Vir: Getty Images
Zimski 23.02.2018 | 15:05 > 15:12

Slovenci brez Faka do desetega mesta

Avtor

Slovenska štafeta je na sklepni biatlonski preizkušnji na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu zasedla deseto mesto. Zlato so osvojili Švedi, srebro Norvežani, bronastega odličja pa so se veselili Nemci.

Klemen Bauer

Vir: Getty Images

Naša štafeta je nastopila brez utrujenega nosilca srebrne medalje, Jakova Faka, tako da so Slovenijo zastopali Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Lenart Oblak.

Dovžan je svojo nalogo opravil zelo dobro z le dvema popravama, Bauer je enkrat moral v kazenski krog, Drinovec je popravljal trikrat, najbolje pa je streljal Oblak, ki je popravljal le en strel. Na koncu je bilo to dovolj za zelo dobro 10. mesto.

Prvaki so postali Švedi pred Norvežani in Nemci. (vir: sloski.si)

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Bauer tudi uradno potrdil bojkot finala v Rusiji

Avtor

Bauer tudi uradno potrdil bojkot finala v Rusiji

Medtem ko so nekateri tuji mediji že pred tedni uvrščali Klemna Bauerja med tiste biatlonce, ki bodo bojkotirali finale svetovnega pokalu v Rusiji, v vodstvu slovenske reprezentance tega niso potrdili. V pogovoru za časnik Ekipa je svojo odločitev potrdil kar slovenski tekmovalec sam.

Nacional: Prestop Faka vreden 60. tisoč evrov!?

Avtor

Nacional: Prestop Faka vreden 60. tisoč evrov!?

Danes je slovensko javnost šokiral hrvaški tednik Nacional, ki pravi, da naj bi vodstvo slovenskega biatlona hrvaškemu leta 2010 za prestop Jakova Faka dalo 60.000 v gotovini, denar pa naj bi čez mejo nesel kar Fakov oče Marijan.

Fak pridobil, Bauer izgubil

Avtor

Fak pridobil, Bauer izgubil

Na zasledovalni tekmi najboljših biatloncev nad Oslom je Jakov Fak zasedel 19. mesto, Klemen Bauer pa je točke ujel na 31. mestu. Že sedmič letos je bil najboljši Martin Fourcade.

Slivnik na paraolimpijskem slalomu do 12. mesta

Avtor

Slivnik na paraolimpijskem slalomu do 12. mesta

Edini slovenski predstavnik na paraolimpijskih igrah v Pjongčangu Jernej Slivnik je opravil svoj drugi nastop. Mladi smučar je v slalomu zasedel 12. mesto.
Loading...