Getty Images

Zimski

06.12.2018 | 12.45

Jakov Fak na posamični preizkušnji tik pod stopničkami

Avtor

Uvodno posamično preizkušnjo 42. sezone svetovnega pokala v biatlonu je na Pokljuki dobil sedemkratni zaporedni zmagovalec skupnega seštevka, Francoz Martin Fourcade. Tik pod zmagovalnim odrom je z enim zgrešenim strelom končal najboljši domačin, Jakov Fak.

Jakov Fak

Getty Images

Francoz Martin Fourcade je kljub visoki štartni številki 87 tudi na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala prišel do nove, že svoje 75. zmage v svetovnem pokalu. Ob brezhibnem streljanju je v cilju imel 4,2 sekund prednosti pred drugouvrščenim, prav tako nezgrešljivim Nemcem, Johannesom Kühnom, ki je imel številko 7, tretje mesto je s številko 42 zasedel Avstrijec Simon Eder, ki je brez zgrešenega strela zaostal 19,7 sekund.

Tik pod zmagovalnim odrom je končal najboljši domačin, Jakov Fak, ki je s številko 40 zgrešil 14 strel, za Fourcadom pa je ob pribitku kazenske minute zaostal 34,4 sekund. “Nisem zadovoljen, še posebno ne zaradi zgrešenega strela, poleg tega nisem imel najboljših nog, tako da upam, da bo že jutri boljše. Pripravil sem se maksimalno kakor sem se lahko, a včasih enostavno ni tvoj dan kar se tiče dnevne forme. Želja je seveda bila biti na stopničkah, tako kot na vsaki tekmi, a danes so bili trije tekmovalci boljši. Po tekmi je potrebno čim prej narediti dober razteg, se lotiti fizioterapije in počitka. V maksimalno kratkem času bomo skušali storiti čim boljšo pripravo za jutrišnjo tekmo. Super je, da je bilo že danes precej gledalcev, upam pa, da jih jutri pride navijat še več, da bo cela reprezentanca lahko nastopila še bolje kot danes in bomo tako vsi zadovoljni.“ Fak je sicer imel 10. tekaški čas, na progi je bil od Fourcada hitrejši za tri sekunde.

Preostali naši bodo proti prvemu letošnjemu posamičnemu nastopu zrli predvsem zaradi dobrih predstav na progi, saj jim na strelišču ni šlo nič po načrtu. Povratnik po poškodbi Rok Tršan je z dvema zgrešenima streloma zasedel 56. mesto, zaostal je štiri minute, Klemen Bauer je ob petih zgrešenih strelih na 71. mestu z 22. časom teka zaostal 5 minut in 14 sekund. “Prve letošnje tekme si ne bom zapomnil za dolgo časa. Napake so se začele vrstiti po prvem streljanju v stoje, kar bi pripisal relativno veliki nervozi, kljub temu, da sem že zelo izkušen, da imam tudi tukaj na Pokljuki za seboj že kar nekaj nastopov. Kakorkoli sem se skušal umiriti, mi to ni uspelo, kot sem si želel. Kadar je prisotna nervoza, se tudi napake zgodijo zelo hitro. Led je prebit, a to ni bilo v skladu s pričakovanju. Verjamem, da bi zdaj, tudi po tem, kar sem videl na progi, kjer lahko tečem dovolj hitro in sem konkurenčen, moral nadaljevati bolj umirjeno že jutri.“

Miha Dovžan je prav tako zgrešil pet strelov, na 75. mestu je zaostal pet minut in 43 sekund za zmagovalcem: “Pet zgrešenih strelov je za tekmo, kot je bila danes, preveč. Tekaško sem lahko zelo zadovoljen, lahko sem tekel vzporedno z ostalimi. To, da sem tekaško dobro pripravljen, je edina dobra stvar, ki jo lahko danes odnesem. Jutri računam na boljši rezultat, saj mi je sprint bolj pisan na kožo.“Kot zadnji je v cilj s številko 111 prišel Mitja Drinovec, ki je prav tako zgrešil pet strelov, z zaostankom sedmih minut in 32 sekund pa je končal na 92. mestu.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Po Ilkinem zlatu še srebro Hadalina

Avtor

Po Ilkinem zlatu še srebro Hadalina

Po Ilkinem zlatu še srebro Hadalina

Štefan Hadalin je Slovenijo navdušil nekaj več kot 24 ur po Ilkini zlati medalji. Iz 30. mesta se je pognal do srebra. Svetovni prvak v alpski kombinaciji je postal Alexis Pinturault.

Vonnova: "Prekleto! Prestara sem za to ..."

Avtor

Vonnova: "Prekleto! Prestara sem za to ..."

Vonnova: "Prekleto! Prestara sem za to ..."

Lastnica štirih kristalnih globusov Lindsey Vonn ni klonila zaradi padca na superveleslalomu na Svetovnem prvenstvu v Areju.

Tim Mastnak do srebra na svetovnem prvenstvu

Avtor

Tim Mastnak do srebra na svetovnem prvenstvu

Tim Mastnak do srebra na svetovnem prvenstvu

Na svetovnem prvenstvu v deskanju v City Parku je navdušil Tim Mastnak, ki se je prebil vse do finala v paralelnem veleslalomu, kjer pa je moral priznati premoč Dimitriju Loginovu.

Alex Cisar mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju

Avtor

Alex Cisar mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju

Alex Cisar mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju

Prihodnost slovenskega biatlona je v varnih rokah. Alex Cisar je namreč po sprinterski zmagi postal mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju na prvenstvu v Osrblieju. Lovro Planko je osvojil 10. mesto.
Loading...