Victor Font želi zadržati Messija in vrniti Guardiolo!

Španska liga 29. Okt. 202013:23 > 13:25
Delite:
Michael Steele/Getty Images

Josep Marita Bartomeu je preteklost Barcelone, ki bo dobila novega predsednika. Že nekaj časa je najbolj vroč kandidat za naslednika Bartomeuja Victor Font, ki je zelo ambiciozen. V dresu katalonskega ponosa bi rad zadržal Lionela Messija, hkrati pa na Camp Nou vrnil Pepa Guardiolo.

Vrnitev Pepa je menda celo največja želja Victorja Conta, ki sanja o nastanku nove dinastije na Camp Nouu. To je Pepu že uspelo, saj je Barca pod njegovo taktirko na krilih Xavija Hernandeza, Andresa Inieste in Lionela Messija vrsto let vladala Evropi. Pep je Barcelono zapustil leta 2012 in nato do leta 2016 vodil münchenski Bayern, nato pa prevzel Manchester City, kjer je še danes.

Zamenjati najboljšo generacijo v zgodovini nogometa je velik izziv. Še posebej v času, ko je konkurenca izredno močna in imajo številni klubi bogate lastnike. Barcelona potrebuje resno investicijo za renovacijo stadiona in to v trenutku, ko je svet priča eni največjih kriz v zgodovini,” razmišlja Font.

Povezano

Naš glavni cilj je, da zgradimo uspešen projekt. Srečni smo, ker je Barcelona nasledila stil, ki ga je na Camp Nouu vpeljal Johan Cruijff. Vsi profesionalci, ki poznajo ta stil, so naši navijači in ljubijo Barcelono. To velja za Guardiolo, Xavija, Iniesto, Puyola… To so vse legende kluba, ki pa jih trenutno ni tukaj. Moramo jih vrniti, saj bomo le tako konkurenčni. Messi mora vedeti samo to, da je del projekta, ki želi osvojiti ligo prvakov. Prepričani smo, da če dobimo priložnost za vodenje Barcelone, da bomo uspeli zadržati Messija.

Font je hkrati dodal, da mu je Bartomeujova izjava o evropski Superligi čudna in da Barcelona zaenkrat želi nastopati samo v ligi prvakov, najmočnejšem evropskem tekmovanju.

Victor Font, ki namerava za predsednika Barcelone kandidirati na rednih volitvah leta 2021, je eden od ustanoviteljev in trenutni CEO skupine Delta Partners, ki se ukvarja z mediji in telekomunikacijami. Gre za podjetnika, ki je študiral v Washingtonu, od leta 2018 pa javno govori, da bo na naslednjih volitvah kandidiral za predsednika Barcelone.