LeBron: Dallas je odlična ekipa z odličnim trenerjem

NBA 3. Dec. 201918:54
Delite:
Sean M. Haffey, Getty Images

Druga najtrofejnejša ekipa v zgodovinie Lige NBA, Los Angeles Lakers, na začetku sezone igra odlično. Po seriji zmag Lakersov je sicer sledil poraz, ki ga je ekipi iz mesta angelov prizadejal Dallas, za katerega igra Luka Dončić.

V zvezi s tekmo in tudi o trenutni sezoni Lakersov se je za medije razgovoril še vedno prvi zvezdnik Lige NBA LeBron James.

Nekaj sodniških odločitev je bilo uperjenih proti nam in to je spremenilo tok tekme. Dallas je diktiral tempo in igral veliko bolj agresivno. Igrali so sijajno, imeli pravi ritem, kar je nam manjkalo. Vedeli smo, da v tej sezoni v gosteh igrajo odlično, a mi vseeno lahko igramo še veliko bolje,” je povedal James.

Izboljšati moramo skok in obrambo. Anthony Davis je verjetno najboljši obrambni igralec v ligi. Številke to potrjujejo,” dodaja prvi izbor na naboru leta 2003.

Vedeli smo, da bodo naredili vse za zmago na gostovanju, ker smo mi slavili v Dallasu. Mavericski so odlična ekipa, trener Carlisle pa jih odlično vodi. Mi se moramo učiti iz lastnih napak in tudi iz dobrih potez,” je še povedal štirikratni MVP lige in tikratni NBA prvak.

Lakersi so proti Dallasu prekinili serijo 10 zaporednih zmag. Njihov izkupiček je zdaj 17-3, Dallas pa na krilih Dončića prav tako igra odlično in je ob izkupičku 13-6 med resnimi kandidati za preboj v končnico. To je zaenkrat največje presenečenje te sezone.