Getty Images

Zimski

13.02.2020 | 10.04

Biatlonci pripravljeni na svetovno prvenstvo

Avtor

Po krajšem tekmovalnem premoru, od zadnje tekme na Pokljuki sta minila dva tedna, je vse nared za vrhunec letošnje sezone - svetovno prvenstvo v Anterselvi, ki se bo danes pričel s tekmo mešanih štafet.

Slovenska biatlonska odprava

sloski.si

Slovenska biatlonska odprava

Slovenska moška reprezentanca je odlično izkoristila nekaj tekmovalnega premora. Tiste, ki je malo načelo zdravje, so se najprej pozdravili, nato pa so vsi zelo kvaliteten trening opravili v Obertilliachu. Malo več težav so imeli v ženskem delu reprezentance, kjer jim bolezni niso prizanesle. Tekmovanje v Anterselvi velja še za posebej težko, saj se biatlonski stadion nahaja na visoki nadmorski višini, kar tekmovalcem in tekmovalkam povzroča še dodatne teažve, a naši tekmovalci so pred odhodom v Italijo odlično razpoloženi in imajo visoke cilje.

Uroš Velepec, trener moške reprezentance: "Reprezentanca se na svetovno prvenstvo pripravlja že od maja naprej, tako da je bil ta zadnji del priprav v Obertilliachu le krajši sklop vsega, kar smo delali do sedaj. Najbolj pomembno je to, da so fantje zdravi in o ciljih je relativno enostavno govoriti. Želimo si, da bi vsak od fantov najboljšo uvrstitev dosegel prav na prvenstvu. Če vemo, da je Jakov letos že bil 4. in 5., to pomeni, d si želimo biti v priložnosti, da bi Jakov s čistim streljanjem bil v igri tudi za medalje. Za vse ostale si tudi želim, da pokažejo največ prav na prvenstvu. Tu je ena tekma v vsaki disciplini, treba je biti maksimalno zbran in dati vse od sebe. Še enkrat povem, da fantje so zdravi, dobro so `odtrpeli` še zadnje priprave na višini in komaj čakamo, da se prvenstvo začne".

Andreja Mali, trenerka ženske reprezentance: "Priprave pred svetovnim prvenstvom niso potekale ravno po naših željah. Polona Klemenčič je zbolela tako po tekmah na Pokljuki in je na žalost še vedno bolna, tako da že nekaj časa ne trenira. Lea Einfalt je trening opravila brez težav, le pred nekaj dnevi je imela manjše težave z grlom, a bo z njo vse verjetno vse vredu. Na prvenstvo z nami potujeta tudi Nika Vindišar in Nina Zadravec. Za njiju je bilo pretekli teden glavna naloga, da sta se odpočili od mladinskega svetovnega prvenstva, sedaj pa se morata pripraviti na nove izzive. Predvsem v primeru morebitne Polonine odsotnosti nam bosta punci prišli še kako prav. V naši reprezentanci je nujno, da punce najprej odmislijo pričakovanja na tekmah in ostanejo zbrane na svoj nastop. Vse so pokazale, da so sposobne dobro nastopiti, tudi Nika in Nina sta že pokazali, da sta dovolj hitri v smučini, napake pa se predvsem dogajajo na strelišču. Predvsem so to velikokrat napake ne zbranosti, a tudi v tem segmentu lahko še ta teden veliko napredujemo. Sem mnenja, da kljub nekaterim negativnim stvarem gremo lahko optimistično na prvenstvo. Ekipa je mlada in bo dala vse od sebe. Želim si, da bi punce prikazale najboljše nastope v sezoni".

Jakov Fak: "Želje so, da posežem višje, kot do sedaj v sezoni. Kako visoko bo to, pa zelo težko napovem, saj se zavedam, da je bilo veliko temovalcev v dosedanjem teku zelo hitrih. Moja glavna naloga je, da dobro streljam, saj je to prvi pogoj, da sem v priložnosti za dober rezultat. Tudi forma mislim, da se je dvignila, a bodo to pokazale prve tekme. Želim si, da je forma dobra in bi zdržala celo prvenstvo, ter da bi bil vsaj na eni tekmi v priložnosti za vrhunski rezultat".

Komentarjev (0)

Komentar je uspešno oddan.

Pošiljanje komentarja ni uspelo.

Neveljavno geslo, poskušajte znova

* Vsa polja so obvezna

Fourcade veličastno kariero sklenil z zmago, Bauer 21.

Avtor

Fourcade veličastno kariero sklenil z zmago, Bauer 21.

Fourcade veličastno kariero sklenil z zmago, Bauer 21.

V Kontiolahtiju so z zasledovalno tekmo sezono sklenili tudi biatlonci. Do točk je prišla trojica slovenskih biatloncev, ne samo sezono, ampak kariero pa je z zmago sklenil eden najboljših biatloncev vseh časov Martin Fourcade.

Nezgrešljivi Fak znova tik za stopničkami na 5. mestu

Avtor

Nezgrešljivi Fak znova tik za stopničkami na 5. mestu

Nezgrešljivi Fak znova tik za stopničkami na 5. mestu

Jakov Fak je v Novem Mestu na Češkem znova navdušil in zasedel odlično peto mesto, do novih točk tudi Klemen Bauer. Novo biatlonsko lekcijo je konkurenci na sprinterski tekmi uprizoril Norvežan Johannes Thingnes Boe.

Izjemni Fak četrti, naslov za Fourcada

Avtor

Izjemni Fak četrti, naslov za Fourcada

Izjemni Fak četrti, naslov za Fourcada

Jakov Fak je na svetovnem prvenstvu v Anterselvi na zahtevni 20-kilometrski individualni tekmi za 8 sekund zgrešil novo medaljo na svetovnem prvenstvu in končal na odličnem, a nehvaležnem četrtem mestu. Novega naslova v svoji bogati karieri se je razveselil Martin Fourcade.

Fourcade zlat na najdaljši preizkušnji, Fak četrti

Avtor

Fourcade zlat na najdaljši preizkušnji, Fak četrti

Fourcade zlat na najdaljši preizkušnji, Fak četrti

Francoz Martin Fourcade si je na svetovnem prvenstvu v biatlonu v Anterselvi priboril naslov prvaka na najdaljši, 20-kilometrski preizkušnji. Tik pod stopničkami je končal najboljši slovenski tekmovalec Jakov Fak, ki je zgrešil enkrat in kot četrti zaostal 1:30,2.
Loading...