sloski.si
Zimski 11.08.2018 | 20:35 > 20:40

Zajcu do prvih stopničk zmanjkalo le pol točke

Avtor

Timi Zajc je v Courchevelu na četrti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih osvojil odlično četrto mesto, za prvimi stopničkami v karieri je zaostal le za pol točke.

SZS

Na četrto tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v francoskem Courchevelu se je skozi dopoldanske kvalifikacije uspelo prebiti petim od šestih Slovencev. Najboljši med kvalifikanti je bil Timi Zajc, Domen Prevc je vpisal peto oceno. V prvi seriji sta se nato do novih točk uspela prebiti le Zajc in Anže Lanišek. Zajc je s 125 metri in 112,5 točkami v enih slabših vetrovnih pogojev zasedal peto mesto, Lanišek je bil s 123.5 metri in 103,8 točkami na 17. mestu. Vodil je Rus Jevgenij Klimov s 132 metri in 124,6 točkami, daleč zadaj sta bila Avstrijce Daniel Huber s 128.5 metri in 116,7 točkami ter Stefan Kraft s 123.5 metri in 115,1 točkami. Jukija Sato je na četrtem mestu zbral 113,7 točk. D. Prevc je s 112.5 metri zasedel 37. mesto, Tomaž Naglič je osvojil 45., Rok Justin pa 47. mesto.

V finalni seriji sta oba naša še popravila svoji uvrstitvi. Lanišek je s 118.5 metri in skupno 222,4 točkami napredoval do letošnjega rezultata sezone na 12. mestu, Zajc pa je prve stopničke v karieri napadel s 128.5 metri ter z 247,4 točkami. Žal mu je na koncu do stopničk zmanjkalo le pol točke, toliko več je namreč zbral Roman Koudelka, sicer deveti po prvi seriji. Zmage se je veselil Klimov z 259,9 točkami pred Huberjem, ki je zbral 254,3 točk.

Karavana se bo naslednjič pomerila v japonski Hakubi čez dva tedna.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Jaka Hvala v Hakubi na 9. mestu

Avtor

Jaka Hvala v Hakubi na 9. mestu

Na peti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih je Jaka Hvala v japonski Hakubi osvojil 9. mesto, točke so pobrali tudi preostali trije Slovenci, ki so se zvrstili med 14. in 24. mestom. Za domače slavje je poskrbel Rjoju Kobajaši.

V Courchevel šest skakalcev in štiri skakalke

Avtor

V Courchevel šest skakalcev in štiri skakalke

Konec tedna se bo v francoskem Courchevelu nadaljevala poletna velika nagrada v smučarskih skokih tako za fante kot za dekleta. Slovenska delegacija obsega skupno 10 tekmovalcev in tekmovalk.

Pet Slovencev na tretjo posamično tekmo v Švico

Avtor

Pet Slovencev na tretjo posamično tekmo v Švico

Konec tedna se v Švici nadaljuje poletna velika nagrada v smučarskih skokih, naš glavni trener Gorazd Bertoncelj bo v ogenj tokrat poslal pet skakalcev.

Zajc najboljši Slovenec v Hinterzartnu

Avtor

Zajc najboljši Slovenec v Hinterzartnu

Na drugi tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v nemškem Hinterzartnu je bil tako kot pred tednom dni v Wisli na Poljskem od Slovencev najboljši Timi Zajc na 12. mestu. Do prvih točk je skočil Domen Prevc.
Loading...