Getty Images
Zimski 17.05.2018 | 18:53 > 18:57

Planica bo gostila svetovno prvenstvo leta 2023!

Avtor

Planica bo leta 2023 organizirala nordijsko svetovno prvenstvo. Tako so odločili delegati na kongresu Mednarodne smučarske zveze v Grčiji. Planica je v boju za SP premagala norveški Trondheim.

Delegati na kongresu Mednarodne smučarske zveze na Pelopenezu v Grčiji so podprli planiško kandidaturo. Glasovalo je 16 članov predsedstva, med nimi tudi Janez Kocijančič.

Planica, ki se od leta 2015 ponaša s sodobnim nordijskim središčem, je že trikrat kandidirala za svetovno prvenstvo, prvič pred šestimi leti v Južni Koreji, a jo je "premagal" Lahti, ki je lani gostil svetovno prvenstvo. Neuspešni sta bili tudi kandidaturi za SP 2019 in SP 2021. Četrtič pa je Planici vendarle uspelo. 

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Goran Janus naj ne bi bil več trener Slovenije!

Avtor

Goran Janus naj ne bi bil več trener Slovenije!

Takoj po zadnji tekmi sezone v smučarskih skokih se v javnosti poraja vprašanje ali bo Goran Janus v prihodnji sezoni še trener slovenske reprezentance. Glede na to, da uspehov naših orlov v zadnjih dveh sezonah ni bilo se zdi takšna rešitev zgolj še vprašanje časa.

Stoch spet razred zase, v njegove roke tudi Planica7!

Avtor

Stoch spet razred zase, v njegove roke tudi Planica7!

Kamil Stoch je v Planici kronal odlično sezono in zmagal na zadnji tekmi sezone ter hkrati osvojil tudi Planico 7. Peter Prevc je bil osmi. Mali globus v poletih pa je osvojil Andreas Stjernen.

Semenič drugi, na tekmi deset Slovencev

Avtor

Semenič drugi, na tekmi deset Slovencev

Prvi del planiškega skakalnega praznika v Planici si je v sončnem vremenu ogledalo okoli 13 tisoč gledalcev in uživalo v dolgih poletih. Kvalifikacije je dobil Johan Andre Forfang, tik za njim najboljši Slovenec Anže Semenič. Skupno se je na petkovo tekmo prebilo kar deset naših orlov.

Na preizkusu Planice dva poleta do 222 metrov

Avtor

Na preizkusu Planice dva poleta do 222 metrov

V Planici je danes 35 predskakalcev tradicionalno, dan pred začetkom prireditve, preizkusilo letalnico bratov Gorišek.
Loading...