Krimovke dobile tekmice v ligi prvakinj

Drugi športi 2. Jul 202112:41 0 komentarjev

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnjem žrebu na Dunaju dobile tekmice v ligi prvakinj za sezono 2021/22. Ljubljanska ekipa bo igrala v skupini B, v njej so tudi ruski CSKA Moskva, norveški Vipers Kristiansand, danski Odense, madžarski Györ, francoski Metz, turški Kastamonu in švedski Sävehof.

V skupini A so francoski Brest, madžarski Ferencvaros, črnogorska Budućnost, romunska Bukarešta, nemška Borussia Dortmund, ruski Rostov-Don, danski Esbjerg in hrvaška Podravka Vegeta.

V novi sezoni tekmovalni sistem ostaja nespremenjen. Prvi del lige prvakinj bo potekal v dveh skupinah s po osmimi klubi, nato nastopijo tekme na izločanje, najboljše štiri pa se uvrstijo na zaključni turnir.

Ljubljanska ekipa bo že 27. zaporedno sezono igrala v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. V ligi prvakinj je zmagala v letih 2001 in 2003, v letih 1999, 2004 in 2006 pa je bila evropska podprvakinja.

V avstrijski prestolnici so opravili tudi žreb lige prvakov. V skupini A bodo igrali madžarski Pick Szeged, nemški Kiel, makedonski Vardar Skopje, danski Aalborg, beloruski Meškov Brest, francoski Montpellier, hrvaški Zagreb in norveški Elverum.

Skupino B tvorijo francoski PSG, španska Barcelona, portugalski Porto, poljske Vive Kielce, nemški Flensburg-Handewitt, madžarski Veszprem, romunski Dinamo Bukarešta in ukrajinski Motor Zaporožje.

Najmočnejše klubsko tekmovanje se bo pričelo 15. septembra.

Slovenija v novi sezoni nima svojega predstavnika v ligi prvakov. Velenjska ekipa je trenutno v čakalnici, nastop si bo zagotovila v primeru, da Vardar iz Skopja ne bo plačal garancijskega pologa v višini milijona evrov.

Omenjeni znesek mora ekipe iz Severne Makedonije, ki je bila že v minuli sezoni pod drobnogledom EHF zaradi slabega finančnega položaja po odhodu dolgoletnega ruskega lastnika Sergeja Samsonenka, poravnati v dveh obrokih, prvega do 13. julija, drugega pa do 27. julija.

Evropska rokometna zveza (EHF) je zapisala, da ima slovenski prvak v novi sezoni že zagotovljen nastop v evropski ligi, prav tako že deset drugih ekip: švedski Sävehof, švicarski Pfadi Winterthur, slovaški Tatran Prešov, ruski Čehovski medvedi, finski Cocks, nemški Magdeburg, francoski Nantes, španska Bidasoa Irun, makedonski Eurofarm Pelister in madžarska Grundfos Tatabanya. V tem tekmovanju bo skupno nastopilo 24 ekip.

STA

Na zadnji tekmi v tej sezoni so Velenjčani na kolena položili še mariborski Branik in potrdili četrti naslov državnega prvaka. Pred sezono 2020/21 so bili najboljši tudi v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13.
Na zadnji tekmi v tej sezoni so Velenjčani na kolena položili še mariborski Branik in potrdili četrti naslov državnega prvaka. Pred sezono 2020/21 so bili najboljši tudi v sezonah 2008/09, 2011/12 in 2012/13.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!