SK4 ob 19:00: Finale svetovnega prvenstva v spidveju

Speedway 8. Jul. 20179:33 > 9:46
Delite:
Getty Images

Reprezentanca Rusije se je kot zadnja skozi repasaž presenetljivo uvrstila v finale svetovnega ekipnega prvenstva, v katerega so že bile uvrščene Poljska, Velika Britanija in Švedska. Favroti repasaža so bili sicer Avstralci, a jim niti povratek Jasona Doyla ni pomagal, da bi bili bolj konkurečni.

Getty Image

Rusija je v petek zvečer v repasažu osvojila kar 46 točk, torej 13 več od svoje prve zasledovalke, Avstralije, to pa seveda pomeni, da so kenguruji po več letih ostali brez nastopa v velikem finalu svetovnega ekipnega prvenstva. Kljub dejstvu, da so bili favoriti za finale, saj se je v ekipo vrnil povratnik po poškodbi, Jason Doyle, sicer izjemni grand prix voznik. Ne on, ne Chris Holder nista bilav pravi formi, Rusi so pobegnili že v uvodnih vožnjah in ves večer držali prednosti, tudi izkoriščen joker pa Avstralcem ni pomagal, da bi se približali.

Rusi so sicer tik pred zdajci ostali brez svojega člana Grigorija Lagute, ki je padel na dopinškem testu in ga čaka dvoletna prepoved nastopanje v spidveju, a ga je zelo uspešno nadomestil mladi Gleb Čugunov. Tudi Vladimir Tursunov in Andrej Kudriašov sta izjemno dobro opravila svoje delo za ekipo, ki jo je vodil kapetan Emil Sajfudinov.

V velikem finalu v Lesznu je sicer favorit Poljska, ki ima mlado in nadarjeno ekipo ter tri grand prix voznike. V finalu je tudi Velika Britanija, ki je presenetljivo z lahkoto v Kings Lynuu premagala Avstralce, medtem ko so Švedi v Vasterviku brez težav ugnali Dance. Letos slednjih ni bilo niti v repasažu, saj so izpadli že v polfinalu.