V Sarajevu kmalu po Schumacherjevi ulici

Avtomoto 10. Jun. 202121:01 > 21:08
Delite:
Michael Schumacher
Michael Schumacher (Foto: Guliverimage).

Skupina mladih v Sarajevu, ki se jih je pred leti z dobrodelnim dejanjem dotaknil eden najboljših voznikov v zgodovini formule ena Michael Schumacher, je sprožila iniciativo, da bi v Sarajevu po nemškem dirkaču poimenovali ulico.

Za iniciativo v čast sedemkratnemu svetovnemu prvaku najelitnejšega razreda motošporta je občinski svet že prižgal zeleno luč, poroča bosanski portal klix.ba.

Fahri Frlj, eden od pobudnikov akcije, je dejal, da želijo s tem počastiti številna humanitarna dejanja Michaela Schumacherja, ki je ogromno storil predvsem za otroke Sarajeva. Prvič jih je obiskal že leta 1996, ko jim je podaril igrače. Takrat se je z Nemcem srečal tudi Frlj.

Obisk Schumacherja v Sarajevu leta 1996

Tako bomo poslali sporočilo, da nanj nismo pozabili, kot on ni pozabil na otroke Sarajeva. Želimo ga podpreti tudi pri zdravljenju, kot je on podpiral otroke, ki so potrebovali zdravniško oskrbo,” je dejal Frlj. Vse od decembra 2013, ko se je Schumi hudo poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah, je o njegovem zdravstvenem stanju sicer malo znanega.

Če so otroci Sarajeva krivi, zgolj ker so otroci, potem sem tudi jaz otrok Sarajeva,” je ob obisku pred leti o mladih v Sarajevu, ki jih je prizadela vojna, dejal Schumacher.

Če bo predlog dokončno potrjen, bi po Schumacherju preimenovali ulico v Novem Gradu. Robnike pločnikov bi nato prebarvali v znamenito rdeče-belo barvno kombinacijo, kot so obarvani robniki na dirkaških stezah.

Schumacher je sicer od leta 2014 tudi častni meščan Sarajeva. Tudi ta čast mu je pripadla zaradi humanitarnih dejanj.

Michael Schumacher
Michael Schumacher je pet od sedmih naslovov osvojil s ferrarijem (Foto: Guliverimage).
Komentari

Vaš komentar