Slovenski odbojkarji začeli s pripravljalnimi tekmami za EP

Odbojka 14. Avg 202120:10 > 20:11 0 komentarjev
Foto: FIVB

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je že začela s pripravami na septembrsko evropsko prvenstvo Naši odbojkarji so se v Osijeku trikrat srečali s Hrvaško in dvakrat zmagali, en obračun pa se je končal z neodločenim izidom.

Slovenski odbojkarji se intenzivno pripravljajo na jesenski EuroVolley, ki se bo 1. septembra začel na Finskem in v Estoniji, dan kasneje na Poljskem, na Češkem pa se bodo reprezentance skupine B, v kateri bo igrala Slovenija, med seboj prvič pomerile 3. septembra.

Varovanci Alberta Giulianija so s pripravami na prvenstvo stare celine, na katerem bodo branili srebro, začeli 27. julija, včeraj in danes pa so v Osijeku odigrali tri pripravljalne tekme s Hrvaško. Na prvi so se veselili zmage s 3:1 (-23, -21, 25, -17), druga se je zaključila pri 2:2 (23, -17, -23, 23), danes pa so bili naši odbojkarji od tekmecev prepričljivejši s 3:0 (-18, -20, -21).

Novo priložnost za dokazovanje in dvig forme pred evropskim prvenstvom bo naša izbrana vrsta imela že čez manj kot teden dni, ko bo odpotovala v Ukrajino in nastopila na močnem pripravljalnem turnirju. Bolgarija, Slovenija, Srbija in Ukrajina se bodo med seboj merile med 20. in 22. avgustom.

Reprezantanca Slovenije: Dejan Vinčić, Gregor Ropret, Tonček Štern, Alen Šket, Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Žiga Štern, Rok Možič, Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Matic Videčnik, Sašo Štalekar, Jani Kovačič, Jan Klobučar. Selektor: Alberto Giuliani

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!