Rosberg: Moj naslov dobiva na teži

Avtomoto 22. Feb. 202112:00
Delite:
REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Nico Rosberg že štiri leta ni del Formule 1. Nemški as je kariero končal po osvojenem naslovu svetovnega prvaka leta 2016 za volanom Mercedesa.

Tistega leta se je Nico Rosberg praktično do konca bojeval za naslov svetovnega prvaka z moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, ki je v tem trenutku prvo ime Formule 1. Leta 2016 je imel več znanja Nemec in prišel do naslova pred Britancem.

“Vedel sem, kako dober je Hamilton. verjetno najboljši vseh časov, kar potrjujejo tudi naslovi. Da sem ga premagal, ko sva oba imela enake pogoje, je še večja potrditev mojega uspeha,” je dejal danes 35-letni Rosberg.

Nemec pravi, da je odločitev o koncu kariere, sprejel brez večjih zadržkov. “Vem, da so bili navijači razočarani. Zagotovo so mislili, da bom tekmoval še nekaj let. Toda odšel sem v pravem trenutku. Uresničil sem sanje in bil je čas, da zapustim karavano,” je pojasnil Rosberg.

Na vprašanje, ali Hamilton v novi sezoni, ki jo spremljajte na Sportklubu, lahko pride do rekordnega osmega naslova svetovnega prvaka, je odgovoril pritrdilno. “Da. Kot prvo, je Lewis neverjeten talent. Kot drugo, ima najboljši dirkalnik. Morda ga lahko ogrozi Versteppen v Red Bullu. Tukaj je tudi Sergio Perez, kot tudi moštveni kolega pri Mercedesu Bottas. Toda Hamilton je v nizu štirih naslovov in iskreno ne vidim, da bi ga kdo lahko zaustavil,” je zaključil Nico Rosberg.

Komentari

Vaš komentar