sloski.si
Zimski 11.08.2018 | 20:35 > 20:40

Zajcu do prvih stopničk zmanjkalo le pol točke

Avtor

Timi Zajc je v Courchevelu na četrti posamični tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih osvojil odlično četrto mesto, za prvimi stopničkami v karieri je zaostal le za pol točke.

SZS

Na četrto tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v francoskem Courchevelu se je skozi dopoldanske kvalifikacije uspelo prebiti petim od šestih Slovencev. Najboljši med kvalifikanti je bil Timi Zajc, Domen Prevc je vpisal peto oceno. V prvi seriji sta se nato do novih točk uspela prebiti le Zajc in Anže Lanišek. Zajc je s 125 metri in 112,5 točkami v enih slabših vetrovnih pogojev zasedal peto mesto, Lanišek je bil s 123.5 metri in 103,8 točkami na 17. mestu. Vodil je Rus Jevgenij Klimov s 132 metri in 124,6 točkami, daleč zadaj sta bila Avstrijce Daniel Huber s 128.5 metri in 116,7 točkami ter Stefan Kraft s 123.5 metri in 115,1 točkami. Jukija Sato je na četrtem mestu zbral 113,7 točk. D. Prevc je s 112.5 metri zasedel 37. mesto, Tomaž Naglič je osvojil 45., Rok Justin pa 47. mesto.

V finalni seriji sta oba naša še popravila svoji uvrstitvi. Lanišek je s 118.5 metri in skupno 222,4 točkami napredoval do letošnjega rezultata sezone na 12. mestu, Zajc pa je prve stopničke v karieri napadel s 128.5 metri ter z 247,4 točkami. Žal mu je na koncu do stopničk zmanjkalo le pol točke, toliko več je namreč zbral Roman Koudelka, sicer deveti po prvi seriji. Zmage se je veselil Klimov z 259,9 točkami pred Huberjem, ki je zbral 254,3 točk.

Karavana se bo naslednjič pomerila v japonski Hakubi čez dva tedna.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Dež odplavil skakalne tekme v Nemčiji

Avtor

Dež odplavil skakalne tekme v Nemčiji

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je na Twitterju sporočila, da so moške in ženske tekme smučarskih skokov v Titisee-Neustadtu ta konec tedna odpovedane.

Domen se je spogledoval s stopničkami, končal kot 14.

Avtor

Domen se je spogledoval s stopničkami, končal kot 14.

Po najdaljšem skoku v prvi seriji (134 m) je bil Domen Prevc v Nižnem Tagilu v saj po prvi seriji v resnem boju za zmagovalne stopničke, toda žal v drugi seriji ni imel sreče z vetrom. Njegov skok je zadostoval za rob petnajsterice, slast zmage pa je še enkrat več okusil Japonec, Rjoju Kobajaši.

Ema Klinec do 3. mesta

Avtor

Ema Klinec do 3. mesta

Smučarske skakalke so se na drugi tekmi Svetovnega pokala pomerile v Lillehammerju. S prvimi slovenskimi stopničkami v zimskih športih je razveselila Ema Klinec.

Forfang zablestel v Nižnjem Tagilu, Zajc osmi

Avtor

Forfang zablestel v Nižnjem Tagilu, Zajc osmi

Norveški smučarski skakalec Andre Forfang je zmagal na prvih skokih Svetovnega pokala v ruskem Nižnjem Tagilu. Štirje Slovenci do točk.
Loading...