"Espargaro po padcu ni čutil rok in nog"

MotoGP 9. Avg. 201818:28 > 18:30
Delite:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španski motorist Pol Espargaro je med ogrevanjem pred dirko za VN Češke grdo padel. Po besedah starejšega brata Aleixa 27-letnik nekaj časa ni čutil rok in nog.

Mlajši od bratov Espargaro, ki vozi za ekipo KTM, je v Brnu doživel zlom ključnice in se takoj vrnil v Barcelono, kjer je uspešno prestal operacijo. Pol Espargaro bo zaradi poškodbe manjkal na VN Avstrije, ki je na sporedu ta konec tedna.

Pred začetkom dogajanja na stezi Red Bull Ring je z novinarji spregovoril njegov starejši brat Aleix, ki je opisal stanje 27-letnika.

Poškodba je v resnici težja kot se je sprva zdelo. V torek zjutraj z rokami ni mogel prijeti ničesar. Priznal mi je, da je bil v torek pred prihodom v bolnico zelo zaksrbljen, saj ni čutil rok in nog. Nato se je stanje začelo izboljševati. Bil je povsem na dnu, a se je v sredo po pogovoru z nevrokirurgi nekoliko pomiril. Slednji so mu dejali, da je imel veliko sreče,” je sedmi sili povedal Aleix Espargaro.

Pol po besedah svojega brata še ni razmišljal o vrnitvi na stezo, saj je bil za to preveč zaskrbljen: “V sredo zvečer se je lahko prvič dotaknil stvari. Najprej se je dotaknil mojega sina Maxa, ki je bil z mano na obisku v bolnici. To je bil razlog za izboljšanje počutja.

Starejši brat je priznal, da zaenkrat še ni jasno, kdaj se bo Pol vrnil na steze: “Čaka ga še nekaj dni ležanja v bolnici, najverjetneje tudi prihodnji teden. Nato bo skoraj zagotovo moral dodaten teden počivati še doma, saj zdravniki zaenkrat še ne vedo, kako se bo na vse skupaj odzvala hrbtenica. Stvari naj bi se izboljšale že v nekaj dneh, popolno okrevanje pa zahteva čas. Morali bomo počakati, saj bi lahko bila prehiter povratek in morebitna nova nesreča zelo nevarna za njegovo zdravje.

https://www.instagram.com/p/BmLk8wFAYze/

Njegovo mestu v ekipi KTM bo na naslednji dirki prevzel Bradley Smith, saj je poškodovan tudi testni voznik Mika Kallio.