“Lewis in Bottas prva, a mladi so prihodnost”

Avtomoto 11. Feb. 202110:28
Delite:
Lewis Hamilton
Getty Images/Getty Images for FIA

Sedemkratni svetovni prvak Formule 1 Lewis Hamilton je podpisal enoletno pogodbo z Mercdesom do konca leta 2021, vendar se bodo pogovori za nadaljevanje sodelovanja tudi v letu 2022 začeli "veliko hitreje", je izjavil prvi človek Mercedesa Toto Wolff.

Številne je presenetila novica, da je Lewis Hamilton samo za eno leto podaljšal pogodbo z ekipo, s katero se je veselil večine uspehov v Formuli 1.

Vedno je težko najti čas za pogovore, ko si sredi sezone, vendar smo se naučili lekcije – zunanji dejavniki lahko zavlečejo pogovore in ne želimo tudi v naslednjem letu biti v takšnem položaju, tako da bomo s pogovori za leto 2022 začeli veliko hitreje. Strinjali smo se z Lewisom, da se pogovori ne bi smeli zavleči tako dolgo, tako da bomo naslednje leto to popravili,” je izjavil Toto Wolff.

Kar se tiče naših dirkačev za leto 2022, vemo, da se bomo prvo pogovarjali z Valtterijem Bottasom in Lewisom – oba spoštujeta naše vrednosti, našo integriteto in sta nam lojalna. Z druge strani so tukaj tudi mladi dirkači, ki so prihodnost. Zaradi tega bomo morali vzeti v obzir, kako se bomo zavarovali za leta, ki prihajajo,” je dodal Avstrijec.

Nova sezona Formule 1 se bo začela 28. marca z dirko za VN Bahrajna, vse dirke in celotno dogajanje pa bosta lahko spremljali v neposrednih prenosih na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar