Facebook
Zimski 01.08.2018 | 18:35 > 18:38

Pet Slovencev na tretjo posamično tekmo v Švico

Avtor

Konec tedna se v Švici nadaljuje poletna velika nagrada v smučarskih skokih, naš glavni trener Gorazd Bertoncelj bo v ogenj tokrat poslal pet skakalcev.

SZS

Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se bo po tekmah v Wisli in Hinterazartnu nadaljevala ta konec tedna na srednji skakalnici v švicarskem Einsiedelnu. Gorazd Bertoncelj bo na severovzhod Švice popeljal pet skakalcev in sicer Timija Zajca, Domna Prevca, Tilna Bartola, Tomaža Nagliča in Ernesta Prišliča.

Spomnimo, v Einsiedelnu je premierno tekmo poletne velike nagrade leta 2005 dobil Robert Kranjec, dve leti kasneje je bil Jernej Damjan 3., tako kot Kranjec nato leta 2009, Peter Prevc pa je bil leta 2015 na drugem mestu.

Program v Einsiedelnu

Petek, 3. avgust

15.00 Uradni trening

18.00 Kvalifikacije

Sobota, 4. avgust

16.30 Poizkusna serija

18.00 Tekma (HS117)

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Jaka Hvala v Hakubi na 9. mestu

Avtor

Jaka Hvala v Hakubi na 9. mestu

Na peti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih je Jaka Hvala v japonski Hakubi osvojil 9. mesto, točke so pobrali tudi preostali trije Slovenci, ki so se zvrstili med 14. in 24. mestom. Za domače slavje je poskrbel Rjoju Kobajaši.

Zajcu do prvih stopničk zmanjkalo le pol točke

Avtor

Zajcu do prvih stopničk zmanjkalo le pol točke

Timi Zajc je v Courchevelu na četrti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih osvojil odlično četrto mesto, za prvimi stopničkami v karieri je zaostal le za pol točke.

V Courchevel šest skakalcev in štiri skakalke

Avtor

V Courchevel šest skakalcev in štiri skakalke

Konec tedna se bo v francoskem Courchevelu nadaljevala poletna velika nagrada v smučarskih skokih tako za fante kot za dekleta. Slovenska delegacija obsega skupno 10 tekmovalcev in tekmovalk.

Timi Zajc znova najboljši Slovenec

Avtor

Timi Zajc znova najboljši Slovenec

Na tretji posamični tekmi letošnje poletne velike nagrade v smučarskih skokih je Timi Zajc v švicarskem Einsiedelnu znova skočil na zelo dobro 10. mesto. Nova zmaga Kamila Stocha, ki si jo je tokrat razdelil z rojakom Piotrom Zylo.
Loading...