drugi tekmi v Sapporu rezultat sezone za Emo Klinec

Avtor

Na drugi tekmi v Sapporu rezultat sezone za Emo Klinec

Na drugi tekmi smučark skakalk za svetovni pokal v japonskem Sapporu sta od petih Slovenk točke osvojili dve, obe pa sta končali med najboljšo deseterico. Najboljša je bila tokrat Ema Klinec na 8. mestu, Urša Bogataj je bila deveta.

Stjernen slavil v Kulmu, Damjan diskvalificiran

Avtor

Stjernen slavil v Kulmu, Damjan diskvalificiran

Zmagovalec prve letošnje tekme v smučarskih poletih je Norvežan, Andreas Stjernen. Norvežanu sta se na zmagovalnih stopničkah pridružila Daniel Andre Tande in Simon Ammann.
Loading...