Messi ne ovinkari: Želimo Marcela Bielso

Španska liga 26. Jul. 202013:34 > 13:52
Delite:
Alex Caparros/Getty Images

Nogometaši Barcelone imajo za seboj zelo slabo sezono. V kolikor blaugrana ne bo osvojila Lige prvakov, bo Quique Setien brzčas postal bivši trener Barcelone. S trenutnim kadrom nikakor ni zadovoljen prvi zvezdnik ekipe Lionel Messi. Slednji je vodstvu povedal, katerega trenerja si želi slačilnica.

Nigel Roddis/Getty Images

Trener Barcelone Quique Setien in še posebej njegov pomočnik Sarabia sta izgubila zaupanje igralcev. Španski mediji poročajo, da mora 61-letni strateg ekipo popeljati do naslova v Ligi prvakov, v nasprotnem primeru naj bi izgubil službo. Glede na trenutno formo katalonskega moštva, je pred njim vse prej kot lahka naloga.

Lionel Messi je vodstvu kluba dejal, da želi na trenerskem stolčku videti svojega rojaka Marcela Bielso, ki je v letošnji sezoni Leeds United po 16 letih popeljal med angleško elito.

Lionel Messi je bil, če gre verjeti španskim medijem, odgovoren za to, da je leta 2013 trener blaugrane postal Tata Martino, ki je prav tako Argentinec. Barca pod njegovim vodstvom ni igrala dobro.

Tudi letos bi najboljši nogometaš na svetu lahko imel veliko prstov vmes pri kadrovanju, a veliko vprašanje ostaja, če si Bielsa sploh želi novega izziva. 65-letni strokovnjak je namreč v Angliji zelo priljubljen. Po tem, ko je Leeds United po 16 letih popeljal nazaj v Premier ligo, so po njem poimenovali celo eno izmed ulic v Leedsu. Krasen zmagoslaven sprejem so mu pripravili tudi igralci, navijači pa so ga označili za “kralja severa”.

V kolikor bo Barca resno želela Bielso, bo slednji nedvomno pred težko odločitvijo.

65-letni strokovnjak je v preteklosti že deloval v Barceloni. Bil je trener Espanyola. Vodil je tudi argentinsko in čilensko reprezentanco, Athletic Bilbao, Marseille, Lazio, Lille, …

Trener Leedsa je postalleta 2018.