Immobile in Ronaldo v boj za zlato kopačko

Serie A 24. Jul. 202022:07 > 22:24
Delite:
Getty Images

Nogometaš Bayerna Robert Lewandowski je v letošnji sezoni dosegel kar 34 zadetkov. Poljak bo vsekakor trepetal v zadnjih 3 krogih italijanskega prvenstva, kajti njegov letošnji izkupiček ogrožata Ciro Immobile in Cristiano Ronaldo.

Marco Rosi/Getty Images

 Z 31 zadetki je trenutno najboljši strelec Serie A Ciro Immobile, ki je sicer 12 golov dosegel iz bele točke. 30-letni napadalec Lazia ima v letošnji sezoni najboljšo sezono v karieri. Ekipo iz Rima čakajo še obračuni z Hellas Verono, Brescio in Napolijem. Na teh obračunih bo Immobile lovil prvo zlato kopačko v karieri.

Ronaldo za Cirom zaostaja zgolj za zadetek, tudi Portugalec pa je kazenski udarec realiziral 12-krat. Sampdoria, Cagliari in Roma so ekipe, s katerimi se bo stara dama pomerila v zaključku sezone. Zdi se, da je spored Juventusa Portugalcu, ki ima nenasitno željo po osvajanju individualnih lovorik, močno pisan na kožo.

Robert Lewandowski je v letošnji sezoni dosegel 34 prvenstvenih zadetkov. Poljak je kar 29-krat zadel iz igre. Napadalec Bayerna bo verjetno trepetal v nadaljevanju italijanskega prvenstva in upal, da najboljša strelca Serie A ne bosta pretirano razpoložena.