Getty Images
Zimski 09.11.2018 | 12:23 > 12:27

Za uvodni tekmi v Wisli le še ena neznanka

Avtor

Do začetka jubilejne, 40. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, je ostal le še dober teden dni. Glavni trener naše reprezentance Gorazd Bertoncelj je že razkril šest imen, ki bodo zastopali barve Slovenije na uvodni postaji na Poljskem.

Peter Pevc, smučarski skoki

Getty Images

Peter Pevc, smučarski skoki

Slovenija bo v Wisli na Poljskem lahko nastopila s polno kvoto sedmih skakalcev, za kar je z odličnim skakanjem v zadnji periodi poletnega dela celinskega pokala poskrbel Žak Mogel. Glavni trener A reprezentance, Gorazd Bertoncelj, je skupaj s svojimi sodelavci po treningih na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu že sporočil šest imen, ki bodo branili barve Slovenije na uvodnih preizkušnjah na Poljskem v Wisli. To so Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Bor Pavlovčič. Ime sedmega skakalca bo znano tik pred četrtkovim odhodom na Poljsko, v ožjem izboru pa so trije skakalci. Podobno kot lani, bo tudi letos Wisla prizorišče debija v svetovnem pokalu za enega Slovenca; lani je bil to Zajc, letos pa Mogel.

"V Nemčiji smo na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu skupaj opravili osem zelo kvalitetnih enot treninga na skakalnici. Pred tem smo trenirali še na keramični smučini v Innsbrucku, kjer smo želeli skakati tudi v teh dneh, a nam žal vremenski pogoji tega niso dopuščali in smo se predčasno vrnili domov. Skupaj imajo fantje nekaj manj kot 50 skokov na ledeni smučini, v kolikor bodo pogoji dopuščali, pa bomo pred odhodom na prve tekme v Wislo opravili še s kakšnim treningom, morda tudi v Planici," je ob imenovanju šesterice za Wislo povedal Bertoncelj, ki je potrdil, da bo Peter Prevc na prvi letošnji nastop še malce počakal. "V Wisli ne želimo tvegati. Skakalnica je bila lani tam slabo pripravljena, tekmovalci so imeli težave pri doskoku, poleg tega je tam tudi precej vetra. Zadnje tri tedne tudi Poljaki ne morejo trenirati doma, saj vseskozi premočno piha," je še dodal Bertoncelj, ki ga ognjeni krst na tekmah svetovnega pokala v vlogi glavnega trenerja čaka naslednji petek s kvalifikacijami za nedeljsko posamično preizkušnjo. V soboto se bo 40. sezona uradno začela z ekipno tekmo pod žarometi.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Prvenec Klimova na otvoritvi sezone, Zajc odlični peti

Avtor

Prvenec Klimova na otvoritvi sezone, Zajc odlični peti

Ruski skakalec Jevgenij Klimov je prišel do svoje prve zmage v karieri. Slavil je v poljski Wisli, kjer se je začela nova sezona Svetovnega pokala.

Sloveniji za uvod na ekipni tekmi 7. mesto

Avtor

Sloveniji za uvod na ekipni tekmi 7. mesto

Slovenija je na prvi tekmi 40. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Wisli na ekipni tekmi osvojila 7. mesto. Zmagala je Poljska pred Nemčijo in Avstrijo.

Na prvo tekmo v jubilejni sezoni pet Slovencev

Avtor

Na prvo tekmo v jubilejni sezoni pet Slovencev

S kvalifikacijami pred nedeljsko tekmo skakalcev v Wisli se je začela jubilejna 40. sezone svetovnega pokala. Na tekmo se je uvrstilo pet Slovencev, najbolj prepričljiv je bil Anže Lanišek (13.).

Bertoncelj izbral šesterico skakalcev za tekmo v Wisli

Avtor

Bertoncelj izbral šesterico skakalcev za tekmo v Wisli

Selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazd Bertoncelj je že izbral šest reprezentantov za uvodno postojanko nove sezone svetovnega pokala prihodnji teden v Wisli, eno mesto pa je še na voljo, saj jih bo imela Slovenija na začetku sezone kar sedem.
Loading...