Getty Images

Zimski

13.03.2019 | 20.00 > 20:05

Biatlonski naslov Nemcu Peifferju, Slovenci razočarali

Avtor

V Östersundu je bila na vrsti moška individualna preizkušnja s štirimi slovenskimi možmi na startu. V izjemno zahtevnih razmerah Slovenci niso imeli sreče in niso uspeli izkoristiti priložnosti za presenečenje. Jakov Fak se je kljub temu uvrstil na nedeljsko tekmo s skupinskim startom.

Jakov Fak.

Getty Images

Jakov Fak.

V Östersundu je v izjemno težkih razmerah potekala moška 20-kilometrska individualna preizkušnja. Biatlonce je med tekmovanjem oviral sneg in spreminjajoč veter, ki je krojil razplet na strelišču, saj sta le dva tekmovalca zadela vseh 20 strelov. Na žalost so težke razmere prišle do živega tudi našim tekmovalcem. Prvi se je na progo s številko 9 podal izkušeni Klemen Bauer. Bauer je prvo od petih minut pribitka pristreljal na prvem strelskem postanku. Dodatna dva strela je zgrešil na prvem postanku stoje, nato je sledil strelski nastop brez napake, na zadnjem strelskem nastopu pa je Bauer znova zgeršil dvakrat. Vse skupaj je, z solidnim tekom in sicer hitrim streljanjem, zadoščalo za 46. mesto.

Čeprav ni v idelani formi se je danes upalo na preblisk Jakova Faka, saj je to preizkušnja, ki mu je ob vrhunski pripravljenosti sicer pisana na kožo. Svojo odločnost je Jakov prikazal na prvem strelskem nastopu, kamor je prišel ob zelo slabih razmerah, a je z veliko mero izkušenj, opravil dobro korekcijo in zadel vse tarče. Na merjenju vmesnega časa po prvem strelskem anstopu je Fak zasedal 17. mesto. Sledilo je prvo streljanje stoje kjer pa je Fak zgrešil svoj prvi strel, kar pa še ni bilo usodno. Še vedno je bil v stiku za najvišja mesta in bil na 24. mestu. Jakov bo verjetno danes najbolj obžaloval 15. strel. Na drugem strelskem postanku leže je namreč zadel prve štiri tarče nato pa zgrešil zadnji strel in zares vrhunska uvrstitev je splavala po vodi. Zadnji zgrešeni strel leže in tudi že utrujenost pa sta Faku prišla na žalost Faku prišla do živega na zadnjem strelskem nastopu. Fak je tam zgrešil še dve tarči, pridobil novi dve kazenski minuti, kar je na koncu pomenilo 42. mesto, njegov zaostanek pa je znašal +6:19.7.

Zelo dobro se je danes na strelišču znašel Rok Tršan, zgrešil je namreč le dvakrat in zadel 18 tarč. Na žalost se Tršan ni znašel v petih 4 kilometrskih krogih v katerih si je nabral veliko zaostanka. Na koncu je zasedel 55. mesto z zaostankom +7:34.4. Na tekmi je nastopil še Mida Dovžan, ki pa je, ob štirih kazenskih minutah in ne najhitrejšemu tekmu, pristal na 71. mestu.

Neverjeten nastop je danes uspel Nemcu Arndu Peifferju, ki je bil v izjemno težkih razmerah nezgrešljiv in se je zasluženo razveselil naslov svetovnega prvaka. Vse konkurente je za seboj pustil več kot minuto. Zelo napeto pa je bilo v boju za srebro, saj je Bulgar Bladimir Iliev le za 4 stotinke prehitel Norvežana Tarieja Bøja, ki je zasedel tretje mesto.

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Johannes Thingnes Boe podrl Fourcadov rekord

Avtor

Johannes Thingnes Boe podrl Fourcadov rekord

Johannes Thingnes Boe podrl Fourcadov rekord

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je v domačem Oslu po petkovem sprintu dobil tudi današnje zasledovanje za svetovni pokal in dosegel rekordno 15. zmago na 24 tekmah v sezoni. Pred tem je bil s 14 zmagami v eni sezoni rekorder Francoz Martin Fourcade.

Vremensko loterijo zadel Windisch, Fak končal kot 14.

Avtor

Vremensko loterijo zadel Windisch, Fak končal kot 14.

Vremensko loterijo zadel Windisch, Fak končal kot 14.

V izjemno težkih razmerah je potekala zadnja tekma s skupinskim startom na svetovnem prvenstvu v Östersundu. Veter in sneženje sta krojila razplet današnje tekme, ki je zelo presenetljiv. Osmoljenec razmer pa je bil tudi Jakov Fak, ki je zaključil na 14. mestu.

Prvi posamični naslov Kuzmini, naše brez zasledovanja

Avtor

Prvi posamični naslov Kuzmini, naše brez zasledovanja

Prvi posamični naslov Kuzmini, naše brez zasledovanja

V Östersundu je bila na sporedu prva posamična končna preizkušnja. Naslova v sprintu se je razveselila Slovakinja Anastazija Kuzmina, slovenska dvojica se na žalost ni prebila med najboljših 60 tekmovalk in sta dekleti ostali brez nedeljske zasledovalne tekme.

Alex Cisar mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju

Avtor

Alex Cisar mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju

Alex Cisar mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju

Prihodnost slovenskega biatlona je v varnih rokah. Alex Cisar je namreč po sprinterski zmagi postal mladinski svetovni prvak tudi v zasledovanju na prvenstvu v Osrblieju. Lovro Planko je osvojil 10. mesto.
Loading...