Wenger: Arsenal ni več ljudski klub

Premier Liga 12. Dec. 201918:06 > 18:09
Delite:
Henry Browne/Getty Images

Legendarni menedžer Arsenala Arsene Wenger je prepričan, da trener ne more biti glavni krivec za slabe rezultate topničarjev, ki so v tej sezoni izenačili najslabšo serijo rezultatov v zadnjih 40 letih.

Francoski strokovnjak je Arsenal zapustil leta 2018. Topničarje je vodil kar 22 let, London pa na koncu zapustil po nizu sezon polnih razočaranja. Arsenal je bil zadnjič angleški prvak leta 2004, od takrat pa bil le še trikrat najboljši v FA pokalu.

Wengerja je na klopi zamenjal Unai Emery, ki pa se je od Arsenala hitro poslovil. Londončani so bili do tega ponedeljka v Premier ligi v katastrofalni seriji osmih zaporednih tekem brez zmage, kar se je zadnjič zgodilo leta 1977.

V teh dneh prav veličina kluba slednjemu onemogoča, da bi ohranil svojo kulturo igre. Ko sem prišel v Arsenal, nas je bil v klubu 80. Ko sem ga zapustil, je za nas delalo 750 ljudi. Ko je v organizaciji takšno število ljudi, vsak razmišlja le o tem, kako bi rešil svoj obstoj in ne o tem, kako bi lahko napredoval,” meni Wenger in dodaja: “Sam imam mnenje, kako ohraniti pravo vnemo v klubu. Ko je zaposlenih do 150 ljudi, se lahko vsi poznamo in se med seboj poznajo tudi družine… Najbolj mi je žal, da Arsenal ni več ljudski klub, ampak je postal klub, ki razmišlja le o administraciji. Pred 10 leti bi nekomu, ki vam je bil všeč, dali priložnost v ekipi, mu dali trenirko in bi postal del ekipe. To je preteklost. Zdaj morate za novega fizioterapevta pregledati 300 prijav. Prav zaradi takih stvari se mi je začelo dozdevati, da mi klub polzi iz rok.

Emeryja je na klopi začasno nadomestil Freddie Ljungberg, ki pa zagotovo ne bo dolgoročna rešitev. Kot možne rešitve se ponuja kar nekaj imen.