Bottas še v drugo najhitrejši, Leclerc končal v ogradi

Avtomoto 16. Apr. 202116:34 > 19:06
Delite:
Charles Leclerc
HOCH ZWEI

Dirkač Mercedesa Valtteri Bottas je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih pred VN Emilie Romanje, potem ko je tudi popoldne postavil najboljši čas. Max Verstappen je trening z okvaro končal že po desetih minutah, Charles Leclerc tik pred koncem zaradi nesreče.

Oba treninga so zaznamovale izjemno majhne razlike, saj je najboljše tri obakrat ločila manj kot desetinka sekunde. Valtteri Bottas je na drugem treningu s časom 1:15,551 svoj najboljši dosežek s prvega treninga izboljšal za dobro sekundo (1:16,605). Lewis Hamilton, ki je bil obakrat drugi, je tokrat zaostal natanko eno stotinko, tretji je bil z zaostankom 0,078 sekunde Pierre Gasly (AlphaTauri).

Največ je tokrat izgubil Max Verstappen, ki bo to sezono znova glavni izzivalec obeh Mercedesov. Že kmalu po začetku treninga mu je namreč ponagajala pogonska gred in ga prisilila, da je parkiral ob stezi. Prevozil je le pet krogov in končal na 14. mestu z zaostankom 1,448 sekunde.

Dobro formo v Imoli izkazuje Ferrari. Carlos Sainz in Charles Leclerc sta na popoldanskem treningu zasedla 4. in 5. mesto, a je dober dosežek z nesrečo pokvaril Monačan. Na izhodu iz zadnjega zavoja pred startno-ciljno ravnino je napravil napako in končal v ogradi.

Po njegovi nesreči so najprej z rdečo zastavo prekinili, nato pa zaradi skorajšnjega izteka časa tudi končali drugi petkov prosti trening.

Preostali spored VN Emilie Romanje

Sobota:
11:00 Tretji trening (SK 1)
14:00 Kvalifikacije (SK 3)

Nedelja:
15:00 VN Emilie Romanje (SK 1)

Komentari

Vaš komentar