Rosberg: Moj naslov je pridobil na teži

Avtomoto 19. Feb. 202116:51
Delite:
REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Nico Rosberg že štiri leta ni več del karavane Formule 1. Nemški as se je umaknil leta 2016 po tem, ko je z Mercedesom osvojil svoj zadnji naslov prvaka.

Takrat se je praktično do konca boril z s svojim moštvenim kolegom Lewisom Hamiltonom, ki je bil takrat tudi aktualni prvak. Vseeno pa je bil Rosberg na koncu boljši od Britanca ter prišel do naslova.

“Vedel sem kako dober je Hamilton. Verjetno najboljši vseh časov kar pokažejo tudi naslovi. Dejstvo, da sem ga premagal, ko sva imela enake pogoje daje še večjo težo in potrditev mojega uspeha,” je povedal 35-letni Rosberg.

Odločitev o umiku je Nico sprejel brez težav.

“Vem, da so bili navijači razočarani. Mislili so, da bom zagotovo tekmoval še nekaj let, a odšel sem ob pravem času. Uresničil sem svoje sanje in čas je bil, da zapustim karavano,” pravi Rosberg.

Na vprašanje ali lahko Hamilton v novi sezoni osvoji svoj rekordni osmi naslov prvaka v najhitrejši karavani je Nemec odgovoril pritrdilno.

“Da. Prvič, Lewis je neverjetno talentiran. Drugič, ima najboljši dirkalnik. Mogoče ga lahko ogrozi Max Verstappen z Red Bullom. Tu je potem še Sergio Perez in Hamiltonov moštveni kolega pri Mercedesu Valtteri Bottas. Ampak iskreno, Hamilton je v seriji štirih naslovov in ne vidim, da bi ga kdo lahko ustavil,” je dejal Rosberg.

Komentari

Vaš komentar