F1 na Sportklubu: Uvodna dirka v Bahrajnu, vrača se Imola

Avtomoto 12. Jan. 202111:401 komentar
Delite:
Getty images/Mark Thompson

Vodstvo Formule 1 je v torek objavilo popravljen koledar sezone svetovnega prvenstva 2021, ki se začenja 28. marca!

Ljubiteljice in ljubitelji kraljice motošporta boste v novi sezoni uživali v 23 dirkah. Sezona se bo začela teden dni pozneje, kot je bilo predvideno, prva dirka pa bo 28. marca, ko bo na sporedu VN Bahrajna. VN Avstralije, tradicionalno prva dirka nove sezone, bo letos na sporedu šele konec novembra.

Nova sezona se začne 28. marca z VN Bahrajna, poskrbela pa bo za kar 23 dirk, ki jih boste lahko pospremili samo na Sportklubu!

Po lanski ‘korona’ sezoni, ki so jo zaradi pandemije izpeljali z zamudo in v skrajšani različici, bo letošnja sezona, v kateri se Formula 1 seli na Sportklub Slovenija, običajna. Koledar bo zelo poln, uživali boste v kar 23 predvidenih dirkah.

Zaradi številnih potovalnih omejitev, ki še vedno veljajo v luči boja proti koronavirusu, imajo težave tudi na Kitajskem. V načrtovanem terminu dirke na Kitajskem bo dirkaški spektakel gostila Imola, ki se vrača v koledar Formule 1. Pri vodstvu tekmovanja so dodali, da se promotor in kitajske oblasti še vedno pogajajo, da bi VN Kitajske premaknili na poznejši datum v sezoni.

Komentari

Vaš komentar